Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

dizgici ve dergici ?

Merhabalar, Harfler, mürettiphane falan derken, çook eskiden, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki anılarım aklıma geldi. Burada az bir süre çalıştığım halde, bende bıraktığı izler büyük olmuştu. Yani hem gazetecilik açısından, hem de teknik açıdan. Konumuz gereği, teknik açıdan yaklaşacak olursak...
  2. Tuncer Özkan

bölümlü hardisk birleştirme (harici) yapılabilir mi?

Emine Hanım, Aman, yedekleme yapmadan operasyona başlama! Siz, siz olun işinizi sağlama alın.Sonra karşısına geçip..... Tecrübeyle söylüyorum, bilgisayar dediğimiz nesneye asla güvenme.. kolay gelsin. Tuncer ÖZKAN
  3. Tuncer Özkan

dizgici ve dergici ?

Merhaba Sayın Tümen, Başlığınızda "dergici-dizgici" diye ayrım yapılıyor. Oysa mesajınızda ise grafiker-dizgici diye niteleme yapıyorsunuz. Ama yine de her birine (kendimce) ayrı ayrı tanım getireyim: Dergici: Aslına bakarsan, böyle bir mesleki tanım yok. Ama dergiyi çıkaran, yani derginin...
  4. Tuncer Özkan

acı, acıyorum, acı-yorum

Emine Hanım'a, "...................Bir sabah, uyansan ki, kapının önündeki söğüt ağacı yerinde yoktur. Ne yaparsın? O söğüt ağacı olmadan yaşayabilir misin? Yaşayamazsın. Ya şu döşeğin üzerindeki acılar? O acılar olmadan yaşayabilir misin? Yoo, hayır yaşayamazsın... Çünkü o acılar demek, sen...
  5. Tuncer Özkan

tarafken, tarafsız kalabilmek...

Emine Hanım, Sözcüklerinizde fırtınadan, yağmurdan hatta çılgınca yağan bir doludan sonraki dinginliği yorumlamakta, anladığım kadarıyla. Belli ki bu fırtına size zarar vermiş. Kalbiniz hâlâ hızlı hızlı çarpıyor. En kötüsü insanın kime kızacağını bilemeyecek bir ortamda bulunması. Dert...
  6. Tuncer Özkan

Tasarım yalnızca Mac ile mi yapılır?

Emine Hanım, Dediklerinizi zaten ben de kabul ediyorum. Tabii ki tasarım kafada başlar, sonra onu kalem, kağıt, rapido, T cetveli, bilgisayar vs ile uygularsınız. Bazen de doğrudan doğruya bu araçlarla çalışarak da tasarımınızı yaparsınız. Bunlar doğru şeyler. Fakat benim dikkati çekmek...
  7. Tuncer Özkan

Katalog Çalışması (Dilek Kereste)

Cevabınız, beni ziyadesiyle doyurdu. Unutmayın, burada yazılanlar, sadece sizin tasarımınız ile ilgili değil, benzer sorunları yaşayan diğer tasarımcılara da ışık tutması içindir. Başarılı çalışmalarınızın devamı dileğiyle.
  8. Tuncer Özkan

Tasarım yalnızca Mac ile mi yapılır?

Genellikle, grafik tasarımın mac ile yapıldığı ile ilgili yaygın bir inanç vardır. Hiç kuşkusuz, "Bilgisayar destekli tasarım" çerçevesi içinde belli bir markaya atıf yapılmaktadır. Oysa, grafik tasarım yapılırken kullanılan programlar, platformdan bağımsız olarak hemen hemen aynıdır. Bu...
  9. Tuncer Özkan

Katalog Çalışması (Dilek Kereste)

Dilek hanım, Epey emek harcadığınız çalışmanız için sizi kutlarım. Fakat bu çalışmanızı eleştirilere sunduğunuza göre bir kaç şey söylemeden geçemeyeceğim. 1-Tasarımınızda hem nakış şeklindeki çizimleri, hem de boya sıçramasını kullanmışsınız. Her ikisini de başarılı bir şekilde uygulamışsınız...
  10. Tuncer Özkan

Yanınıza oturan müşteriden emir almaktan memnun musunuz?

Sayın Levent Elpen, Sizin yazınızı, bu yazı ile ilişki kuran Sayın Faruk Çağla ve yine bu yazıları okuduğunu sandığım Sayın Melih Yongacı'ya ayrı ayrı yanıtlar vereceğimi hemen belirtmeliyim. Fakat hemen değil. Hem teorik hazırlık yapmak, hem de işlerimin şu sıralar yoğunluğu nedeniyle...
  11. Tuncer Özkan

İlk Broşür Çalışmam :D Ona Göre

Abdullah Bey, Daha önce Rıfat Özkan arkadaşımızın yapıp gönderdiği ve samimice eleştiriler istediğini düşündüğüm için sözcükdiziminde istemeden yıldırıcı, şevk kırıcı durumuna düştüğümü gelen nazik uyarılarınızdan anladım. Bu konuda, yani, yeni yeni işler üreten arkadaş için amacım, gerçekten...
  12. Tuncer Özkan

Emine Şahin hanımefendi, Saygı konusundaki sözlerinize ben de, size ve herkese karşı aynı duyarlılıkta olduğumu belirtir, ayrıca sözdiziminizdeki zerafet için de tebrik ederim. Çünkü bana daha fazla faydalı olma konusunda cesaret veriyor. Ben de burada, bu sözleri yazmaktan mutluluk duyuyorum...
  13. Tuncer Özkan

Faruk bey, merhaba, daha doğrusu herkese merhaba, Bana kişisel olarak verdiğiniz değer için teşekkür ederim. Özellikle bu "Çanak!" fırtınasından sonra. Sitenize girdiğim ve kayıt olduğum zaman bu sözcüğe neden bu kadar tepki verildiğini açıkcası, anlayamamıştım. Kendi yazımı defalarca okuduğum...
  14. Tuncer Özkan

Merhaba, Aslında mümkün olduğunca, eleştirmenin yıpratıcı, aşındırıcı v şevk kırıcı olmamasına özenle dikkat etmekteyim. Yine de yaşımın verdiği huysuzlukla dozajı kaçırmış olabilirim. Eleştiriyi yaptığım arkadaş, tekrar dönmediği için bu kanaate vardım. Belki de benim gibi site içinde...
  15. Tuncer Özkan

satır aralığını açmak istediğimde corel kapanıyor

Aziz dostum, Bu sorun, muhtemelen Corel Draw'ın *.dll dosyalarından birinin hasarlı olmasından kaynaklanıyor. Bence Corel Draw'ı yeniden yüklemek, ama daha önce programı uninstall etmelisiniz. Sorun devam ediyorsa, başka bir Corel Cd'sinden setup yapmanızı i öneririm. Application Recovery...
  16. Tuncer Özkan

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

merhabalar, Bu konu, hâlâ gündemde ise ben de birşeyler söylemek isterim. Bir kampanyada fotoğraf özellikle ve ağırlıklı olarak kullanılacaksa, grafik tasarımcılar fotoğrafı da tasarlamak zorundadırlar. Fotoğrafı doyurmak için, fotoğrafçıya mutlaka taslak göndermelisiniz. Hatta mutlaka çekimde...
  17. Tuncer Özkan

SUBLIMINAL (Bilinçaltı) Reklam

Arzu Hanım'ın paylaşımları ve İsmail Bey'in uyarılarına katkı: Bu yöntem literatürde, yani kinematografi literatüründe "bilinçaltı kurgu" diye geçer. İsmail Bey'in doğru olarak söylediği gibi, sinema filmi 1/24, tv de ise 1/25dir. Aktarılmak istenen kare, bu 24 den biridir. Görüntü aktarılırken...
  18. Tuncer Özkan

Melih Yorgancı Bey'e merhaba, Yazınızı dikkatle okudum. Bu sitede nedense, anlayamadığım bir nedenden gergin bir sohbet anlayışı var. Belki de yanılıyorum. Fakat yapılan alıntıların yanıtlanması, fikirlerin ortaya konması hep belirli bir yüksek elektrik şeklinde. Bu sitenin genel görünümü bu mu...
  19. Tuncer Özkan

Faruk Bey merhaba, Öncelikle mesleki konularda bir tartışma ortamı yakalamış olduğum için mutluyum. Fakat sözcüklerimi son derece yontarak yazmaya çalıştığım halde, -ki tartışmanın düzeyi ve selameti için bu şart- "çanak soru" kavramı üzerinde bir alınganlık hissettiğimi söylemeliyim. Belki...
  20. Tuncer Özkan

Sayın Faruk Çağla, sorularınız aslında yanıt gibi duruyor. Hani gazetecilikte "çanak soru" diye bir kavram vardır ya, onun gibi. Gazetecilik eğitimi aldığım için bu şekilde konuyu kanalize ediyorum. Öncelikle, grafikerin kurumsal duruşu, müşteri karşısındaki duruşunu da belirler. Yani...
Yukarı Alt