- Tepki
- 1.573
@inciveakif
Etrafımıza baktığımızda;
doğada işler nasıl basit, güzel, çaba sarfetmeden, aheng içerisinde, yargısız ve yadırgamadan oluşuyor.
Doğal davranışlarımıza kurallar/kısıtlamalar/yönlendirmeler/yasaklar/ayıplamalar getirerek,
kendimizi kasıp doğadan soyutluyoruz.
Sonrada bastırılmış doğal davranışlarımız/duygularımız yüzünden bir gün patlayıp azgınlık,
sapkınlık vb.. anormallikler sergileyip etiketleniyoruz.
İnsanları serbest bıraktığında şu içinde bulunduğumuz dünyada anormal tavırlar sergileyen
suçlular, katiller, zorbalar, gaspçılar, despotlar, diktatörler vb.. davranan insanlar sanmıyorum ki
bu kadar yaygın olacak. Herkes kendine düşen görevi doğal olarak yapacaktır.
İçimden gelen şekilde davranmaya gayret ediyorum.
En zor zamanlarımda içimdeki doğal, sakin, değerli özümü hissetmeye çalışıp rahatlıyorum.
Sevgi hissini içimde çoğaltmaya çalışıyorum.
Hem insanlık hem bilgi beceri yönünde gelişmeye çalışıyorum.
''Durmak gerilemektir'' ve
ben ne kadar çok şey bilsem konuşsamda bildiğim söylediğim değil,
''yaptığım şeyim'' sözlerini aklımdan çıkarmamaya çalışıyorum.
İyi biri olmak için de Vicdanımı dinliyor uyguluyor gerisini Allah'a havale ediyorum.
Etrafımıza baktığımızda;
doğada işler nasıl basit, güzel, çaba sarfetmeden, aheng içerisinde, yargısız ve yadırgamadan oluşuyor.
Doğal davranışlarımıza kurallar/kısıtlamalar/yönlendirmeler/yasaklar/ayıplamalar getirerek,
kendimizi kasıp doğadan soyutluyoruz.
Sonrada bastırılmış doğal davranışlarımız/duygularımız yüzünden bir gün patlayıp azgınlık,
sapkınlık vb.. anormallikler sergileyip etiketleniyoruz.
İnsanları serbest bıraktığında şu içinde bulunduğumuz dünyada anormal tavırlar sergileyen
suçlular, katiller, zorbalar, gaspçılar, despotlar, diktatörler vb.. davranan insanlar sanmıyorum ki
bu kadar yaygın olacak. Herkes kendine düşen görevi doğal olarak yapacaktır.
İçimden gelen şekilde davranmaya gayret ediyorum.
En zor zamanlarımda içimdeki doğal, sakin, değerli özümü hissetmeye çalışıp rahatlıyorum.
Sevgi hissini içimde çoğaltmaya çalışıyorum.
Hem insanlık hem bilgi beceri yönünde gelişmeye çalışıyorum.
''Durmak gerilemektir'' ve
ben ne kadar çok şey bilsem konuşsamda bildiğim söylediğim değil,
''yaptığım şeyim'' sözlerini aklımdan çıkarmamaya çalışıyorum.
İyi biri olmak için de Vicdanımı dinliyor uyguluyor gerisini Allah'a havale ediyorum.