Üye olmadan edemedim gerçekten, Faruk beyin çoğu fikrine katılıyorum belki hepsine bile olabilir ama o kadar çok ve hızlı okudumki beynim tam olarak çalışmıyor
Şuanki sisteminden ne kadar yararlanmış olsamda (hoş, yararlanmak da tartışılır aslında) doğru bulmuyorum çünkü herkezin üniversite kazandığını düşünürsek mezun oldukdan sonra işsiz olan kişilerin kısa dönemlik eğitimle ''ne iş olursa yaparım aabi'' demelerini de yanlış bulmuyorum çünkü hiç birinin de ben 6 aylık eğitim alayım da şunların ekmeklerini yiyeyim gibi düşünceleri olduğunu sanmıyorum.
Ailemden örnek vermek gerekirse, kuzenimin 4 yıllık eğitimden sonra 6 aylık kursla polis olmasının tek sebebi hemen bakması gereken bir ailesi olmasıydı ve gerekli eğitime vakit vermek istese bile bunu yapamazdı. Her ne kadar etik dışı, yanlış da olsa ben bu şartlar altında çalışamam diyerek kendisinin yada çocuğunun rıskından kesecek babayiğit parmakla sayılacak kadar azdır. Ben o babayiğitlerden olmazdım açıkca söylim.
Eğitim kesinlikle gerekmiyor diyen bir üye vardı katılmıyorum o bahsettiğin 5 mm içerden olacak kartvizit örneğinde yeni gelenin bunu bilmemesi ve hata yapınca öğrenmesi başlıbaşına bir eğitim, tecrübedir. Düşmeden koşamazsın ve eğitim sadece diplomaylada olmaz buna da inanmıyorum.Her ne kadar şahısdan cevap geleceğinden şüphelide olsam yorum yapmak istedim
Küçüklüğümden beri birşeyler çizerim çünkü hep birşeyler uydururdum, tamam güzel çizmiyordum belki ama seviyordum her başkasında gördüğüm çizimden birşeyler yürüttüm hep ''aa'' dedim, böyle de olur, bir zamanlar insan yüzü çizemem iki tarafı eşit yapamıyorum dediğim şeyleri rastgele kazandığım bir üniversitede (yukarda bahsettiğim yararlanma buydu benim liseye bile girememiş olmam gerekirdi) teknik resim dersinde silik çizgiler ve eksenleri kendi resmime aldıkdan sonra yapabildiğimi fark ettim. Resme şimdiye kadar yönelmeme sebebim aklımdakileri kağıda dökecek kadar çizememem di hatta yanından bile geçemiyordum şimdi de başaramıyorum gerçi ama eskiden ''asla olmaz'' dediğim gibi kesip atamıyorum aslında umutluydum bile denebilir.Ama tam olarak ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum, şuanda kendimi geliştirmek için kullandığım internet yada başkalarından gördüğüm şeyler tükenicek ve ben yinede kendi aklımda olan şeyleri tam olarak çizemiyor olucağım.
Ben buraya yönelirken aklımdaki şey para kazanmak değildi öncelikle, bu beni mutlu eder diyebiliyorum. sürekli aklında değişik senaryolar ve değişik karakterle yaşıyorsun ama bunları hayata dökemiyorsun oldukça kitap okurum ufakdan yazmayı denedim bile çünkü resmim bunun için yetmezdi konuyla alakasız ilerlediğimi fark ettim
Sonuç ne olursa olsun birşeyler yapmaya başlamak istiyorum eğitim almamış biri grafik tasarım giriş sınavlarından geçebilirmi yada illa ''öyle okuman gerekmez'' diye düşündüğünüz yollarda varmı ? Çizdiklerimi gösterdiğim arkadaşlar beğenselerde ben acemi bile olmadığımı başkalarının çizimlerine bakıpda anlayabiliyorum yani beni sıfırdan başlamak istiyor diye düşünün ama 20 yaşında bi 0 dan
Bu arada ben orman endüstri mühendisliği okuyorum kendi bölmümün de tasarım bölümü varmış bilen biri olursa bunun hakkında da bilgi almak isterim okuduğunuz için teşekkürler aslında düşündüklerimin yarısını ancak yazabildim ama çooook uzun oluyor
*İmla hataları vardır mazur görün lütfen