@Fatih Coşkun
İnşallah Fatih bey, umarım ve dilerim Avukat bulunur ve GMB kurulur.
Dediğiniz gibi marka avukatlara değil, bizim sayemizde marka olacak avukatlara ihtiyacımız var.
Ben de çeşitli dostlarıma ve İstanbul Barosundan bulduğum baro yöneticisi avukatlara şu mektubu yolluyorum (siz de ve konuyla ilgili grafikerler de çoğaltıp yollayabilirsiniz) ;
TÜM EZİLEN GRAFİKERLERİN VEKİLİ OLACAK AVUKAT(LAR) ARANIYOR !
İş yerleriyle anlaşmazlıklara düşmüş, alacakları verilmeyen, insanlık dışı çalışma koşullarında çalıştırılan, fazla mesaisi veya sigortası ödenmeyen, serbest çalışıp da yaptığı tasarımın bedelini alamayan, gerek zenaatçı gerekse sanatçı olarak veya işçi ya da esnaf olarak çalışıp Fikir ve Sanat Eseri Hakları ile Emek ve Ücret hakları gasp edilen tüm grafikerlerin HUKUK İŞLERİNE ücreti karşılığı BAKACAK, sadece bu alanda uzmanlaşmaya doğru ilerleyecek, ilgili Grafik Tasarımcı sitelerine ve yayınlarına Grafiker Hakları üzerine MAKALELER yazacak, Türkiyedeki Reklam ve Medya sektöründe çalışan, sayıları 100.000 den fazla olan Grafik Tasarımcı, Grafiker ve Yardımcı Grafiker ile Art Direktörlerin HUKUK TEMSİLCİSİ VE HUKUK OTORİTESİ olacak; AVUKAT veya AVUKATLAR aramaktayız.
İlgili Avukat veya Avukatlar; geçen yıl kurulması sabote edilen Grafikerler Meslek Birliği’nin şimdiki yeniden kuruluş aşamasında da hizmet verecek, Birliğimizin resmi avukatı olacaktır.
Bu konuda bana yardımcı olmanızı grafiker arkadaşlarım adına rica ederim.
Ayrıntılar;
https://www.grafikerler.org/grafikerlerin-yasadiklari-sorunlar/9711-reklamcilik-sektoru-niye-kotu-insanlarin-elinde-3.html#post57037
linkinde mevcuttur.
Saygılarımla.
Faruk Çağla
www.farukcagla.com
------------------------------------------------------
Not; Fatih bey, şimdi bir grafiker kardeşimden telefon geldi, diyor ki; aradığımız kişide Avukatlık eğitimi olması şart değil, hukuk konusunda yetenekli olsun yeter diyor, siz ne dersiniz?
------------------------------------------------------