@alex türkoglu
Alex bey;
Yazılı bir bir metni okuyan bir insan 2 sebepten dolayı anlamaz;
1-Metni yazan kişi karışık, anlaşılmaz ve kötü yazmıştır, bu nedenle büyük küçük, kültürlü kültürsüz herkes anlayamaz.
2-Metni yazan kişi düzgün ve anlaşılır halde yazmışsa bu kez yine okuyan kişi anlamıyorsa bunun da 2 sebebi vardır;
a) Bilgi; Okuyan kişi bilgisizdir, ya o kelimeleri bilmiyordur, ya o DİLİ bilmiyordur. Dolayısı ile sizin gibi Türkçeyi az bilenler anlayamaz, bu normaldir, ama burada kabahat anlatanda veya yazanda değildir.
b) Kültür; Okuyan kişi kültürsüzdür. O dili biliyordur, yazılanlar okuyan kişinin ana dilinde yazılmıştır ama, okuyan kişinin eğitimi ve kültürü yazılan şeyleri anlamaya yetmez. Burada da yine kabahat yazan kişide değil, kültürsüz ve eğitimsiz kişidedir...
Toplam olarak asıl kabahat; kişileri eğitmeyen, onları bilgisiz ve kültürsüz bırakan sistemdedir.
Sistemin böyle olmasının kabahati de devleti ve onun eğitim-kültür sistemini yöneten yöneticilerdedir.
Bu dediklerimi anlamayan var mı?
Peki itiraz eden var mı?
@a21a
Sayın a21a,
Devleti yönetenlerin eğitimde uygulaması gereken tek kural; kişilerin daha çocukluk dönemlerinde NEYE EĞİLİMLİ, NEYE YATKIN ve NEYE YETENEKLİ olduklarını belirlemek ve onlara MECBUR OLDUKLARI DALDA DEĞİL, ZEVKLE İSTEDİKLERİ DALDA eğitim imkanı sağlamaktır.
Bunu yapmayan yönetici; VATANINI ve MİLLETİNİ SEVMİYOR, ÜLKE KALKINMASINI İSTEMİYOR, insanlara MUTLULUĞU ÇOK GÖRÜYOR demektir.
Bu dediklerimi de anlamayan veya itiraz eden var mı?
@Hakan Dağdeviren
Sayın Dağdeviren;
Önce kişileri sevmedikleri okullarda okutmasalar sonra da sevmedikleri mesleklerde mecburen ve zorla çalıştırmasalar ÜLKE GERİ KALMAZ. İNSANLAR DA MUTLU ve HUZURLU olur. DURUMLARINDAN MEMNUN ve HOŞNUT olur.
Bütün ileri ve gelişmiş ülkeleri inceleyiniz, oralarda eğitim ve meslek seçimi çok küçük yaşlarda başlar.
Bir ülkede DEMOKRASİ PARTİ SEÇİMİYLE DEĞİL; OKUL VE MESLEK SEÇİMİYLE BAŞLAR ! BİLİM VE SANAT SEÇİMİNDE ÖZGÜR OLAMAYAN TOPLUMLAR HİÇ BİR ŞEYDE ÖZGÜR OLAMAZLAR!
BU yazdıklarımı da anlamayan veya itiraz eden var mı?
Anlayana SAYGILAR !