Tablet almanızın size bir zararı olacağını sanmıyorum. Sonuçta sadece illustrasyon yapmak için kullanılmıyor, ama verdiğiniz örnek fareyle de yapılır. Pen Tool bu işler için ideal. Ama arkadaşın gönderdiği gibi Dijital Boyama yapmak için grafik tablet çok kullanışlı olur.
Baskıda da renkler farklı çıkabilir RGB yaptıysan. Baskıdan gelince son halini gönderebilirsen iyi olur aslında. Merak etim, fotoğraf çekip koyarsan çok makbule geçer. :D
Site değil ki o, toplama biraz. Kendim yapmıştım bir tane buna benzeyen ama daha düzgünü varmış ben de biraz değiştirdim o kadar. Photoshop ile toplanmış resimler yani hepsi. :)
Sağ tarafta turuncu yerine başka renk kullanırsanız o taraftaki karışıklık giderilebilir. Evleri çizen güzel render yapmamış sanırım, o yüzden çok keskin hatlar, renkler çok canlı. Daha gerçekçi bir render olsaydı sorun kalmazdı renk açısından. Ayrıca orjinal çözünürlüğü bu değil di mi, 4x3...
Bu çalışmaya Tipografi (Typography) denir ve genelde Akıl kullanarak yapılır. Çünkü bir yazıyı kelebek şekline getirmek istersen bunu program değil sen yaparsın, kafanda bir taslak oluştur, onu çizmeye çalış. Hiç olmadı yaz yazını, sonra "Sağ Tık > Restarize Type", ondan sonra "Ctrl + T, Yazıya...
Photoshop CS6 nın Oil Painting özelliğini gerçekten çok hoş yapmışlar. Önceki sürümlerde uygulandığı zaman çok sırıtıyordu, ancak yeni sürümde fırça izleri resimle gerçekten bütünleşik halde. Oil Painting kullanarak resimlerinize bilgisayarda çizilmiş görüntüsü vermeniz çok kolay.
Bazı...
Rica ederim, ne demek. Yalnız şimdi sayfa açılırken resimlerin büyük hallerini gördüm, çözünürlük konusunda biraz sıkıntı var sanırım. Basit, tek renk şekiller kullandığın zaman Photoshop ile değil Illustrator ile çiz, malum vektör tabanlı resim olur ve büyüdüğünde çözünürlük bozulmaz. :p
Son zamanlarda fazla boş vaktim olmuştu, bu zaman da yaptığım bazı çalışmalar hakkında yorum almak istedim. Bazıları internetteki derslerden, bazıları kendi fikirlerim. Eğer eleştiri yaparsanız memnun olurum. Eksiklerimi, varsa iyi kötü yanlarını öğrenmek isterim.
Bu arada biraz egoistçe bir...
Kola resmi bulanık, soda resmi net, bu açıdan benze resimler kullan. Hatta biraz hile yapabilirsin, soda şişesinin diğer yanını çok silik bir şekilde koy oraya dursun, ama içinde kola gözüksün. En azından şişe bütünlüğü sağlanır.
Benim tercihim de 4 ten yana olurdu, çok daha derli toplu duruyor. Madem 1 i seçtiler biraz daha saklamaya değer bir hale getirmelisiniz bence. İnsanlar açıp baktığında gözleri yorulmamalı, biraz düzenli görmeliler bence. Mesela aynı şeklin boyunu değiştirip kullanmışsınız her yerde, bence...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.