Arama sonuçları

1. Melih Yongacı

An-la-şa-mı-yo-ruz...

Selam, Nazik dileğiniz için ben de size teşekkür ederim. Ayrıca bu şekilde devam etmeniz bence de en iyisi. Dileklerinizi paylaşıyor olmanın mutluluğuyla... Saygılar...
  2. Melih Yongacı

An-la-şa-mı-yo-ruz...

Selam, Ahmet bey benim yazdığım yazıya alınmanıza gerek yok. Ben sizi töhmet altında bırakmak ya da sizin yazınızı eleştirmek için bu satırları kaleme almadım. Yalnız değindiğiniz bir kelimeye atıfta bulundum o kadar. Ben zaten kendimi " Duayen " olarak hiç bir zaman tanımlanmayı kabul...
  3. Melih Yongacı

An-la-şa-mı-yo-ruz...

Selam, Ozan arkadaşımıza bu yazı için teşekkür mü etmek gerekiyor yoksa tam zamanında tam yerinde mi tanımlaması yapmak gerekiyor buna siz karar verin desem yine de anlaşamayız. An-la-şa-mı-yo-ruz... Başlığına görünce hemen içeri daldım. Bu başlık altında kimlerin yazdığını merak bile...
  4. Melih Yongacı

MAC update?

Selam, Macintosh bilgisayarınızın işletim sisteminin sürümünü yükseltmeniz ancak ilgili sistemin sürümüne özgü güncellemeleri (update) yapmanızla mümkün olabilir. Oysa ki sizin sorduğunuz soruda iki farklı sistem sürümünün birinden diğerine güncelleme yapamadığınız üzerine. Mac OSX 10.4.x...
  5. Melih Yongacı

Tasarım yalnızca Mac ile mi yapılır?

Selam, Konuya şu meşhur hatta bir o kadar da tuhaf ve anlamının karşılığını bulmayan " Grafiker " tanımlamasıyla başlayalım... Adına grafiker denen şahıs uluslararası literatürde iki yıllık teknik meslek okulunu bitirmiş grafik tasarımcının yardımcısı konumunda görev üslenebilecek düzeyde...
  6. Melih Yongacı

Selam, Konuyu maddeler halinde mi ele almalı yoksa genel olarak mı değerlendirmeli diye düşünürken birden bir şey dikkatimi çekti. Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz işverenleri kendilerine yeni yöntemler üretmeye zorlamış. Önümüzdeki süreçte herhangi bir işyerinde sekreter olarak çalışan bir...
  7. Melih Yongacı

Kurumsal Kimlik nedir? Nasıl olmalıdır. Konu açmadan önce mutlaka okuyunuz!

Selam, Bu başlık altında 26 Nisan 2006 tarihinde düzenlediğim bir yazıyı sizlerle paylaşma istiyorum... Konumuz "Kurumsal Kimlik" nedir? Nasıl olmalıdır. Kurumsal kimlik (Corporate Identity) kurumun kimlik özelliklerinin kesin olarak belirlendiği görsel, fiziksel, kültürel ve genel...
  8. Melih Yongacı

Selam, Sayın Gürhan Erkal, Yazdıklarınızı dikkatli bir şekilde okudum. Öncelikli olarak kendimi sizin tanımladığınız gibi " duayen " statüsünde görmediğimi belirtmek istiyorum. Belki siz saygı çerçevesinde veya hoşluk duygusu sınırları içerisinde bu tür bir tanımlamayı yapmış olabilirsiniz...
  9. Melih Yongacı

Selam, İsterseniz yazının sonundaki abuk nottan başlayarak konuya bir kez daha anlamayanlara anlatalım. Anlatabilmek zor olmasa da anlayanların anlamamaktaki ustalığını gözönüne aldığımızda yeniden ve yeniden konuya açıklık getirmek bir zorunluluk oluyor. Bu konu başlığı altında öncesinde...
  10. Melih Yongacı

Tasarım bilmeyene Grafiker denir mi?

Selam, Bir konunun tartışmaya açılması ortaya iki tür düşünce çıkartır. 1- Tartışmaya açılan konu insanların düşüncesinde net değildir. Netleştirilmesi ve kesinleştirilmesi gerekir. 2- Konuyu tartışmaya açan kişi ya ne yaptığının farkında değildir ya da bu çarpıtmayı özellikle yapıyordur...
  11. Melih Yongacı

Selam, Sayın Tuncer Özkan arkadaşımız yazdığı yazılarda, verdiği örneklerde farkındaysanız sürekli 90'lı yıllara gidiyor. İlk bakışta bu durumun ne tür bir sorun oluşturabileceği anlaşılmayabilir. Konuya biraz derinlemesine yaklaştığınızda ise karşınıza hemen şartlanmışlıkların getirdiği...
  12. Melih Yongacı

Selam, Yazınızın bittiği noktadan başlayarak son kırıntıları da değerlendirsek sanırım herşey yerli yerine oturacak... Sayın Tuncer Özkan, sizin yazdıklarınızın bir noktasından eminim ki o da sizin Macintosh bilgisayar düşmanı olmadığınızdır. Bununla birlikte siz aslında gelinen bu noktada...
  13. Melih Yongacı

Selam, Ne güzel yazmış Sayın Tuncer Özkan... Ben bu sitede yazı yazan bazı kişilere bu saatten sonra artık kızmak yerine gülmeyi tercih ediyorum. Nedeni çok basit, ilgili arkadaşlarımız ve tabiki bu başlık altında yazan Tuncer Özkan arkadaşımız hem konuyu açıyor hem de sonrasında açılan konu...
  14. Melih Yongacı

Selam, Önceki yazımda belirttiğim bazı noktalar sanırım tam anlaşılmamış. Oysa ki ben yazdığım yazıları anlaşılmak ve bilgilenmek üzerine kurgularım. Demek ki algıda eksiklik bazen oluyormuş. Neyse... Şimdi arkadaşımız Tuncer Özkan'dan başlayarak bazı noktaları anlaşılan yeniden vurgulamak...
  15. Melih Yongacı

Grafik Çalışma Grubu Toplantısı-2

Selam, Grafik Çalışma Grubu, kesintisiz eğitim süreci kapsamındaki 2. toplantısını 2 Ocak Cumartesi günü Pupa Apple Premium Reseller mağazasında gerçekleştirdi. 13 arkadaşımızın katılımıyla gerçekleşen ve interaktif bir çalışma grubunun nasıl olması gerektiğinin herkese gösterilmesini...
  16. Melih Yongacı

Grafik Çalışma Grubu Toplantısı-2

Selam, Kesintisiz Eğitim Süreci kapsamında oluşturduğumuz " Grafik Çalışma Grubu " toplantılarının ikincisi 2 Ocak 2010 Cumartesi günü, yapılacaktır. Toplantıya katılmak isteyen arkadaşların Ömer Yıldız'a mesaj göndermeleri yeterlidir. Bilginize, Saygılar... KONU - FreeHand MX...
  17. Melih Yongacı

Cepten Çıkan Grafiker...

Selam, Adına internet denen mecra insanı her geçen gün hayrete düşürecek, gülmekten öldürecek bazı noktalarda ise kendimize yaşamsal dersler çıkartacak bir duruma gelmeye başladı. Aslında bu geliş bir süre öncesine dayanıyor. Biliyorsunuz her gelişim olumlu ya da olumsuz bir sürecin...
  18. Melih Yongacı

Kesintisiz Eğitim Organizasyonu

Selam, 08.12.2009 tarihinde duyurusunu yaptığımız " Kesintisiz Eğitim Süreci " ile ilgili olarak vermiş olduğumuz tarihte bir yanlışlık yaptığımızı farkettik ve gerekli düzeltmeyi yaptık. Seminer organizasyonumuz 19 Aralık 2009 ( Cumartesi ) günü saat 16:00 - 18:00 arasıdır. Seminer...
  19. Melih Yongacı

Kesintisiz Eğitim Organizasyonu

Selam, Kesintisiz Eğitim Süreci kapsamında düzenlenecek çalışma ve bilgi aktarım grubu organizasyonumuzun ilk toplantısı 19 Aralık 2009 (Cumartesi) tarihinde Pupa Apple Premium Reseller mağazası seminer salonunda başlayacaktır. Çalışma ve Bilgi Aktarım Grubu'na dahil olmak isteyen arkadaşların...
  20. Melih Yongacı

WallPaper Çalışmam

Selam, Cesur bir aşığa hazırladığı bu duvar kağıdı (wallpaper) sonrası söylenecek en önemli söz bence şudur. - Arkadaşım senin ruhun kararmış. Kendi iç çelişkilerini bu bakış açısıyla Merve'ye yansıtırsan sen bu kızı hayatta kazanamazsın... I think so, she didn't love you... Saygılar...
Yukarı Alt