Arama sonuçları

1. Melih Yongacı

ada mertcan sucuk logo sizce hangisi

Selam, Genel bakış açısı hazırlanan logotype çalışmasındaki seçeneklerden görebildiğim kadarıyla 5. çalışmanın daha ağır bastığı noktasında. Benim kişisel görüşüm de 5. çalışmanın bu gıda sektörüne daha uygun olacağı noktasında kesişiyor. Şimdi aslında ortak bakış açısını yaratmanın...
  2. Melih Yongacı

Grafik mi? grafikerlik mi?

Selam, Dino nickname kullanıcı adına sahip arkadaşımızın açmış olduğu konu neredeyse yıllardır benzer şekilde açılan konuların bir yenisi olmasına karşın kişisel düşüncesini belirtmesi açısından yine de yeni bir konudur. Bununla birlikte bu şekilde mesleki anlamda kişisel düşüncelerini...
  3. Melih Yongacı

LifeCity - Lalezar ( LogoType & Gazete İlanı )

Selam, Farkındaysanız bir süredir bu alanda yarışma kapsamında yapılan çalışmalara kişisel eleştirilerimi sunmuyorum. Ama gerek sunulan çalışmaları, gerekse de yapılan yorumları yakından izlediğimi bilmenizi istiyorum. Ekim ayı yarışma konu başlığının " Lalezar Koleji " olması ve konu...
  4. Melih Yongacı

Macos için printir driveri

Selam, Aşağıdaki linkteki yazılımları isterseniz bir deneyin. http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=tr&cc=tr&prodNameId=20301&prodTypeId=18972&prodSeriesId=25475&swLang=38&taskId=135&swEnvOID=13 Saygılar...
  5. Melih Yongacı

Apple dokunmatik (Multitouch) faresini piyasaya sürdü

Selam, Apple uzun bir süredir işlevselliği ön planda olan estetik ürünleri piyasaya sunuyor. Bu noktada oldukça başarılı olduğu da söylenebilir. Dünyada grafik tasarımcıların özellikle entelektüel niteliğine yakışır ürünleri yine onların estetik bakış açısına uygun bir şekilde tasarlayıp...
  6. Melih Yongacı

İnternetin mucidi http:// için özür diledi

Selam, İlgili şahıs sanırım espri yapmış. Sisteme giriş ön tanımlaması için fazladan basılan bir veya birkaç adet kesme işaretinin şu an sisteme girişte hiç bir anlamı yok. Hatta browser olarak Google Chrome kullanan bir kişinin ne aradığını adres bölümüne girmesiyle bile artık herhangi bir...
  7. Melih Yongacı

Kaybetmek...

Selam, Efendim şimdi bakın, son dönemde sizin de gördüğünüz bir duruma işaret etmenizde bence herhangi bir sakınca yok. Aslında ortaya bu güne kadar kimsenin çıkartmaya cesaret bile edemeyeceği türden şeyler çıktı. Taraflardan bir kısmını ilgilendiren ama diğer kısmını ilgilendirmeyen...
  8. Melih Yongacı

Kaybetmek...

Selam, Sayın Günel Ayvacı, Yazdığınız yazıda örneklediğiniz alıntıyı kaleme alan Tuncay Yılmaz'ın yazısının bir bölümünü öncelikle herkes gibi bir kez okudum. Bitirdikten sonra üzerinde beş dakika düşünüp yazıyı bir kez daha okudum. İlk okuduğumdan anladığımla son okuduğumdan anladığımın...
  9. Melih Yongacı

8 Sene sonra Freehand le buluştum. Teşekkürler.

Selam, FreeHand MX 11.02 sürümü sizin de bildiğiniz gibi en son 2004 yılında yenilendi. Macromedia yazılım firması bu tarihten sonra yeni bir sürüm çıkartmadığı gibi bu programı bir paket dahilinde Adobe yazılım firmasını sattı. Adobe yazılım firmasının vektörel temelli Illustrator...
  10. Melih Yongacı

Türk Grafik Eğitim sistemindeki yanlışlar

Selam, Sayın Süleyman Köklü arkadaşımız bundan önceki mesajında konunun bulunduğu yerden alınıp olması gereken noktaya taşınmadığına dair kişisel eleştirilerini sunmuştu. Ben de kendisinin bu düşüncesine saygı gösterip açılan konu başlığına kendi kişisel düşüncelerimi yazdım. Bakın...
  11. Melih Yongacı

Selam, Değerli arkadaşım, Hayatımda bugüne kadar yazdığım en kısa mesajı yazıp sizden bir araştırma yapmanızı rica edebilir miyim..? 2008 - 2009 öğretim yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümüne kaç öğrenci alındığını öğrenebilir misiniz..? Ben...
  12. Melih Yongacı

Selam, Değerli dostum bakın şimdi verdiğiniz örneğe uygun olarak size şu genel tanımlamayı dikkate almanızı öneriyorum. Ortamı kasmadan, kızmadan, bağırmadan, çağırmadan... " İnsanların düşüncelerini belirleyen içerisinde bulundukları sosyal şarttır... " Bununla bağıntılı olarak...
  13. Melih Yongacı

Selam, İlgili konuya bir şekilde açılım getirme nezaketini gösteren İsmail Ev arkadaşımızın yazdığı yazının o bölümüne ben de bir şekilde takıldım. Bence asıl büyük sorunun ne olduğunu isterseniz size şöyle aktarayım. Öğrenciyi yetiştiren hoca konuya tümüyle sanatsal pencereden bakar. Bu...
  14. Melih Yongacı

Selam, Bugün Dünyada uzun yıllardır uygulanan ve ne yazık ki Türkiye’de bir süre öncesine kadar ilgili durumun farkına bile varılamayan “ Üretimde Uzmanlaşma “ düşüncesi iş yaşamının her alanında bu gün dünyanın bir çok ülkesinde sistemetik bir şekilde uygulanıyor. Sektörümüzü direkt...
  15. Melih Yongacı

Adobe InDesign CS4 Yardım

Selam, Sayın hastam, Rica ederim. Anlatmak istediğim aslında şu. Aslolan bir grafik tasarımcının ortaya çıkartacağı tasarım ögesini öncelikle düşüncesinde oluşturmasıdır. Sonraki aşama bu düşüncenin günümüzde bilgisayar üzerinde koşan programlar yardımıyla layout ( taslak ) ve sonrasında...
  16. Melih Yongacı

Selam, Sayın hastam, Ne güzel. Siz Corel programında yapın, başkası Indesign, Illustrator veya FreeHand programında yapsın bunda bir şey yok. Kişinin alışkanlığı hangi programı kullanmaya yatkınsa onu tercih etmesi kadar doğal ne olabilir. Öyle değil mi..? Yalnız lütfen programların sahip...
  17. Melih Yongacı

Selam, Grafik tasarımda program kullanımı ancak tercih nedeni olabilir. Bunun dışında Adobe'nin ürettiği Illustrator ve Indesign programlarında çalışmanın zaman kaybı olduğunu ancak o programları iyi derecede kullanmasını bilen bir kişi söyleyebilir. Sanırım arkadaş bu programları...
  18. Melih Yongacı

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

Selam, Sayın Hümeyra Can, Siz bu yazdıklarınızda ciddi misiniz yoksa; - Herkes bir şekilde birbirine takılıyor ben de can sıkıntımı gidermek için bunlara takılayım... diye mi düşünüyorsunuz. Bu nasıl bir bakış açısı ve yazım tarzı lütfen bana ciddi bir şekilde açıklayabilir...
  19. Melih Yongacı

Grafik tasarımcı için Diploma (Belge-Sertifika-Ehliyet) Gerekli mi? ( Tartışma )

Selam, Sayın Hümeyra Can, Açarız efendim. Merak etmeyiniz. Hem de öyle bir açarız ki tarihin derinliklerine gider sizi oradan aydınlatarak açarız. Siz üzülmeyiniz. Bu sitedeki işimiz ne..? Yazmak. Eee yazar olmak kolay değil siz de takdir edersiniz. Öyle herkese bu titri ( ünvanı )...
  20. Melih Yongacı

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

Selam, Sayın Hümeyra Can, Siz sanırım bu oluşumun geldiği son aşamanın ne olduğunu bilmiyorsunuz. İsterseniz size kısaca gelinen bu aşamayı örnekleriyle açıklayayım. Tarih Mayıs 2008... .................................................................................. HEPİMİZ AYNI...
Yukarı Alt