Arama sonuçları

1. H

Abdullah TAŞÇI

Binlerce baskısı olan ulusal basınımızın birinci sayfa manşetlerinde bile Türkçe büyük (İ) harfinin nasıl deforme ve rezil edildiğini anlatmayı sanırım Sayın Abdullah bey unutmuş (!) olsa gerek. Bu güzel söyleşiden dolayı Sayın Ahmet Altun ve Abdullah Taşçı beye teşekkür ederim. Çünkü başka...
  2. H

Hangi Vektör Programı?

Yıllarca geliştirilmeyen Freehand'i nasıl Corel gibi bir devle karşılaştırıyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum. Anladığım şu ki her ikisini de tam olarak bilmiyenler fikir yürütüyor.
  3. H

Lider Matbaa Logo Çalışmalarım

Bir ile iki hiç olmamış. LM ile LİDER MATBAA aynı font olmalı. Bu çalışmalarınızdaki en önemli hata bu. Biraz daha çok ciddi firmaların logolarını inceleyin. Kolay gelsin.
  4. H

Tasarım yalnızca Mac ile mi yapılır?

Sayın Tuncer bey, Tasarımda bilgisayar markasının bir önemi yoktur. Önemli olan kullandığımız proğramların yeteneğidir bence. Gerek Pc'nin gerek Mac'in donanımları şu an kullandığımız malum proğramlar için hayli yeterlidir. Yıllardır Mac kullanıcıları (ben de dahil) kandırılmışlardır. Ama...
  5. H

bir yüz çalışması

Sayın Melore, Bilgilendirmenden dolayı ben de teşekkür ederim. Boyun kısımlarındaki kontur gibi görünen hattı yok etsen, burun delikleri civarındaki gölgeleri biraz daha düzeltsen daha iyi olur.
  6. H

bir yüz çalışması

Selam, Bu bir illustrasyon değil, manipülasyon çalışması. Orijinal bir fotografı photoshop veya benzeri bir programda deforme ederek yaptığınızı belirtseniz üyelere de faydalı olurdu sanırım. Eline sağlık, kolay gelsin.
  7. H

Alt tarafı sogan biraz kokar

Sayın Günel hanım, İlginç bir olay anlatmışsınız. Ben de uygulayacam. Teşekkürler. Sağlık dolu günleriniz olsun.
  8. H

freehand de fontlardaki harf arası sorunu

Merhaba Tuncer bey, Son yazınızda bir tespitiniz aklıma takıldı. Neden Adobe, Corel'i Freehand'den kurtarsın? Illustrator ve Freehand, her ikisi de Mac tabanlı oldukları için, birbirlerine rakip idiler. Ve daha düne kadar her ikisinin de Pc versiyonu yok idi. Adobe Illustrator ile Mac...
  9. H

Qesta | Özel Lalezar Kolej Logotype | Gazete İlanı

Sayın Qesta, Böyle hissetmişiniz ve de öyle yapmışsınız. Ama bütün E'ler neden böyle? E harfleri böyle olunca insanda cevabını aradığı bir soru oluşuyor. Bu logonun bir kartvizite de basılacağı varsayımını göz önüne alarak öğelerin oranlamalarını da tekrar düzenleyin. Bu logo uygulamalarında...
  10. H

Tercih senin. Ben Corel derim. Sonuçta aşağı yukarı hepsi aynı işi yapıyor, ama Corelin kullanımı çok basit. Workspace bakımından çok geniş özelleştirme imkanı sunuyor. Tüm menüyü ve ana çalışma sayfasındaki her şeyi kafana göre değiştirip özelleştirebiliyorsun. Saygılar.
  11. H

Sayın cdmac, Sorunun çözülmedi uzun zamandır takip ediyorum. Ama bana kalırsa bu sorunu kalıcı olarak çözmek için başka yollar denemek gerekiyor. Bilgisayar teknolojisi süper bir hızla değişiyor, gelişiyor. Sistemimizi güncelledikçe ve donanımımızı da güçlendirdikçe bazı uygulamalarda bu...
  12. H

Üçel Pres (Tanıtım Kartları)

Söylenecek fazla birşey yok hocam. Elinize sağlık. Sadece ortadaki makineler uzayda asılı gibi duruyor. Hafif bir gölge çalışması veya farklı bir şekilde bu sorunu halletseniz daha iyi görünecek. Saygılar.
  13. H

Firma Logolarında Kullanılan Gizli Semboller

Sayın Tuncer bey, Photoshopla çalışsaydınız bu kadar güzel bir iş çıkarabilecek miydiniz(!)? Görüyoruz hep beraber bu sitede photoshopla yapılan harikaları (!). Photoshopla çalışsaydınız, yüreğinizi, göz nurunuzu, parmak izlerinizi bu kadar hissedebilecek miydiniz 50x70 tabakanın üzerinde...
  14. H

Çanakkale kitap kapağı

Sayın Fatih, Ufak tefek eksikleriyle güzel bir çalışma. Hasan kardeşimiz de kendisince yorumlamış, o da pek kötü durmuyor. Ama kırmızıyı bu şekilde kullanmanızda sanırım bir anlam vardır. Tarihe geçen bu zorlu savaşın ne denli şiddetli çarpışmalar ile kazanıldığını çağrıştırıyor bana o...
  15. H

Firma Logolarında Kullanılan Gizli Semboller

Selam Tuncer bey, Zor bir soruydu. Ben çok inceledim çıkamadım içinden. Açıklamalarınız da oldukça mantıklı ve tatmin edici. Sanırım sadece fikir olarak kalmış yani tam olgunlaşıp bitirilmiş bir çalışma değildi bu. Belki bitmiş halinden birşeyler yakalardık. Ama sayenizde birazcık da beyin...
  16. H

"NEY" Afiş

Eleştirimi olgunlukla karşıladığın ve de kendi görüşlerini bildirme nezaketinden dolayı ben de sana teşekkür ederim. Çalışmalarının devamı dileğimle kolay gelsin.
  17. H

Hocam sorun Freehandde veya Pc'nizde değil. Freehan'din arızalı bir dosyasını sistemden kaldıramamaktan ileri geliyor. Bir virüs de silinmesini engelleyebilir. Bazı virüsler gizli doslarınızın görüntülenmesini de engelliyor. Aklıma gelen son iki çare, Ad-Aware indirin, onunla temizleyin Pc'nizi...
  18. H

Sayın cdmac, Buna benzer sorunları ben de yaşadım Freehand'de. Şu an kurulu olan Freehand'i, revounistal (netten bulabilirsin, ücretsiz) programı ile kaldır. Buna dikkat et kendi unistali ile değil. Revounstalin en son seçeneğini seç ve bütün kalıntıların silinmesini sağla. Ve tekrar Freehandi...
  19. H

Banner

Selam Codekey, Sanırım etüt tadında çalışmışsın. Güzel görünüyor. Ama neden çalışmaların hep İngilizce? Yurt dışında da değilsin; ülkemizin güzide kentlerinden Bursa'dasın. Bence Türkçeye yönel biraz, çalışmalarının anlaşılmasına yardımcı ol. Kolay gelsin.
Yukarı Alt