Arama sonuçları

1. H

Adobe InDesign CS4 Yardım

Sayın Melih bey, Tabiki tercih meselesi tüm samimiyetimle katılıyorum bu cümlenize. Kurşun harflerden, rapidolardan, klişelerden, letrasetlerden gelen bir emekçi olarak bu programları küçümsemek ne haddime! Onlara sonsuz müteşekkirim. Tipo devrinde çektiğimiz eziyetleri unutmak mümkün değil. O...
  2. H

Ev tasarım-EMNSTC

Sayın Emin Sütçü bey, Bu çalışmanızı Ev Tasarımım adı altında yüklemişsiniz siteye. Ve siz de şimdi diyosunuz ki öğrenmek için katıldım buraya. Ben ne demişim hocam! Tasarımdan ne anlıyorsunuz? Yani tasarımın ne olduğunu bilip, biraz daha inceleyip öyle çalışmalar sunmanız doğrultusunda bir...
  3. H

Sayın Melih bey Yukarıda anlattığınız olayı Corel ile sadece dört tıklamayla yapıyoruz. Bilgi ve birikimlerinizi yine bizlerle paylaşmanız dileğimle kolay gelsin. Saygılar.
  4. H

Türk Grafik Eğitim sistemindeki yanlışlar

Sayın Faruk bey, Evet görülüyor ki sistemdeki dertler hemen hemen aynı. Fakat Resim (veya ressamlık) ve Grafikerlik bölümlerinin daha doğrusu eğitiminin farklı olması tespitiniz çok yerinde. Tabiki üniversitelerin ya da eğitim kurumlarının Sivil Toplum Örgütleri ile işbirliği, görüş...
  5. H

Türk Grafik Eğitim sistemindeki yanlışlar

Sayın Faruk bey, Türk Grafik Eğitim Sistemimizdeki aksaklıklar konusunda çok fazla bir yorum yapma olanağımın olmadığını ve sebebini de daha önce açıkladığım gibi, çocuğumun da bu konuda eğitim aldığını belirtmiştim. Tabi hiç de fena değiller derken, ellerinde gördüğüm birtakım çeşitli metotlar...
  6. H

Ev tasarım-EMNSTC

Hocam bu nedir ya... Neyin tasarı mı? Tasarımdan ne anlıyorsunuz... Tasarımı bırakın birtarafa sayısız hatalar var yukarıda. Lütfen daha iyi inceleyin, daha çok gözlemleyin, sonra siteye yükleyin. Kolay gelsin.
  7. H

coreldraw da soru ve sorunlarınızı burada cevaplayalım..

Önce A3 sayfa açmalısın. (Sol üst tarafdaki menüden) A3, A4'ün iki katıdır. Format meselesini de neden matbaa ile görüşmüyosun, Hangi formatta istiyorlar. Kolay gelsin.
  8. H

Mac mi? Pc mi?

Yıllarca Mac kullandım. Taa hani ilk çıkan klasik modelleri vardı ya. Bilmem çoğu arkadaşlar tanıştılar mı onunla? Şu an PC kullanıyorum. Tam oniki yıl Mac'de bir tek sorun dahi yaşamadım. Ama MAC'lerin fiyatı artık bana fazla yaklaşmayın demeye başlayınca mecburen PC kullanıyorum. Tek kelime...
  9. H

Grafikerliği NEREDE ve NASIL BİR EĞİTİM alarak öğrendiniz?

"Yetenekli kişilerin eğitim almasına gerek yok" gibi algılamışınız yazımı ama aslında o değil demek istediğim. Elbetteki eğitim ile yeteneğini insan çok iyi kullanabilecek hale gelecektir. Ama bütün eğitim alanlar birer dahi olarak mı çıkıyorlar eğitim kurumlarından! Siz de taktir edersiniz ki...
  10. H

Grafikerliği NEREDE ve NASIL BİR EĞİTİM alarak öğrendiniz?

Günlerce tartışılsa sonu gelmeyecek bir konu. Evet eğitim gerekli. Ama diğer bir açıdan bakılırsa o zaman içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Nedir diğer açı? Sinema, müzik ve spor (özellikle futbol) dallarında öyle insanlar çıktı ki; tabiri yerindeyse dünyayı salladılar. Ama bunların büyük bir...
  11. H

Arkadaşım yukarda bahsettiğin çizimi Corel'de yapmak beş dakika sürmez. Neden Indesign veya Illustratör gibi vakit kaybettiren programlarla uğraşıyosunuz anlayamıyorum! Tabi özel bir nedenin yoksa. Kolay gelsin.
  12. H

CorelDRAW'da forma (sayfa) bağlama

Teşekkür ederim Mustafa bey! Kolay gelsin.
  13. H

Sayın Tuncer bey bu konudaki bilgilendirmeniz için teşekkürler. Yalnız aklıma takılan şey; Mustafa beyin yaptığı işlemlerin aynısı tamamen yapıp, print penceresindeki PDF PRINT seçeneğini kullanarak mı en son kaydı yapacağız? Kolay gelsin.
  14. H

Afiş Çalışması

Film şeridinin kenarındaki kutucukları transparent yapsan daha hoş görünür sanırım. Yani resmi oralara taşırmasan. Kolay gelsin.
  15. H

Epson R285 yazıcım çalışmıyor.

Arkadaşlar Epson R285 yazıcım "Kullanım süresi doldu" uyarısı veriyor ve çalışmıyor. Benzer deneyimi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim. Not: Garantisi dolalı iki ay oldu.
  16. H

Mustafa ve Tuncer beylere çok teşekkür. Az bilinen ve az bahsi geçen bu konudaki yardımları birçok arkadaşımızın eksiğini kapatacaktır. Ayrıca Corel Draw'ın vectorel yazılımlardaki üstünlüğünü bu konu ile bir kere daha gördük. Saygılar.
  17. H

serbest çalışmalar

Alıntı olabileceğini ben de düşünmüyorum. Neden sitemizdeki arkadaşlarımız da böyle şöyler üretemesinler ki?! Nihayetinde çok sık kullandığımız Photoshopun temel araçlarıyla yapılmış çalışmalar. Önemli olan objeleri uygun seçip uygun şekilde konumlandırmak. Arkadaşımız da hayalinden geçenleri...
  18. H

süt reklamı (muhteşem)

Sayın Faruk bey. Öncelikle şunu belirteyim sanatsal çalışmalar gibi dursa da bunlar, eğerki iyice irdelersek sadece bilgisayar teknolojisi ile yapılmış göze hitab eden şeyler. Yani bir tasarım tarafı olduğunu pek görmüyorum ben. (Tabi benim fikrim, değişik görüşte olan arakadaşlar da olabilir.)...
  19. H

Grafikerin Türkçe bilgisi olmalı mı?

Yorumunuza teşekkür ederim Emine hanım. Bakın biz grafikeriz veya matbaacıyız diyoruz. Biz bu yazma işini nerede olursa olsun gerektiği gibi yapmalıyız. Bizler kitap yazıyoruz, gazete vs. yazıyoruz. Her yerde doğru yazmaya çalışırsak işimizi yaparken de o kadar az hata yaparız diyorum...
  20. H

süt reklamı (muhteşem)

Evet Faruk bey diğer birkaç arkadaşın olduğu gibi benden de kaçmış. Size uyarınız için teşekkür ediyor, Dilek hanımefendiye de affedersiniz diyorum.
Yukarı Alt