Arama sonuçları

1. gezegen

Size ve fikirlerinize ihtiyacım var :)

Hiç aşık oldun mu? Yaptığın basit bir çalışmayı kız arkadaşına ya da uzaktan sevdiğin yarine gösterip beğendirmesen, aklını yitirecekmişsin hissine kapıldın mı hiç? Sevdiğini, yapacağın çalışmalarla yüceltmeyi düşündün mü, bunu denedin mi hiç? En yoğun, en sıkıntılı ve stresli iş dönemlerinde...
  2. gezegen

matbaa reklam çalışması

Baskı makinesinin 'boyu' hakkında fikir alamıyor bakan, dolayısıyla da 'işlevi' mühim olmaktan çıkıyor. Boy-işlev çağrışımında bulunuyorsa slogan, makinenin boyu(tları) için bir referans sunmalısın orda - fotoğraf, resim, illustrasyon ya da basitçe ve doğrudan cetvel/ölçüm. "Yenilik/1.El/2.El -...
  3. gezegen

i-mus dergi ilan tasarımı

@imemre Ha şunu bileydin! @imemre Bir satır önce, tasarımın ve güzelliğin göreceli olduğunu, herkes için farklı olduğunu yaz, bir satır sonra tutup "daha güzeli elinde olduğu zaman bu denli bir eleştiri yap" de - ne bu şimdi? Tasarım ve güzellik göreceli ve herkes için farklı ise, elimde...
  4. gezegen

Yaptığından bu kadar eminsen, hoşuna gitmeyecek bir yorumla karşılaştığında yaptığın çalışmayı bu şekilde savunacaksan, buraya asmanın anlamı yok zaten. Bu, övgüye ihtiyaç duyduğun için astığını gösterir ki, herkes seninle aynı kanıda olup çalışmanın övgüye değer olduğunu düşünmeyebilir.
  5. gezegen

Bari şu Necron-Energy'yi, UPS ile sağa yanaşık hizala, bu haliyle çok fazla sağda. Ortadaki sağa yanaşık yazıyı, üstteki panolar ile alltaki kasa arasındaki boşluk eşitlenecek şekilde yerleştir. Ayrıca üstteki o dolapları da ortadan al, n'olur, sağa ya da sola, bi yerlere kaydır.
  6. gezegen

Çok sıkıcı! Arkaplan boğucu, sıkıcı... Gritonlar, cırtlak bir kırmızı, bi yerde sırıtan yeşil, sıkıcı.... Helvetica yazıtipi, sıkıcı.... 0 (sıfır) derece yatay ve 90 derece dikey duran panolar/aletler (herne iseler artık o ürünler) ölü, sıkıcı.... Ölü, hareketsiz, boğucu, alışıldık, sıkıcı...
  7. gezegen

Özgeçmiş Çalışması

Aslı, fontlar güzel, yakışmış birbirlerine. OpenSans'ı hemen tanıdım ama diğerini ilk bakışta çıkartamadım. Hangisi acep? Renkler güzel, yerleşim fena değil. Bence eksiği yok, fazlası var. Kusuru da bu zaten. Tasarım süreci kısmını ve fotoğrafı ben olsam çıkarırdım. Ayrıca, doğum yeri, medeni...
  8. gezegen

Font Sıkıntısı

Ebru - "Dikkat etmen gereken noktaları düzenlemek"ten ne demek istediğini anlamadım ama font uygunluğu ya da uygun fontlar için şunları söyleyebilirim: Font seçimini veya uygunluğunu belirleyen en ilk etken, yapacağın çalışmanın içeriği, dolayısıyla alıcısı, yani hedef kitlesi. Broşür mü...
  9. gezegen

Pide salonuna yapılan a4 çift yönlü çalışma

@lusy99 Dur!... Bekle!... Kaldırma daha!... Kaşık önemli, gerekli... Adamcağız belki Höşmeni satıyordur, ya da kazan dibi, sütlaç. Parmakla mı yencek bunnar? Olma... Pideyi dileyen elle yesin ama pide dilimlerini çatalla yemek isteyenler için, salatayı da el yerine çatalla yemeyi tercih...
  10. gezegen

Fikrinizi Alsam Fena Olmaz

Emre - ikisi de ne iyi ne de kötü. Yazıtiplerinden kendine imza/logo yapmaya çalışmışsın. Bu durumda, burda bilmen ve gözetmen gereken tek şey, hangi yazıtipinin seni, ister karekter ister meslek olarak, yansıtacağı. Yazıtipleri de aynen insanlar gibi - türlü türlüsü var: Kimi şakacı, şen...
  11. gezegen

2013 Yılı Tebrik Kartı

Ebru, seni test kitapları hazırlamak için InDesign öğrenmeye karar vermiş, çalışkan, azimli bir arkadaş olarak tanıdık; meğer ne cevherler varmış sende, hemi de geçen yıldan beri, bilmiyormuşuz! Bu "regdizayn" nedir, kuzum? Sizin mi, senin mi? Web tasarım yaptığı anlaşılıyor ama test kitapları...
  12. gezegen

indesingda sayfalara otomatik sayı verme

Sayfa numarasının yeralmaması gereken sayfada "Shift+Ctrl" tuşlarına basılı tutarak sayfa numarasına tıklarsan, Master Pages'teki ilgili sayfa numarası kutucuğunu, o sayfada düzenleme imkanını elde edersin - buna sayfa numarası kutucuğunu bütünüyle silmek de dahil. Basitçe sildin mi, o sayfada...
  13. gezegen

indesingda sayfalara otomatik sayı verme

Sayfalar/Pages panelini aç. Panel üstünde genelde A simgeli master pages göreceksin. Buna çift tıkla. Sayfa numarasını koymak istediğin yere metin aracıyla bir metin kutusu aç. Sağ tıkla, Insert Special Character - Markers - Current Page Number. Buraya "A" harfi koyacaktır, yanlış bi şey yok...
  14. gezegen

Indesign hakkında yardım

Çok güzel, Ebru! Aferin! Ben de bi ara bakayım, düşüneyim, türkçe (veya ingilizce) güzel şeyler bulursam, buraya yazarım. Kolay gelsin.
  15. gezegen

Adobe'den Ücretsiz CS2

Adobe, CS2'nin kurulumunda istenilen sunucu aktivasyon uygulamasını kaldırmasıyla, mevcut CS2 kullanıcılarının işini kolaylaştırmak için bu kullanıcılarına sunucu aktivasyonu istemeyen, sadece seri numarası girilmesiyle çalışmaya başlayan yeni CS2 yazılımlarını, üstelik geçerli seri...
  16. gezegen

Test Kitabı Yapımı Hk. Yardım

@ebru_rst İngilizcen var mı? En azından video anlatımlarını takip edebilecek kadar varsa, sürüyle video dersler bulabilirsin youtube'da ve vimeo'da. Benim türkçe kaynaklar hakkında hiçbir bilgim yok maalesef ama internette az da bulunur sanırım; bu forumlarda bi arama yap istersen, işine...
  17. gezegen

Test Kitabı Yapımı Hk. Yardım

Merhaba, PageMaker çok eskilerde kaldı gerçekten. Miladı çoktan doldu. Test kitapları hazırlayacağına göre, işin masaüstü yayıncılıkla. Bunun için en isabetli araç: Indesign, QuarkXpress ve Scribus. InDesign hakkında bazı şeyler biliyor olmalısın şimdiden, daha fazlasını internetten bir çırpıda...
  18. gezegen

pm cam balkon- teklif dosyası

Logolar ve altındaki yazılar çok küçük kalmış. Adres kısmı da öyle. Büyütülmeli. Orta kısım/sayfa, dediğim gibi, biraz daha hareketlenmeli. Bunun dışında, genel olarak sade görünüyor. Severim ben sade çalışmaları. Herkes benimle aynı kanıda değil ama. Müşteriler örneğin. Kimilerine kalsa...
  19. gezegen

pm cam balkon- teklif dosyası

Samandıra ise doğrusu, ı alıntı işareti olarak çıkmış; yok Samandra ise doğrusu, d ile r arasına alıntı işareti girmiş adres kısmında. Ayıca o orta kısım çok boş kalmış gibi, beyazdan olsa gerek. Adres kısmını biraz daha büyütebilir, o orta kısma ama renk ama desen ama şekil/çizim ile biraz...
  20. gezegen

Ersoz mobilya 8 sayfalık katalog calısması - Kapak

Peki, tavsiyede bulunalım o halde.... Şöyle yapsan: Çalışmanın bir katalog olduğunu daha önkapakta belli etsen? Nasıl mı? Örneğin, ürün fotoğraflarını küçük-eşit kareler ve/veya dikdörtgenlere koyup bunlardan önkapak arkaplanı örsen? Sonra kapağın merkezi ile sağ-alt bölgesi arasına...
Yukarı Alt