Arama sonuçları

1. gezegen

corel draw sız olmazmı :)

Merhaba, Flash artık ölmeye yüz tutmuş bir teknoloji. HTML5'in sağladığı animasyon özelliği, bugün değilse de yarın Flash'ın papucunu dama atacak. CorelDraw'a gelince.... CorelDraw'sız olmaz mı diye sormuşsun. Herşeyden önce şu: CorelDraw'sız olur ama salt CorelDraw'la bile olmaz! Bizde hala...
  2. gezegen

Tipo-grafik özgeçmişim

A4 boyutunda tek sayfa olarak düşündüğüm çalışmamı, kişisel bilgilerimi değiştirerek yorum ve eleştirilerinize sunuyorum. Genel Sorumlu Notu : Sorunlu link silindi. Lütfen yeni link ekleyerek konunuzu düzenleyin.
  3. gezegen

Matematik Testi Hazırlamak

Limit gibi semboller olmaz olurmuymuş. Sözünü ettiğim basit sembol fontlarında yoksa, yine bahsettiğim matematik sembol fontlarında vardır. Kitaplarda gördüklerin de bu fontlardan kullanılanlardan başkası değil. Bu arada limit sembolü şöyle birşey değil miydi? Bu işe yararsa, ipucu vereyim...
  4. gezegen

Attila İlhan'ı rahmetle anıyoruz

7 yıl geçmiş! Ne çabuk! "İşte o an geldi" dediğimi dünmüş gibi net hatırlıyorum. Hep ölünmez ya, "An gelir, Attila İlhan hatırlanır." An gelir, özlenir!
  5. gezegen

...Bıdı Bıdı...

Size de olur mu öyle? En yorgun anlarda dayanılmaz bir çene çalma isteği? Saçmalamak bile güzel geliyor böyle anlarda. Saçmalamayı bile özlüyor insan.
  6. gezegen

Matematik Testi Hazırlamak

Lise matematiği ne karmaşıklıkta sembol istiyor, hatırlamıyorum artık, ama sorduğun matematik sembolleri ise, sembol fontlarından yararlanabilirsin. Windows'la beraber "Sybols(s)" adında bir font gelmeliydi; bunun dışında Segui Symbol fontu var ki, hemen hemen her sembol var. (Mac kullanıyorsan...
  7. gezegen

Kartvizit, Logo, Wallpaper, Kupa, Paket

İshak Şirin'de tracking ve kerning iyi değil. Bu değerler arttırılmalı. Bunun dışında güzel bir çalışma.
  8. gezegen

Mac mi? Pc mi?

Gassaray mı Beştaş mı, diye sormaya benzemiş. Halbuki, örneğin, Mersin İdman Yurdu var bu yerkürede. Bazıları bilmez, inanmaz ama taraftarları da vardır. Evet Mersin'de.
  9. gezegen

Rilke - Bütün Şiirleri

Teşekkür ederim yorumun için. Rilke'nin e'sini fırçayla belirginleştirdim, şimdi okunaklı. Ancak bana kalırsa, Rilke önceki haliyle de yeterince okunaklıydı. Okunaklı olmayan kısmı ya da ne oranda okunaklı olmadığı, Rilke'yi biraz da isim/edebiyatçı olarak tanımakla da ilgili. Bu yazıtipinde...
  10. gezegen

Vektör Güvercinler ( Mutlaka Bakın )

Burdan uçsunlar o zaman: http://all-silhouettes.com/go.php?http://all-silhouettes.com/wp-content/uploads/2012/03/vector-pigeons.zip
  11. gezegen

Rilke - Bütün Şiirleri

Böyle nasıl peki? Şiir kısmı, arkaplan şeffaflığına rağmen karman-çorman görünüyor bana. Size?
  12. gezegen

Rilke - Bütün Şiirleri

Teşekkürler yorumun için. Hımm, 4 rakamı sırıtıyor mu gerçekten? Punto mu çok büyük, çok mu kalın, konumu mu sırıtıyor? Ben örneğin 9 tanesini bir arada hayal ediyorum, diyelim ki bir rafta. Kitap sırtındaki 1'den 9'a kadarki rakamlar. Ya da deste gibi masaya açılmış, ön kapakta yine 1'den 9'a...
  13. gezegen

Grafik Tasarım Kursunda Başarı Şansı

@AskSz Ben bu türden dertleri önemsiyorum - bu dertten daha iyi bir kurs, eğitim, dürtü, faktör, kamçı olamaz, öğrenilmesi istenen konu ne olursa olsun. Bence tek yapman gereken bu derdini daha fazla ve sabırla işlemen, üzerine eğilmen. Kurslar tümüyle gereksiz ve yararsız mı? Değil. Ancak...
  14. gezegen

Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

File-Edit-Object-Type menülerini 10 dak. kadar kurcalaman yeterli.
  15. gezegen

çok acil iş arıyorum

@feritaltnts Ferit merhaba, Bu dediğin çok üzücü! Hiç konuşmayı denedin mi ailenle? Biraz daha sabırlı ve iş tercihin konusunda hoşgörülü, anlayışlı olmalarını istedin mi? Yukarıdaki satırları yazdığına göre, bunları yapmış olabilirsin, ama onlarla bu noktayı hiç konuşmadıysan ya da çeşitli...
  16. gezegen

Seçimdeki renkleri değiştirme

Grubu çift tıklayarak, grup içindeki tekil ögelere erişebilirsin. Illustrator buna isolation (yalıtım) modu der. Bu moddayken, grub içinde seçtiğin herhangi bir öge üzerinde, dolgu rengi de dahil, dilediğin değişikliği yapabilirsin.
  17. gezegen

Kadınca Esinti

@Hasan Güner Teşekkür ederim vakit ayırıp eleştirdiğin için. @Hasan Güner En üstteki ana başlıkla en altta sağdaki hariç, diğer 3 başlığın gelişigüzel yerleştirilmiş gibi durduklarına katılıyorum. @Hasan Güner Doğrusunu istersen, siyahı en başta kadın/erkek simgesini, sonra beyaz renkli...
  18. gezegen

günün sözü

Adam olmak herşeyden önce dil meselesidir. Bu belirtisiz zamirle (öyle mi denir türkçe dilbilgisinde?) sadece ve gerçekte cinsiyet olarak erkeği imliyoruz ancak genel olarak insanlar (erkekler ve kadınlar) yerine kullanıyoruz. İngilizce'deki 'man' gibi. "Adam (İnsan) vardır ardında iz...
  19. gezegen

Kadınca Esinti

Teşekkürler yorumun için. Nedir kusuru peki?
Yukarı Alt