Arama sonuçları

1. gezegen

Almanyadan selamlar!!

Hallo Taha! Erstmal willkommen! Endlich jemand aus Alamanya, dem ich auf Deutsch schreiben kann! Hehe! Schau dir erst ruhig herum and liess die alten Threads in den Foren, und stelle deine Fragen, wenn du weitere Fragen hast. Ich hoffe, du lernst hier auch mit und kannst von Grafikerler.org...
  2. gezegen

Photoshop sagdaki menu kayboldu

Sağ üst tarafta "3d" yazıyor ya. O aslında açılır (drop-down) bir menü. Ona tıkla. "Reset 3D"yi seç. Ya da başka bir seçeneği (örn. Essential'ı seç.) Bu sorunu giderecektir. Bir diğer yol da Erkan'ın bahsettiği "Windows". Ona tıkla, hangisinin başında "tik" işareti yoksa, seç, çalışma alanına...
  3. gezegen

biçak izleri

Erkal, teşekkür ederim verdiğin bağlantıdaki bilgiler için. Belli ki ilgili ve bilgilisin bıçak izi konusunda. Bağlantıdaki yazıyı okudum. Hiç yoktan iyidir,diyeceğim ama, yeterli bulmadım nedense. Birincisi, çok aceleyle geçilmiş. Yazanın/Anlatının hakim olduğu kestirme yazılara dönüşmüş...
  4. gezegen

biçak izleri

Miray arkadaşın açtığı bu başlık altında konuya ilgiyi ben de sürdürmek isterim. Şenerin yönlendirdiği konu başlığındaki katkısı için Erkal (Çoşkun) arkadaşa teşekkür ederim. Miray, ben birkaç gıdım biliyorum bıçak iziyle ilgili. Bunu paylaşayım. Sonra ben de daha fazlası için bilgi/yardım...
  5. gezegen

Renk Paleti Oluşturucu

Kuler'in online uygulaması daha başarılı gibi. (Ama şimdi kim kayıt olcak oaraya, uzun iş!) Orda, fotoğrafta istediğin bölgedeki/noktadaki renkleri seçme şansı varken, bunda (gelişigüzel) 15 adet renk. Bu uygulamanın güzelliği, oluşturulan renk paletinin ASE olarak keydedilmesi. Alternatif...
  6. gezegen

Merhaba!

@Murat VARDAR Uzunca bir süre geçmiş olsa da aradan, arkadaşın, komşularına merhaba demesi güzel. Bir tarihte, yurtdışında bir grup internet kullanıcısı, "Komşuna Merhaba De" kampanyası başlatmıştı. Özellikle Facebook çılgınlığına/soyutlamasına bir tepkiydi. Hareket ne oldu, ne kadar başarılı...
  7. gezegen

Grafik Tasarımcı Ne İşe Yarar..?

@danisman Hahaha!... Güzel yakalamışşın!... Güldürdü beni. Teşekkürler.
  8. gezegen

GünaydınLar HoşçakaLLar

Günaydın! Lodoslu, ılık bir sabah Bursa'da.... Şöööleee "Günaydın" dedirten, "Şööölee bi çıkiymm" dedirten cinsten!
  9. gezegen

Dedim ki...

Bu lodoslu sabahta beni gülümseten bir deyiş. Teşekkürler. Yeri değil ya, günaydın gene de - sana ve herkese!
  10. gezegen

Matbaacılık hakkında kitap önerileri

Arkadaşlar, Grafikerliğin matbaa yönüne giren kısmına dair bilgi ve tecrübem az. Matbaa deneyim-bilgi-görgü-kültürünü geliştirecek (örneğin ülkemizdeki baskı teknikleri, kağıt türleri ve ebatları, montaj planları, özel kesimler, yaldız-yıldız-gece-ay baskılar gibi konuları içeren) bir kitap ile...
  11. gezegen

Vurun Kahpeye

Beni şaşırtmıyor artık bu türden üzücü, utandırıcı, yüz kızartıcı olaylar, kayıplar. Böyle bir kaybı görmezlikten gelmek zor; bile-isteye olumlamak, sessiz kalmak, teşvik etmek zaten sözkonusu değil. Yine de, hiçbir şekilde kabul edilmeyecek saçma-sapan mazeretler, bahaneler, nedenler öne...
  12. gezegen

Ülkeyi Istanbul'dan ibaret sayan ajanslar

Başlıkta Istanbul yazdım, imla yanlışı değil. "Istanbul'da E-5 karayolunda seyir halindeyken birdenbire buharlaşan kamyon....", "Istanbul, Kağıthane'de bugün çıkan yangında kağıt-mağıt kalmadı, sayın seyirciler...", "Inanılmaz ama gerçek: Istanbul'da cansız bir cisim yellendi. Görgü tanıkları...
  13. gezegen

Video Convert programı-İstek

FormatFactory yazılımı var. Güvenilir, medya formatlarda isviçre çakısı. İşini görür. http://www.pcfreetime.com/ Video kalitesini değiştirmeden/bozmadan dönüştürme yapmak mümkün değil. İster ses isterse görüntü dosyası olsun, küçük dosya boyutu, ancak kalite kaybıyla mümkün. Bir benzetmeyle...
  14. gezegen

Tasarımcı garfiker ist avrupa yakası

Ebru - İşverenleri bilemem ama ben senin iş ilanlarını ilgiyle takip edip okuyorum. Ne zaman kendi ilanını okuyacaksın diye de merakla bekliyorum. Defolu ürünleri bile kusurlarıyla birlikte karbon kopya taklit eden Çinliler geliyor aklıma, gülümsemeden yapamıyorum. Keep up the good work and...
  15. gezegen

Şık, zarif, yakışıklı bir font: Arsenal (Hemi de ücretsiz!)

Ukrayna Ulusal Yazıtipi yarışmasında birinciliği kazanan, bir bakıma artık Ukrayna Ulusal Yazıtipi olan Arsenal yazıtipi ailesi, 4 dört üyeden (Regular, Italic, Bold, BoldItalic) oluşuyor. Yeni dönem ücretsiz yazitipleri arasında gördüğüm en şık, zarif ve yakışıklı yazıtiplerinden biri! Hemi de...
  16. gezegen

Aşk Tipografisi 2 :)

Grafik tasarım dünyamız, genç bir dahiyi, seni, kazanmak üzereydi, Emre, ama sağolsun Aslı ablan, verdiği fitne fikirle, bu dahiyi, seni, katletti. Barıştın!... Kesinlikle mutlusun!... Hakkın da bu!.. Peki, şimdi, Emre?... Şimdi aşkın tipografisini yapman için neden kaldı mı?....
  17. gezegen

Vogue Kapak Tasarımı

Mankenlerin kapaktaki konumları güzel. Siyahi oldukları gözönüne alındığında, kapaktaki yazıların koyu gri tonlarda olması tutarlı ve güzel. Daha başka, barkodun yeri güzel. Başka... bildiğim, takip ettiğim dergilerden değil bu kadın dergileri ama bana sanki dergi adının boydan boya kaplaması...
  18. gezegen

Aşk Tipografisi 2 :)

Aferin Emre!... Gördün mü bak?... Bu daha dinamik, daha karmaşık, daha hareketli, daha fırtınalı.... Tuğçe'ye duyduğun aşk da öyle değil mi? Bir sürü farklı duygu durumunu barındırmıyor mu? Kızgınlık, sevecenlik, sevgi, hırçınlık, küskünlük, sarılma, öfke, uysallık, yakınlık, uzaklık...
  19. gezegen

women in boots manipulation

@Cengiz Duhan Belki: "Bottan hatun çıktı" ?
  20. gezegen

Aşk Tipografisi :)

Hahahaha!... İlahi Emre!... Bana kalırsa, Tuğçe yaptığını çoktan beğendi de, kısmen naz yaptığından, kısmense ona daha başka nasıl çalışmalar yapabileceğini, aşkının gücünü ve sınırlarını daha başka nasıl zorlayabileceğini görmek için, beğendiğini belli etmedi. Bir de belki, kendisini sevdiğini...
Yukarı Alt