Arama sonuçları

1. gezegen

Ai, yada Corel'den FreeHand'e aktarılan dosya nasıl anlaşılır?

2013 yılında Freehand kullanımını zorunlu kılan o dangalak hocalara, bilgisayarlarında kullandıkları Freehand'in lisanslı olup olmadıklarını sor. Zamanında, olmaz ya hadi oldu diyelim, lisansla satın almışlarsa, bugün nerden ve nasıl lisans satın alabileceğini sor onlara...
  2. gezegen

Tipomanyak

3. gezegen

Mabel - sevgilim, güzelim, esmerim...

Ben hayal-meyal hatırlıyorum Mabel'i... nostaljik, efsane sakızın tadını, ambalajını... Buket Uzuner pek çoğumuza hatırlattı Kumral Ada-Mavi Tuna romanında, bilmeyenlere, tanımamayanlara ise merak sardırdı. Buna rağmen, internette çok az Mabel görseli var. Yazık. Bulduğum küçük bir ambalaj...
  4. gezegen

Baykuş Kitap - Cafe

Sunumsuz, düz, yalın halini koysaydın keşke, daha net görebilirdik (kitabın sağdan nerde son bulduğunu, soldan nerden başladığını). Bu haliyle, boynu çevirip çevirip bakmak... yorucu biraz. Neyse, söylemek istediğim bu değildi. Logo olarak düşünülmüş bir çalışmada 3 farklı başrol oyuncusunun...
  5. gezegen

"Equalizer" logosu

Logonu 1cm X 2cm ölçülerine bi küçült. Sonra alıcı gözüyle bi bak. "Equalizer" yazısı hala okunabiliyorsa, equalizerı simgeleyen onca karenin ve o kadar rengin hala anlamı kalıyorsa ve buraya astığın büyüklükte görünür olan bu kadar ayrıntı o küçük boyutta da farkediliyorsa, logonu...
  6. gezegen

Kitap kapağı çalışmalarım

@mesut ruthless Teşekkür ederim yorumun için.
  7. gezegen

Otelimiz yazı karakterine yorum ??

Bu daha iyi. Ama bence selçuklu arkaplan ve esinlenmesinden yola çıkılarak daha isabetli bir tane bulunabilir. Örneğin kalifgrafik yazitipleri, esinlenmenin tarihsel yönünü yansıtabilir, o duyguyu verebilir. Bir çırpıda bulup denediklerim birkaç örnek şöyle: ya da eski tip...
  8. gezegen

Kitap kapağı çalışmalarım

@graphic cann Teşekkür ederim yorumun için.
  9. gezegen

Otelimiz yazı karakterine yorum ??

Ben logodan başlayım, her ne kadar tamam olsa da. Logonun bir otele uyup uymaması bir yana, belki bilmediğimiz bir hikayesi olabilir, görür görmez bana Uludağ Üniversitesi'nin logosunu çağrıştırdı. İkisi aynı değil, ama benzerlikler çok. Daha da önemlisi, yaptığı çağrışım. Ama zaten bu...
  10. gezegen

Cs5 yazı fontlarımı nasıl kaydeticem lütfen yardım

Bir Photoshop ekşını/eylemi oluşturman en kolayı. Bunun için: 1. Fotoğraflardan birini aç. Actions panelini aç ve yeni bir tane oluştur (Menüden Windows=>Actions). Yeni ekşına bir isim ver. Örn. "Telif Hakkı". 2. Ekşını oluşturduktan sonra, kırmızı record/kaydet ikonuna basarak eylemi...
  11. gezegen

Retro tarz

Retro giyimli kadın fotosu bulamedik emme, hincik retro görünümle idare edivercez gari. Hankısı güzel olmuş?
  12. gezegen

Çuval çuval tipografi

13. gezegen

Düşünce güzel de çalışma olmadı gibi ?

Evet, olmamış. Bir sürü gereksiz, şaşalı efekt. Renkler uyumsuz, kafadan atılmış. O ve Z arasındaki mesafe, kelepçenin duyurduğunun aksine, serbestliği, özgürlüğü çağrıştırıyor, öyle ya, ikisi de birbirinden bağımsız uzaklıkta be başına buyruk. Ü'nün noktaları ne öyle? Özgür'deki 3 boyut...
  14. gezegen

transfom sorunu

Şimdi anladım.... o halde şöyle yap: karelerini %200 büyüt (A4'ten A3'e geçiş için). Sonra bu karelerin hepsini seç. "Align" panelini aç. (Panele ulaşamıyorsan, menüden Windows -> Align'ı seç) Bu align panelinde sağ-allta "align to" (türkçesi: "efendim şuna göre hizala") seçeneğini göreceksin...
  15. gezegen

transfom sorunu

Tek anladığım, kontörü sabit tutarak şekilleri büyütmek istemen. Bunun için, menüden "Edit -> Preferences" penceresinde "Genel" sekmesinde "Scale Stroke & Effects" seçeğindeki seçili işareti kaldırman gerek. Bu seçeneği kaldırdığında, bundan sonra yapacağın ölçeklendirmelerde...
  16. gezegen

Fikret Kızılok

@Aslı SAYILIR Teşekkür ederim.
  17. gezegen

Fikret Kızılok

Onca yıl şarkılarını dinledik, bir teşekkür etmedik... Kolaylıkla CD albüm ve kitap kapaklarına dönüştürülebilecek, birkaç afiş çalışması. Fikret Kızılok'a teşekkürle...
  18. gezegen

Logo için Font

O da ne istediğini bilmiyor o halde, boşver! İlki, yani kırmızı AVICII için: 1. ITC Avant Garde Gothic http://www.myfonts.com/fonts/linotype/itc-avant-garde-gothic/ (Windows'la beraber gelen) Century Gothic (ya da ücretsiz bir alternativ) Adventor...
  19. gezegen

Master page

Funlu, ne yapmak istediğin, dolayısıyla ne sorduğun açık değil. Senin deyiminle sayfayı geri kapatmak, benim bir önceki iletimde söylediğim yolla mümkün: Master sayfayı, geri kapatılmak istenen sayfa üzerine getirip bırakmak. Ancak anladığım kadarıyla senin istediğin bu da değil. Master...
Yukarı Alt