Arama sonuçları

1. gezegen

Disk yapıandırmasından sonra Tüm adobe programlarında çıkan hata !

Sağ alltaki uyarıda diyor ki, programı çalıştırmak için "Adobe Application Manager" gerekli. Bu da kayıp ya da hasarlı. Ya, diyor, aha-şu-adresten indir ya da programı yeniden kur. Diğer iki hatada bu kadar ipucu yok. Belli ki, disk yapılandırılken, Adobe'nin kimi dosyaları zarar görmüş ya da...
  2. gezegen

Üniversite Kartvizit Çalışması

@Tayfun ŞENOĞLU Ne-gönderdiysek-öyle-yazın ile açığa vurdukları -akademik- cahilliklerini burda kendilerine bırakılabiliriz elbet ama türkiyenin ingilizcesi ne zamandan beri ve kimler tarafından TURKİYE diye yazılıyor?
  3. gezegen

Üniversite Kartvizit Çalışması

Ben olsam, Arapça ve İngilizce versiyonlarını ayrı ayrı yapardım. Kartvizit bi gıdımlık yer, buraya iki dilde onca bilgi sığdırmak... Sığdırmışsın sığdırmasına ama çok kalabalı olmuş, gözün ayak basacağı yer kalmamış. Arapça bilmediğimden, üstteki Arapça kısım için birşey söyleyemeyeceğim...
  4. gezegen

Takvim Çalışmam..

"Belirli Günler ve Haftalar" takvimi olmuş daha ziyade! Bizim zamanımızda, ilkokulda, Belirli Günler ve Haftalar dersi ya da konuları (tam hatırlamıyorum) vardı. Bir de "Yerli Malı" haftası vardı; herkes evden yiyecek-içecek getirir, sınıfta sıranın üzerine koyar, öğretmen en iyilerini seçer...
  5. gezegen

Cyrano de Bergerac kitap kapağı

Diğer ikisi ise şöyle. Yorumlarınızı esirgemeyeniz.
  6. gezegen

Bilinçsizlik mi? Cahillik mi? Uyanıklık mı?

@Emre ÇETİNER Çok doğru. Aynen öyle! İki (ya da üç) kafadar, garajda! Gözden kaçan, o garaj bu ülkede bir garaj değil. (Garajdan garaja fark var, öyle demeyin!) O iki kafadar, şurda pencereden baktığında gördüğün iki kafadar değil. O garajın bulunduğu ülke, bambaşka bir ülke. Kafadarlar...
  7. gezegen

Cyrano de Bergerac kitap kapağı

Cyrano de Bergerac kitabı için kapak yorumum. Toplamda üç farklı çalışma yapmayı düşünüyorum. İlki şöyle.
  8. gezegen

Tipografi

@Erkan Nehir Biri değinmiş olmasaydı, büyük olasılıkla ben değinmezdim zaten. Büyü de tam da kimsenin dememiş olmasıydı ki, şu iki satırlık açıklama da büyüyü üfürdü götürdü. Neyin büyüsü mü? Espirinin.
  9. gezegen

Mükemmel bir çalışma Luftbanza Airlines (Alexander Koshelkov)

Yeni başlayan için fena sayılmaz. Daha iyi olabilirdi.
  10. gezegen

Tipografi

Ben beğenemedim. Gölgelerin belirdiği yerlere maske'yi koymandan belki - hem çok az hem de saç bölgesinde olduğu gibi, küçükler. Böylece tipografi yeterince belirgin olmamış. (Ayrıca bayan figürün Filiz Akın'la uzaktan-yakından ilgisi yok!)
  11. gezegen

Çizgilerden zemin

Yazıya uygulamak için InDesign doğru bir adres değil. InDesign'ın albenili, cicili, çalımlı metinlerle/harflerle bir alıp-verdiği yok. Çoğun tersine, sıkıcı, bunaltıcı gelebilecek uzun mu uzun düz editoryal metinlerle işi. Metne/Harflere şekiller, desenler yedirmek istiyorsan, Illustrator'un...
  12. gezegen

Yardımcı olurmusunuz?

@KnuckLes* Sence de bir de iletisim.html sayfası olusturman gerekmiyor mu? Doğrusunu istersen, gerekmiyor. Ayrı bir iletişim.html oluşturup oluşturmayacağın, İletişim bilgilerinin : 1. Ayrı bir sayfada yeralmasını istemene, 2. Aynı anasayfa içinde, daha doğrusu altında, yeralması nıistemene...
  13. gezegen

Ufuk çizgisi ile ufuk noktalarını bulmak, saptamak

Yok, son fotoğraftı o. Sanırım gözü eğitmek gerekecek, zamanla olur. Resim ve fotoğrafların çoğunluğunda ufuk çizgisini saptayabiliyorum artık, bu şimdilik idare eder. Yukarıdaki iki örnek, benim için artık uç örnekler. Dün bir, bugün iki - hemen ufuk çizgisi bulmayayım zaten! Tekrar teşekkür...
  14. gezegen

Erkan, teşekkür ederim vakit ayırıp çizimle anlatttığın için. Öğretici ve pekiştirici oldu. Zira, ben sorumu bu resim için sorduğumda, resimdeki özellikle soldaki evin çatısından sağda biryerlerde ufuk noktasına çizgi çekilebileceğini görmüştüm. Ancak, büyük ve küçükbaş hayvanların su içtikleri...
  15. gezegen

Okul okumuş, mürekkep kullanmış, grafit ve beyaz kağıt tüketmiş grafiker arkadaşlar! Haydin bakalım, boşuna okumadınız ya, acık aydınlatın biz sonradan olma grafikerleri. Şimdi, efenim, sorumuz şu: Bir manzara, resim, arkaplan, veya bilimum akrabalardan bir görüntü olsun önümüzde. Örneğin...
  16. gezegen

Forma/Sayfa montajı için Indesign Eklentisi: ID-Imposer

Merhaba! İndirilen Adobe eklentilerine sağ tık tıklayarak "Adobe Extension Manager" ile açıp kurabilirsin. Sözkonusu IDImposition eklentisine, kurulduktan sonra, InDesign menüsünden Windows -> Extensions -> IDImposer yoluyla ulaşırsın. EDIT: "Type" açılır menüsünde çeşitli montaj biçimleri...
  17. gezegen

Forma/Sayfa montajı için Indesign Eklentisi: ID-Imposer

Indesign'da çok sayfalı çalışmaların sayfa montajını (imposition) yapmaya yarayan bir eklenti. Eklenti ücretsiz ancak yazılımcıdan e-mail ile ücretsiz bir ürün anahtarı istemek gerekiyor. Ben az önce istedim, hemen cevap yazıp gönderdi bir tane. Eklenti http://idimposer.com/ adresinden...
  18. gezegen

bir türlü dekupe yapamadım....

@cancer_ozan Bana da Leica'nın Nikon'dan daha iyi olduğu söylenirdi ama ben inanmazdım. Durun, derdim, Panasonic, Nikon'dan daha iyidir demiyorsunuz, Panasonic'teki objektif Leica'nın Nikon'dan daha iyi olduğunu söylüyorsunuz! Ben hep, en iyi Canon'un bulaşık yıkadığını düşünmüşümdür, meğer...
  19. gezegen

Almanyadan selamlar!!

Kimseye küfür etmedim, dedikodu yapmadım, forumu kötülemedim, seni de çekiştirmedim. Nicht wahr, Taha? Taha da teyid eder. Şaka bi yana, fırsat bu diyerek almanca iki çift laf etmek istedim, zira unutma sürecindeyim.
  20. gezegen

Tiyatro Afişi

Afişin genel görünümüne, kompozisyona bir şey söylemeyeceğim şimdi bu saatte. Şimdiye kadar yapılan yorumlarda konu, beğeni yazıtiplerinde odaklaştığı için ve yazıtıipleri de ilgi, -uzmanlık deyip ukelalık etmek istemem şu an- alanıma girdiği için, şu an tek bir noktaya dikkatini çekmekle...
Yukarı Alt