Arama sonuçları

1. farukcagla

Kaliteli bir Tasarımcı olmak için okulunu okumak mı gerekiyor

@barisow Siz hem soru sormuş hem de kendi sorunuza kendiniz cevap vermiş ve fikir beyan etmişsiniz. İşte beyanettiğiniz bir fikir; "Tasarım yetenegi bence sonradan olan birşey degil, insanın ruhunda olandır " Ben de diyorum ki; Buna itirazım yok. Eğitim bu yeteneği daha mükemmel hale...
  2. farukcagla

Bir Yaşlı Grafikerden ANILAR

TASARIM LAZIM MI Kİ? 1-Bir genç bayan matbaa öğretmenliği mezunuyum diyordu, grafiker olmak istiyorum diyordu.... -Tasarım eğitimi aldınız mı? dedim. -Yok ama yetenekliyim, üstelik matbaa da biliyorum dedi. 2-Ekrem adında bir elektrik ustası vardı. -Abi dedi... Baktım inşaatlarda elektrik...
  3. farukcagla

Krizin sorumlusu bulunur / Bekçi

Sayın S.Köklü ve İ.Ev'e yüzde yüz katılıyorum. Bu konuda farkı açıdan yaklaştığım uzun yazıyı; https://www.grafikerler.org/grafikerlerin-yasadiklari-sorunlar/9515-grafikerler-meslek-birligi-gmb-kurulmali-mi-4.html linkinde okuyunuz. Kriz mi var? Keriz mi var? Bu linkte anlattım. Oyun...
  4. farukcagla

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

@Genc Memet KAPISIZ Sayın M.Kapısız; 1- Bu sitede 27 bin kişi varmış. Evet 27 bin kişiye mail atılmalıdır ama mailde ne diyeceğiz? Biz Meslek Birliğimizi kuruyoruz, gelin üye olun mu diyeceğiz? 2-Meslek Birliği mi kuralım, meslek odası mı kuralım, esnaf mıyız, sanatkar mıyız, zenaatkar...
  5. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

@sistematik Sayın Sistematik, 1-Grafikerliği yerlerde süründürenler bir kelime bile yazmıyor. 2-Grafik Tasarımcı olmadıkları halde grafik tasarımcı geçinenler bir kelime dahi etmiyorlar. 3-Ara sıra bazı dürüst kardeşlerimiz (-ki onlar da 4-5 kişiden fazla değil bu 27 bin üyeli sitede)...
  6. farukcagla

@İsmail Ev İsmail beye katılıyorum. Asıl, devleti karşına alırsan b.ka batarsın. Ama devleti yanına çekersen b.ktan çıkar ve kurtulursun. Seni sömürenleri, seni ezenleri b.ka sokarsın. ( B.k kelimesi Sayın Mehmet Kapısızın ifadesinden alınmıştır, benim üslubum değildir.) Bir grafiker ister...
  7. farukcagla

@Bircan Subaşı Sayın Subaşı; GURURLU GRAFİKER İMAJI çizmek ne demek? Türk Dil Kurumu sözlüğünde GURUR kelimesi şöyle açıklanıyor; 1 . Kendini beğenme, büyüklenme, benlik, kibir: "Aynı gururu, aynı gülünç itimadı aşkta da gösterirler."- H. C. Yalçın. 2 . Övünme...
  8. farukcagla

Grafikerliği NEREDE ve NASIL BİR EĞİTİM alarak öğrendiniz?

Handan hanım, sorularımı cevaplamak zorunda değilsiniz, ama cevaplarken de hepsini cevaplamanız gerekir. Benim sorduklarımla ilgisiz cevaplar vermişsiniz. 1-Adı grafik tasarım tasarım olan kursta Tasarım öğrenebildiniz mi, diye soruyorum. Hayır öğrenemedim, demiyorsunuz, başka şeyler yazarak...
  9. farukcagla

Grafikerliği NEREDE ve NASIL BİR EĞİTİM alarak öğrendiniz?

@Handan Altuner Handan hanım, 1-Grafik-Tasarım kursuna mı gittiniz? Cevabınız evetse; TASARIM öğrenebildiniz mi? 2-Grafiker olmayı çok istiyorum diyorsunuz. GRAFİK TASARIM KURSUNDA size GRAFİKER olmayı öğretmediler mi? 3-Öğretmedilerse niye bu kursun adı grafik tasarım? Aslında grafik...
  10. farukcagla

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

İsmail bey; Çok önemli gördüğüm tahlil ve tespitlerinizi aşağıya aldım ve numaraladım; 1-"Üç beş aylık bir kurs(!?), biraz ustanın yanında seyir ile evine ekmek götürmeye çalışan ucuz grafik işçileri. " 2-"Ekonomik krizde rekabet gereği maliyet kısıtlaması ile ucuz işçileri gösterip...
  11. farukcagla

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

İsmail bey; A) "Konu başlığındaki sorunun cevabı: lazım olanların saşısı ve gücü yetersiz olduğundandır" cümlenizle zaten cevap vermişsiniz. Yazdıklarınızda ima yoluyla kime işaret ettiniz, bilmiyorum. Ama; 1-Hoşgörüsüzlük, 2-Üzerine alınıp cevap vermek, 3- Doğrucu Davutluk, kabadayılık...
  12. farukcagla

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

Sayın Memet Kapısız; Sorduğum sorulara dağınık cevap vermişsiniz, bu nedenle anlamakta zorluk çektim. Mesela 3 no lu soruya 1 nolu cevap vermişsiniz. Yine mesela, 25.000 liraya yaptığınız kurumsal kimliği sormuştum, kime kurumsal kimlik yaptınız ve nerede çalıştınız diye sormamıştım...
  13. farukcagla

@Nurmuhammet Ceyhan Evet ben de mesajların devamını göremiyorum birlik adına... Demek ki 20 bini aşkın grafiker birlik falan istemiyor. İstiyorum diyen bir iki kişi ise sadece yazıyor, hadi gel birliği kur deyince kimse yanaşmıyor. Demek ki; "zulme karşı çıkmayan kavimler o zulmü hak...
  14. farukcagla

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

@Genc Memet KAPISIZ Sayın Memet Kapısız, Önemli gördüğüm cümlerlerinizi yıukarıya aldım. 1-) Mehmet AK'ın dediği kurumsal kimliğin kurallarını ve şartlarını önceden müşteriye anlatmak, müşteriyi inandırmak (veya ikna etmek ) ve sonra da 25 bin lirayı kabul ettirmek gerekir. Siz bu...
  15. farukcagla

@Burak Güzey Önemli bulduğum ifadeleri yukarıya aldım. 1-Müşteri teknik konulara burnunu sokup hava atamıyor. İlla ki estetik, sanat ve tasarım konularında dediği olsun istiyor. Bunu da dar kültürü ve parası ile yapıyor. Bu konuda "kroyum ama para bende" şeklindeki yaklaşımlar artık herkesin...
  16. farukcagla

grafiker olmak???

@barisow Ben bir üniversitede ders veriyordum zaten. Yalnız her yıl veya her sömestr tercih etmiyorlar. Doktora , doçentlik veya profesörlük istiyorlar. Malı doçentler veya prof.lar götürüyorlar. Öyle bir zihniyet var ki bizim üniversitelerde; Pablo Picasso ile Salvador Dali mezarından...
  17. farukcagla

grafiker olmak???

@Burak Güzey Olgun kişinin dostluğunu kazanmak istersen onu eleştir, cahil kişinin düşmanlığını kazanmak istersen onu eleştir. (Çin Atasözü)
  18. farukcagla

grafiker olmak???

@barisow Teşekkür ederim, ama herkes sizin gibi düşünmüyor. Bir başka siteden kovuldum, buna ne diyeceksiniz?
  19. farukcagla

grafiker olmak???

@barisow Çoğunlukla öyle diyorlar, siz de diyebilirsiniz.
  20. farukcagla

GRAFİKER ve HUKUK... Artık bir AVUKATIMIZ var!

@Genc Memet KAPISIZ Sayın M.Kapısız; Site sahibi Ömer bey bana "bu sitenin kalitesinden asla taviz vermeyeceğini, sayısal çoğunluğu değil nitelik olarak kaliteli üyeleri hedeflediklerini, çok farklı, çok yararlı ve çok iddialı bir site olduklarını veya olma yolunda emin adımlarla...
Yukarı Alt