Arama sonuçları

1. farukcagla

grafiker olmak???

@alacakaranlik Verdiğiniz linklere girdim, tek tek baktım ve inceledim. 1-Benim özel web siteme (www.farukcagla.com) gidiniz, ana sayfadaki GRAFİKER NEDİR, GRAFİK SANATI NEDİR, 10 maddede grafiker tanımı gibi konuları iyice okuyup ezberleyiniz. Yine grafikerler.org da 10 Maddede grafiker...
  2. farukcagla

grafiker olmak???

@prenses Tasarımı iyi bilen bir hocadan özel grafik tasarım dersleri alacaksınız.
  3. farukcagla

Kaliteli bir Tasarımcı olmak için okulunu okumak mı gerekiyor

@a21a Balık baştan kokar di mi? Ne o, yoksa kokmaya başlamış mı?
  4. farukcagla

DİSTAF Derneği Logo Sunumu

İnan, bu güzel olmuş, bunu beğendim, eline sağlık.(yeşilinve kırmızı zeminin alt ucunu sivri yapmasan, elips olarakbıraksan, derneği yazısı çok küçülmez.yukarsı yine rozet ve kale olarak kalsın. Bi de öyle dene dernek yazısı çok ezildi böyle.)
  5. farukcagla

Sayın Ahmet bey, Uzun ve nazik mektubunuz için teşekkürler. Yazdıklarınızdan benden daha duygusal ve nazik biri olduğunuzu anladım. Genel anlamda yazdıklarınıza katılıyorum fakat 1-2 konu dışında... Önce şu Herrn Alex meselesi. Ben kendisinin Almanya'da yaşadığını ve Türkçeyi geç ve güç...
  6. farukcagla

Bir Yaşlı Grafikerden ANILAR

@kriptonik Öz kardeşimdir. Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Latince bilir. Yıldız Teknik Üniversitesinde Siyasal Bilgiler bölümünde Doçenttir. O kitapta Demokrasinin ancak eşit kişiler arasında olabileceğini... yönetenler ile yönetilenlerin asla eşit olmadığını ama öyle gösterildiğini...
  7. farukcagla

"BİLGE" Başlıklı Logo Tasarımına ihtiyacım var

@kriptonik Benim adımın üstüne tıklatarak bütün yazılarımı bulunuz ve okuyunuz. Faruk Çağla değil de Engin Ardıç yazmış gibi o niyetle okuyunuz. Eminim Engin Ardıç'tan aldığınız keyfi alacaksınız. Sonra kendi kendinize şu soruyu sorunuz; "Engin Ardıç grafiker midir? Grafiker sorunlarını...
  8. farukcagla

Bir Yaşlı Grafikerden ANILAR

Arkadaşlar, Yine bir anımı iletiyorum size. Yalnız fontları BUYUK harf ve NOKTASIZ yazdığım için özür diliyorum. Çünkü bu anımı 2 yıl önce bir YAHOO.GROUP'da yayınlatmak için ve o grupta da Türkçe font sorunu olduğu için büyük harfle yazmak zorunda kalmıştım. Bağırmak niyetiyle öyle...
  9. farukcagla

@bahattin dulkadir @farukcagla yorum yok !
  10. farukcagla

@kriptonik Adı "Bir arkadaş"tır. Ben zaman zaman onun görüşlerini size aktarırım. Yine keyif alırsınız. Ayrıca Engin Ardıç 15 yıl önce yeni parladığında ben de onun hayranıydım. "Bir arkadaş" da onun hayranıydı.
  11. farukcagla

@Bahattin Dulkadir 7-8 yıl önce bir arkadaşım demişti ki; "Grafikerlik mesleği öyle bir ayağa düşecek ki para yerine fındık fıstık karşılığı logo yaptırılacak." Ben inanmamıştım, demek geleceği görmüş. Yine o arkadaşım demişti ki; "Hayat koşulları zorlaşacak, herşey yarışmaya dönüşecek...
  12. farukcagla

@ozreklam Siz hangisinden 10 kilo verecektiniz, onun kilosu kaça?
  13. farukcagla

@ozreklam Binlerce logo yaparsınız, müşterinin beğeneyeceği varsa beğenmez.Yaptığınız ve beğendiremediğiniz logoları bizimle paylaşır mısınız? Bir görelim, nesini beğenmemişler anlayalım, ona göre çalışma yapılsın. Fındığın kilosu kaça? On kilo fındık kaç lira tutar?
  14. farukcagla

Freehand 'de font sorunu

@divana Freehand belgesindeki yazıların tümünü seçip CONVERT ( Freehand 9 klavye kısa yollarıyla PC'de ctrl shift P veya Mac de elma shift P) yapınız, sonra pdf yapınız. Sanırım sorun çözülecektir.
  15. farukcagla

Değerli okuyucular; Sayın İsmail Ev'in yazdıklarını aşağıya aldım. Benim 2 sayfa önceki mektubumun özet halini de hemen aşağıya aldım. Görülüyor ki; İsmail Ev ve ben; kişiler eğer istemedikleri mesleklerde çalışmaya mecbur edilmeseler daha kaliteli işlerde çalışırlar veya yaptıkları iş daha...
  16. farukcagla

@a21a İma etmek; kişiliğe dokunmak mıdır? Biri beni ima edebilir ama kişiliğime dokunmayabilir. Ayrıca kişiliğe dokunmak dediğiniz şey nedir? Kişiliği rencide etmek midir? Sinire dokunmak mıdır? Yergi yapmak mıdır, hicvetmek midir? Yoksa hakaret midir? Ne demek; beni ima ettin ve madem ki...
  17. farukcagla

@a21a Adını bilmediğim a21a rumuzlu kardeşim; " Bir sağlıkçımız eksikti o da geldi çok şükür... Ama ne yazık ki geldiği gibi gitti." Cümlesinde kişiliğe karşı ne söylemişim bunu henüz anlayamadım, lütfen anlatınız. Bir gün sağlıkçıların üye olduğu meslek grubuna; kamyoncular...
  18. farukcagla

@a21a Sayın a21a, Hangi sözü "icra ediyor" muyum? Sözün icrası mı olurmuş? Söz icra olmaz, karar icra olur. Önce kelimeleri yerli yerinde kullanalım.(Bakın hocanızdan bir şey daha öğrendiniz) Sonra; 1-Ben bu foruma kimin üye olacağına karar vermiyorum. 2-Ben kimseye git demedim, kimseye...
  19. farukcagla

@a21a Güle güle kardeşim, keyfiniz bilir... Ama şunu ifade etmeye mecburum; yazdıklarımdan bir cümle alıp onu büyütüp ve o cümle üzerine gitmek ne kadar ahlaklıdır? Yazdıklarımın tümünü okuyanlar ipini koparanın grafikerliğe daldığını kast ettiğimi bilmelidir. Eğer bir yanşıl anlaşılma...
  20. farukcagla

@a21a Sevgili kardeşim; Ben kimseye meydan okumuyorum, kimseye de tepeden bakmıyorum. Fakat bana hoca dediğiniz halde bana hocalık yapma şansı, hoca gibi konuşma hakkı vermediğinizi görüyorum. Bildiğiniz üzere hoca sınıfta bir konuyu anlattıktan sonra öğrencilerine anlattıklarıı anlamayan...
Yukarı Alt