Arama sonuçları

1. farukcagla

Türkçesi varken Neden Yabancı Olanı Kullanıyoruz?

İyi hatırlıyorum, 1960'larda babam İstanbul Emniyet Müdürlüğünün ünlü Sansaryan hanı denilen Sirkeci'deki binasında, koskoca İstanbul Emniyet Müdürü'nün Özel Kalem şefi idi. Babamın görüştüğü kişiler, zamanki 67 ilin emniyet müdürleri, valileri ve yüksek rütbeli komutanlardı… Ben 8-9 yaşlarımda...
  2. farukcagla

Savunma Mekanizmaları

@ŞENGÜL BOZKURT Şengül hanım, anında cevap yazmışsınız çok teşekkür ederim. Evet, duyguları yanlış yere kaydırma çok sık gördüğümüz örneklerden. Başka bir olaya sinirlenip masum evladını tokatlayan anneleri hemen her yerde görüyoruz. Sigara içmediği halde sevgilisi içtiği için içmek...
  3. farukcagla

Savunma Mekanizmaları

İnsanlar kendilerinde ne gibi eksiklikler veya kompleksler olduğunu bilirler ve onları kapatmanın yollarını ararlar. Aşağıdaki yazı 1990 yılında Güneş Gazetesinin Gençlik ekinde yayınlanmıştır. Gençlerin ilgisini çeker diye düşündüm. Özellikle kurban rolü oynamak, mağdur rolü oynamak ve bu...
  4. farukcagla

Ölünce MSN’inize ne olacak?

Abdullah bey, Çok ilginç bir konu. Kimsenin düşünmek istemediği ama her an ihtimal dahilinde olan bir konu. Aydınlanmış oldum. İyi ki oğlum var, o devam ettirir diye düşünüyorum. Benden sonra tufan diye bir söz vardır, ben öldükten sonra neyin ne önemi var demektir. Bence öyle değil. Oğlumun...
  5. farukcagla

Sn Ömer Çokbilen, Lütfen http://www.facebook.com/group.php?gid=129818752791 adresindeki...

Sn Ömer Çokbilen, Lütfen http://www.facebook.com/group.php?gid=129818752791 adresindeki Grubumuza üye olun, destek verin, destek alın.Grafikerlikle ilgili her şeyi tartışın.Söylenmedik şey kalmasın, en küçüğünden büyüğüne, eğitim ve okul, kurs ve dersane, program ve tasarım... aklınıza ne...
  6. farukcagla

Yanınıza oturan müşteriden emir almaktan memnun musunuz?

Emine hanım, Ben daha cevap hakkımı kullanmadan adam bana cevap yazdı. Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs dedi. Cevap hakkımı etkilemeye çalıştı. Ne yazdığımı görmeden ne yazacağımı söyledi. Sonra size cevap olarak da; bu sitenin sahibi Ömer Yıldız'ın kendisine telefonda başka...
  7. farukcagla

Emine hanım; "Yanınıza oturan müşteriden emir almaktan memnun musunuz?" konusu, sürekli saldırdığı halde kendini koruduğunu iddia eden ve "kafasını koruyan" rumuzunu özellikle taşıyan kişi tarafından; "Karşınıza bastonuyla oturan kişiden memnun musunuz?" haline getirilmiştir. Bu kişi; "bütün...
  8. farukcagla

@fogbird DÜŞMAN VE SERSEM kelimeleri üzerine ; A) DÜŞMAN; ---------------------------- 1-Düşman kelimesi genellikle savaş halinde asker tarafından kullanılan ve karşı tarafı ifade eden bir kelimedir. 2-Cinayete kurban giden bir kişi hakkında da Polis sorar; "düşmanı var mıydı?"...
  9. farukcagla

Melih beye cevabım; Emine hanımın yazdıklarında mevcuttur, benim Emine hanıma yazdığım cevapta mevcuttur. ------------------------------------ Evet neler oluyor? Şu yazdıklarınız çok anlamlı; "biri yada birileri tarafından biribirilerinize düşürülmüş, eminimki köşeden bıyık altından...
  10. farukcagla

@Emine Şahin Emine hanım, Yazdıklarınızı gülerek okudum. Gülmem alay etmekten değil, hayranlığımdan ve memnuniyetimdendir. Gülerek demekten kastım tebessüm etmek manasındadır. Evet neler oluyor? Şu yazdıklarınız çok anlamlı; "biri yada birileri tarafından biribirilerinize düşürülmüş...
  11. farukcagla

Melih bey; Yine yazınızın başına kime selam verdiğinizi ve yazınızda kime hitap ettiğinizi belirtmemişsiniz. Sonra da yanlış anlaşılmalar olunca yanlış anlayana kızıyorsunuz. Ortaya karışık salata söyler gibi ortaya hitap edeceğinize kişiye hitap etmenizi öneririm. Kısa CÜMLELER yazmayı çok...
  12. farukcagla

Sayın Özkan, Konu dağılmasın diye maddeler halinde cevap yazmakta fayda görüyorum. 1-İddia ettiğiniz gibi; ben sizi kimseye HEDEF GÖSTERMEDİM. Hedef göstermek kelimesi çok sakat ve tehlikeli bir kelimedir. Ben kimseyi kimseye hedef gösterecek kadar küçülmedim, ben karşımdaki ile direkt olarak...
  13. farukcagla

Eğitim almamış kişiye " Grafik Tasarımcı " denmez ifadesi doğru mudur?

@İsmail Ev İsmail beyciğim, Sofra kurulmuştur. Çatal kaşık hazırdır. Yemek pişmiştir, sofraya konmak üzeredir. Beyler bey sofrasından, kurtlar kurt sofrasından yerler. Kavga; sofrada yer yapma kavgasıdır. Sofrada yer bulamayanlar da bir kemik atılsın diye hırlar durur. Kimi kuyruk sallar...
  14. farukcagla

Tuncer bey; (Tuncay Özkan ile bir yakınlığınız var mı?) Öncelikle değerli açıklamalarınıza teşekkür ederim. Meslekte bu kadar tecrübeli bir arkadaşımızın bu siteye değerli katkıları olacağı muhakkaktır. Siz takdir beklemeseniz de yararlı olmak için yazma zahmetine katlanıyorsunuz ve takdir...
  15. farukcagla

Grafik tasarımcı için Diploma (Belge-Sertifika-Ehliyet) Gerekli mi? ( Tartışma )

@İsmail Ev Sayın İsmail Ev; Haklı olmak yetmez, güçlü de olmak lazımdır sözü yıllardır benim msn imzam olarak ismimin altında yer alıyor, bilirsiniz. Biz güç toplamak için çalıştıkça aynı grev kırıcılar gibi güç kırıcılar bilerek veya bilmeden hakka değil haksızlığa hizmet ediyorlar ve...
  16. farukcagla

@İsmail Ev Değerli İsmail Ev, Bu sitedeki varlığınızı ve benim için gerçekten çok değerli görüşlerinizi çok önemsiyorum. Ayrıca adaletten zerre kadar taviz vermeyen adil karakterinizin farkındayım, maddi dünya ile manevi dünyayı dengelemiş olduğunuzu görerek size duyduğum saygı ve verdiğim...
  17. farukcagla

"Evet bu söze kesinlikle katılıyorum. Bireysel ve kurumsal bir rotaya girdiğini belirten bir kişinin bu tür ölümcül hataları kesinkez yapmaması gerekiyor. Ama sen yapıyorsun..! Uyarıyorum yine yapıyorsun..! Yüzyüze görüşüyorum rica ediyorum, yine yapıyorsun..! Telefon ediyorum sonuçlarını...
  18. farukcagla

"Ne dünyanın sonu gelir ne de kıyamet kopar. Olsa olsa eğitim almamış o kişiye " Grafik Tasarımcı " denmez o kadar..." Yukarıdaki satırlar bir arkadaşımıza ait. "Eğitim almamış grafikere Grafik Tasarımcı denmez" diyor. Grafik tasarımcılıkta diplomanın önemi için; " Grafik tasarımcı için...
  19. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

@deskjet_3920 --------------- 1-Madur kelimesini yanlış kullanıyorsun. Mazur görün demen lazım. (Madur'un aslı mağdur'dur , o da haksız yere ezilen, zarar gören anlamındadır. Birisini dövseler, dayak yedim, mağdur edildim diyebilir.) Mazur görün demek ise hoş görün, kızmayın, mazeretimi...
  20. farukcagla

@Ömer Çokbilen Ömer bey; Bütün cevaplarınıza tek tek teşekkür ederim. Konuyu özetleyen son cevabınızı alıntıladım. Herşeyi anlatıyor. Bir de ben anladığımı özetleyeyim; 1-Emredilenin aynısını yapan grafik tasarımcı değil mac operatörü veya uygulamacı grafikerdir. Çünkü birileri uygula...
Yukarı Alt