Arama sonuçları

1. farukcagla

chat dili sms dili ve türkçemiz

İfadeye bakın; "seni tef çalıp meydanda oynatacam" Tef çalınarak meydanda oynatılan varlık nedir? Ayı ! Bir üye diğer üyeye AYI diyor. Seni AYI GİBİ OYNATACAM DİYOR. Kimsede ses yok... Hani hakaret ve küfür yasaktı? Hani aşağılama ve rencide etmek forum kurallarına aykırıydı? Hani...
  2. farukcagla

Anlamak istemeyenlere yüz defa anlatsam da anlamıyorlar, bir daha tekrar edeyim; Günel Ayvacı hanımefendi de benim CHAT DİLİ CHAT DİLİDİR, ŞİİR DİLİ ŞİİR DİLİDİR, MAKALE DİLİ MAKALE DİLİDİR. CHAT DİLİYLE MAKALE YAZILMASINA KARŞIYIM. CHAT DİLİ ANCAK CHAT SIRASINDA KULLANILIRSA HOŞ GÖRÜLEBİLİR...
  3. farukcagla

Benimle TURKCHE Konuşma!

Vatandas Osman; Acı ama gerçek...Vatandaş 'Türk Osman' Osman Bey, sabah saat 7.00'de Casio masa saatinin alarmıyla gözlerini açtı. Puffy yorganını kaldırdı. Hugo Boss pijamalarını çikarip Adidas terliklerini giydi. WC'ye ugradiktan sonra banyoya geçti. Clear sampuan ve Protex sabunuyla dusunu...
  4. farukcagla

@Emine Şahin Tüm üyelere; 1-Chat dili chat dilidir.Sadece chat ve sms'de kullanılması halinde affedilebilir. 2-Şiir dili şiir dilidir, makale dili makale dilidir.Mektup dili mektup dilidir. Makale dili ile şiir yazılmaz. 3-Chat dili ile de mektup yazılmaz... Yazılır diyen Türkçeye ihanet...
  5. farukcagla

Okuyuculara yanlış bilgi veriliyor, gerçek dışı beyanda bulunuluyor. Bunu düzeltmek zorundayım. 1-Emine hanım'ın yazısı silinmemiştir; aşağıdaki haliyle' Grafikerin Türkçe bilgisi olmalı mı?' isimli Konuda halen yer almaktadır. "merhaba hastam; öncelikle konuyu yanlış yerde açmışsınız. biraz...
  6. farukcagla

Dilbilgisi Açısından İğneleme, Hiciv ve Yergi

@Süleyman Köklü Değerli üyeler; Grafikerler Türkçeyi iyi bilmeli, iyi Türkçe yazmalı ve iyi Türkçe ile düşünmelidirler. Bu makalemde İĞNELEME kelimesinin DOĞRU ve YANLIŞ kullanımları üzerinde durmak istiyorum. İĞNELEME kelimesi genellikle olumsuz bir durumu belirtmek için kullanılıyor...
  7. farukcagla

Grafikerin Türkçe bilgisi olmalı mı?

@hattice Çelişkinin ne olduğunu bildirirseniz cevap vereceğim. İnsan kendi kendisini kayırmaz, böyle bir deyimi ilk kez sizden duydum. İnsan kendisini savunur. Bu da doğaldır. Ama ben chat kısaltması başka , imla bozukluğu başkadır derken KENDİMİ de KAYIRMADIM, KENDİMİ de SAVUNMADIM. Ben...
  8. farukcagla

@hattice Kimse kimseyi kayırmıyor. Kayıran varsa birilerinin avukatlığını yapanlardır. Kayırmayı ve avukatlığı bırakın, yazıyı tekrar okuyun. Bilimsel olarak yanlışlık var mıdır, yok mudur? Eleştirmeyi sataşmak olarak değerlendirirseniz sizinle doğruları konuşmak mümkün olmaz...
  9. farukcagla

Grafiker demek görsel iletişimci demek. Görselin içinde resim de var, yazı da var. O halde şekil ve metin iletişimcisi demek. O halde metni de, yazıyı da, edebiyatı da iletişim aracı olarak kullanmalı demek. Kısaca gözü de, sözü de iyi kullanmalı demek. Grafikerin Türkçe bilgisi olmazsa...
  10. farukcagla

süt reklamı (muhteşem)

ŞU SORULARA CEVAP VERECEK KİMSE YOK MU? 1-Yabancıların yaptığı bu gibi süper çalışmalar niçin bizim ülkede yapılmıyor? 2-Bizde bu gibi çalışmaları yapacak sanatçı mı yok? 3-Sanatçı var ise, bu çalışmaları talep edecek müşteri mi yok? 4-Müşteride bu çalışmalara para ödeyecek kültür ve anlayış...
  11. farukcagla

süt reklamı (muhteşem)

@hastam O çalışmayı Dilek hanım yapmamış. 3-4 kez belirtildi. Dikkatinizden kaçmış.
  12. farukcagla

süt reklamı (muhteşem)

1-Yabancıların yaptığı bu gibi süper çalışmalar niçin bizim ülkede yapılmıyor? 2-Bizde bu gibi çalışmaları yapacak sanatçı mı yok? 3-Sanatçı var ise, bu çalışmaları talep edecek müşteri mi yok? 4-Müşteride bu çalışmalara para ödeyecek kültür ve anlayış mı yok?
  13. farukcagla

Grafiker kursu mu? Grafik tasarım eğitimi veren üniversiteler mi?

@tümen Sorduğun soru benim uzmanlık alanımın dışındadır. Burası da grafikerlik sitesidir. Ama aramızda sistemci ve bilgisayar programcısı arkadaşlar az sayıda da olsa var olabilir, belki onlar yanıtlayabilir.
  14. farukcagla

yönetici olmak, yönetebilmek...

Yönetici, çok basit anlamıyla İngilizce'de Manager, Yöneticilik ise Management olarak ifade edilir. Bizde şarkıcılara yön veren menejer kelimesi buradan gelmiştir. Osmanlıcası İdareci, İdarecilik şeklindedir. (Elbette durumu kurtarma anlamında vaziyeti idare etmek demek değildir) Dünya...
  15. farukcagla

Grafiker kursu mu? Grafik tasarım eğitimi veren üniversiteler mi?

@tümen Grafiker olmak, kültürlü olmak demektir. Sanat kültürü ve reklam kültürü, görsel iletişim teknikleri, mesaj verme yöntemleri, tasarımın püf noktaları... hepsi fakültelerdeöğretilir. Bunu iyi öğreten fakülte veya yüksek okullar vardır, veremeyen yüksek okul veya fakülteler vardır...
  16. farukcagla

yorumsuz olarak...

@Emine Şahin Çok şükür kavradığım şudur; Ander; Hoş olmayan durumlar için kullanılan bir kelime... Gaybana; Hoş olmayan nesneler veya canlılar için kullanılan kelime... Yani biri olaylar için... Diğeri nesne ve canlılar için... İkisi de HOŞ OLMAYAN özellikler için kullanılıyor. Peki daha...
  17. farukcagla

yorumsuz olarak...

@Emine Şahin Ander kalsın gaybana ne demektir?
  18. farukcagla

freelans-parttime grafik tasarım

@daisyist ---------- Ben 1986-87 de Pars Mac Cann'de çalışmıştım. O günlerde çalışanlar açısından iyi bir ajanstı. Saat 18,00 gelince işi bırakırdık. C.tesi iş yoktu. Kendimize extra işler yapmamıza göz yumarlardı. Pars Mac Cann'den niye çıktınız?
  19. farukcagla

yorumsuz olarak...

@ŞENGÜL BOZKURT Şengül hanım; Anderin mastisi ne demek? Ne dilindedir bu ifade?
  20. farukcagla

Türkçesi varken Neden Yabanci Olanı Kullaniyoruz?

@Mustafa Yıldız Herkes ANADİLİNDE EĞİTİM isterken, Türklere anadili yerine YABANCI DİL'de eğitimin pompalanması, ve OKULLARA YABANCI DİLLE EĞİTİM YAPAN OKULLAR denmesi gerekirken, Anadoluda sanki O diller varmış gibi bu okullara ANADOLU LİSELERİ denmesi milleti enayi yerine koymak değil mi...
Yukarı Alt