Arama sonuçları

1. farukcagla

TABLETTE KARİKATÜR ÇİZİMİ / E.Yaşaroğlu'ndan alıntı

Karikatürcü Erdil Yaşaroğlu TABLET ile çizdiği karikatürün videosunu Facebook'ta yayınlamış. İndirmesi uzun sürüyor ama meraklı arkadaşlar sabredip izlerse çok faydalı olacağına eminim. Çizim; aşama aşama anlatılıyor. Aşağıdaki linkten indiriliyor...
  2. farukcagla

Yanınıza oturan müşteriden emir almaktan memnun musunuz?

Kendisine "vabalı imişim" gibi diyen, kendisine "çöp kutusu" lakabı takan bu kardeşim yine sağa sola emir vermektedir. Konu; "müşteriden emir almaktan memnun musunuz" konusudur. Ama bu soruya cevap vermek yerine EMİR VERMEKTEDİR ! Peki bu çöp kutusu kardeşimizden emir almaktan memnun...
  3. farukcagla

Tasarım bilmeyene Grafiker denir mi?

@Bahadır Çınar Bahadır bey, bu sitedeki "iş istasyonu grafiker" ve "gemisini kurtaran kaptan grafiker" konularını okudunuz mu? Hatta "yanınıza oturan müşteriden rahatsız olur musunuz" ve "günde kaç saat çalışıyorsunuz" konularını da lütfen okuyunuz. Okuyup görüş bildirmenizi rica etsem...
  4. farukcagla

Tipografi de Resim

@GÜNEL AYVACI @Emine Şahin Sayın Günel Hanım ve Emine hanım, Sizler gibi değerli iki hanımefendinin takdirlerine mazhar olabilmek beni mutlu ediyor. Sizlerin varlığı sayesinde bu siteyi daha çok seviyorum, iyi ki varsınız. Ben de bilebildiğim kadarıyla tecrübe ve bilgilerimi yeri...
  5. farukcagla

Ey ayrımcılığa karşı olup ayrım yapan adam, Ömer YILDIZ'ın yöneticilik yaptığı bu site senin ağlama duvarın değildir. Akdağ Saydut'un sitesi senin mahkeme salonun değildir. Senin borun senin sitende öter. Eleştiriyi hakaret, hicivi aşağılama, uyarıyı tehdit haline soktun. Kimseyi seninle...
  6. farukcagla

Tuncer Bey; Önce hoşgeldiniz... Herkes için hayırlı olsun. Sitemiz üyeleri için verimli olsun. Değerli katkılarınızı bekleriz. Durduk yerde kimse kimseyi kovalamaz. Bu site yöneticilerle bile kavga edenleri kovmadı, buna şahidim. Ama başka sitelerde bu yaptığın tasarım değil, tasarımı...
  7. farukcagla

Tam Donanımlı Grafik Tasarımcı olmak hem Kaptan hem Tayfa olmak mıdır?

"Grafik Tasarımcı olmak bireyin aynı zamanda iyi bir kaptan, iyi bir tayfa, iyi bir çımacı, yağcı hatta iyi bir süvari olmasını gerektirir. Grafik tasarımcı tek kişilik bir geminin hem kaptanı, hem de diğer personeli olabilme özelliklerini tümüyle kendinde barındıran kendine özgü yapısıyla...
  8. farukcagla

Yazım ve Telaffuz hataları

Tesadüfen bir yazı buldum; Hakan Dağdeviren' e küçük bir katkı olması amacıyla aşağıya alıyorum; ----------------------------------------------------------- De - ki - mi belası Kül-tür / Talat Halman İmlacılar darılmasın gücenmesin ama, "de" ve "ki" ve "mi" kurallarının tümden...
  9. farukcagla

Tipografi de Resim

Herşeyden önce Tipografi ile ilgili yazı yazanların -de ve -da eklerini DOĞRU KULLANMASI gerekir. Tipografi de değil, Tipografide olması gerekir. "ilgilendirsede" değil, "ilgilendirse de" olması gerekir. "dahi" veya "bile" anlamına gelen -de, -da ekleri ayrı yazılır! Mesela...
  10. farukcagla

Maaşlı Çalışan Grafiker Günde Kaç Saat Çalışmalı?

İsmail Bey, Üşenmeden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Diğer üyelerden de cevap bekliyoruz. Genellikle iş yerinizden memnunsunuz. Sadece cumartesi çalışmaktan ve ücretinizden memnun değilsiniz. Ama köle gibi çalışmadığınızı anlamış bulunuyorum. Grafikerlerin GÜÇ BİRLİĞİ yapması...
  11. farukcagla

İsmail bey, Cevabınıza teşekkür ederim. Maaşlı çalışan grafiker günde kaç saat çalışmalı konusundaki sorularıma da cavap verirseniz gençkardeşlerimiz için yararlı olur kanaatindeyim. Selam ile. (GDD konusuna da görüşlerinizi bekliyorum)
  12. farukcagla

@Ömer Çokbilen Ömer kardeşim, önce cevabına çok teşekkür ederim. Biz seninle grafikerlerin bu çok önemli meselelerini konuşurken görüyorsun konuyu ne hale getirdiler. Konuya dönersek: Maaşlı çalışan grafiker günde kaç saat çalışmalıdır ? Sorusu altında 10-15 tane soru sordum ve sadece sen...
  13. farukcagla

Hukuk İle İlgili Soru Ve Sorunlarınız

@Ali Tekin Çam Alicim, 4cü Fikir Hakları Mahkemesinde de hakimle tartışıp hakimin sözünü kesiyordu. Hakim onu tersleyip susturunca bu sitede "Hakim zaten taraf tutuyordu" demeye getirdi. Yakında savcılar kimin ne olduğunu anlar.
  14. farukcagla

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

@İsmail Ev --------------- İsmail bey; ne yazık şamataya en son katıldın. Gözlerim seni aradı. En esaslı hüküm; milletin vicdanındaki hükümdür. Bazen akacak kan durmaz... Ben manifestomu yayınlamasaydım, benim oğlum bina okur, döner döner bir daha okur gibi bu sürtüşme bitmeyecekti. Şimdi...
  15. farukcagla

@canlan Anlaşılan o ki güreşe doymuyorsun, "Bir tanesini gördük. G-graf'ın logosu." ifadesinde nerede aşağılama var? Tut ki, bu sitede yüzlerce kişi yaptığı logoyu gösteriyor, birileri güzel olmuş eline ağlık diyor, bazıları da logoyu katletmişsin, berbat diyor. Beğenmeyenler için hemen...
  16. farukcagla

@canlan "Levent; sen bile demişsin, "ki bana ne, bunu söylerken" diyorsun da bunu ben deyince köpürüyorsun. Gerçekten sana ne? "site ahalisinin zamanını çalmak " Yine site ahalisini bahane ederek her işe karşıyorsun... Sana ne deyince kuduruyorsun. Sana ne bu site ahalisin...
  17. farukcagla

@canlan Elpen; Grafik Tasarımcıymış, öyle diyor; "Allah, bizi, yani grafik tasarımcıyı," cümlesinden kendisinin grafik tasarımcısı olduğunu ima ediyor. Herhalde o tasarımlardan bir kaç tanesini bize göstermek lütfunda bulunur. Bir tanesini gördük. G-graf'ın logosu. Ben bu logodan başka...
  18. farukcagla

@canlan ------------------ Sayın üyeler; Levent Elpen adlı bu kardeşimiz; 1-Biz kendisinden fikir istemediğimiz halde fikrini sormuşuz gibi fikir beyan edip işimize karışmak istemiş, bize yardım etmek ister gibi yapıp "Yalnız o hakların TAKİBİNİ yapmaya kalkma e mi! Söylemedi deme."...
  19. farukcagla

"Program kullanıyorum, öyleyse grafikerim" demek doğru mudur?

@canlan Bana açıktan Makyavelist diyor, hakaret ediyor. Hem de Makyevelistin feriştahı diyor. Hem de haddini bil diyerek tehdit ediyor. Haddimi bilmezsem ne olur demem için tahrik ediyor. Ey millet şahitsiniz. Gördünüz değil mi? "Program kullanıyorum, öyleyse grafikerim" konusu değil...
  20. farukcagla

@canlan Levent bey, Size sormadığımız , yardım rica etmediğimiz konular hakkında fikir beyan ederek kendinizi yormayınız, enerjinizi hasımlarınıza açtığınız veya açacağınız davalara saklayınız. Hukuk danışmanlığı yardımınıza ihtiyacımız olursa ücreti karşılığında sizden elbette yardım...
Yukarı Alt