Arama sonuçları

1. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@Hakan KALMIŞ Teşekkürünüze teşekkürler. Grafik Tasarım dersleri. Tasarımla ilgili herşey ders kapsamında. Kolay gelsin.
  2. farukcagla

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

hayattı ya teferrüatla yada sonuçlarıyla yaşarız bizler ne yazıkki sonuçla yaşamamız gerekiyor, çünkü teferrüatla uğraşacak kadar rahat değiliz. xxxxxxxx 1-Hayatın teferruatlarını (detaylarını-ayrıntılarını) yaşamayan milletler (uluslar-kavimler) sadece sonuçlarını yaşarlarsa kendi...
  3. farukcagla

İyi Bir Tasarım Yapmak İçin Neye Sahip Olmalıyız?

TASARIM LAZIM MI Kİ? 1-Bir genç bayan matbaa öğretmenliği mezunuyum diyordu, grafiker olmak istiyorum diyordu.... -Tasarım eğitimi aldınız mı? dedim. -Yok ama yetenekliyim, üstelik matbaa da biliyorum dedi. 2-Ekrem adında bir elektrik ustası vardı. -Abi dedi... Baktım inşaatlarda elektrik...
  4. farukcagla

@invincible Grafikerlerin haklarını savunacak bir bir meslek birliği kursanız düzelir. Ağlamayan çocuğa meme yok. Zulme karşı savaşmayana da rahat yok. Tek tek kibrit çöplerini kolay kırarsın al eline 30 tane kibrit çöpü, hepsini birden aynı anda kırmaya kalk kırabiliyor musun...? Birlik...
  5. farukcagla

Bir Yaşlı Grafikerden ANILAR

doğru yerde söz söyleme ve susma olgunluğu, problem çıkarıcı değil, problem çözücü yaklaşımda bulunma büyüklüğü gibi özellikler ile bireysel gelişme sağlanabilir. ancak o zmaan sektörel ilerleme kaydedilebilir ki, birilerinin şu anda "hadi şu sektöre el atalım, birlik olalım" demesi, mevcut...
  6. farukcagla

Son tasarıma adım adım nasıl ulaşıldı?

Arkadaşların bu metodla yaptıkları işler varsa yollayabilirler. Görürüz, memnun oluruz. Diğer arkadaşlara da yararlı olur. Saygılar. FÇ
  7. farukcagla

işte komedi :)

@eminecik xxxx 1-müslümanlaşmak yanlış mıdır? Yanlış değildir. Müslümanlaşırken ARAPLAŞMAK yanlıştır. 2-İmsakiyede yer alan fotoğraftaki kişilerin giysileri ARAP giysileridir. 3-YUH çekiliyor yadırgamıyorsunuz, Araplaşıyoruz diyorum yadırgıyorsunuz. Bana özel bir antipati mi duyuyorsunuz...
  8. farukcagla

@Arzu Uluırmak xxxxxxxxxxxxxxxxxx BU ÇOCUK ŞIMARIK.. Hayır bence ailesi tarafından şımartılmıştır. Bu MİLLET CAHİL ! Hayır devlet tarafından cahil bıraktırılmıştır. KoYUN GİBİ GÜDÜLMEYİ SEÇMİŞLER... Hayır koyunlaştırılmışlardır. UYUYORLAR ! Hayır uyutulmuşlardır! SATILMIŞLAR... Satın...
  9. farukcagla

Mac mi? Pc mi?

Ben ikisini de kullandım. 1-Masaüstü yayıncığa Mac başladı...(1986 da Almanyada gördüm) 2-Mac 1990 larda LC I- LC II-LC III ve Performa-5260 ile gelişmeye başladı. 3-PCler DC serileriyle atağa geçti... 4-1995-96 larda Mac ve PC dostluğu kuruldu, Power Mac ve Power PC dönemleri başladı. 5-Hatta...
  10. farukcagla

işte komedi :)

Batılılaşıyor muyuz, Amerikanlaşıyor muyuz derdik eskiden. Şimdi şunu mu sormalı; Müslümanlaşıyor muyuz? Yoksa Araplaşıyor muyuz? selamun aleykum.
  11. farukcagla

Değerli arkadaşlar; Görüyorum ki; A)İşsizlik, B)Bilinçsiz olarak mesleğe girenler C)Kendini grafiker veya Ajans sahibi sanan kişiler, maddeleri en çok oy almış. Arkadaşlar bu ankete bir madde daha eklenmelidir; Devlet bu konuda ilgisiz ve kayıtsız kalmaktadır. Bu...
  12. farukcagla

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

@kumralım Zübeyde hanım, aramıza hoş geldiniz. Umarım sitemizden yararlanırsınız, hoşnut olursunuz. Lütfen fikir tartışmalarımıza katılınız. Saygılar. F.Ç.
  13. farukcagla

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

yazdıklarınız çok güzel ama benim bir tek şey gücüme gitti........ sanki grafik tasarım işini sadece alaylılar yapsın dermişiniz gibi geldi. xxxxxxxxxxxxx Ben öyle demedim. Demem de... ALAYLInın ne demek olduğunu Grafik tasarımcı Ali Tekin Çam anlattı. Osmanlı zamanında avrupa etkisiyle harp...
  14. farukcagla

Reklam sloganı nasıl bulunur?

Bira bu kapağın altında !!! BU REKLAM SLOGANI NASIL BULUNMUŞ? (görsel düşünce, sözel düşünceyi nasıl yarattı?) Grafikerin biri büyük ve kalın harflerle BIRA yazmış, I harfi yerine de bira şişesini siyah siluet olarak koymuş. "Bu ne?" demişler, "bira" demiş, demişler ki "bira olmamış...
  15. farukcagla

grafiker olmak???

@WnRnF€ 1-Grafikerlik kursu başka şeydir, güzel sanatlara hazırlık kursları başka şeydir. 2-Grafikerlik kursları diye bir şey yoktur, grafik tasarımda kullanılan programların kursları vardır. Bu kurslarda grafikerlik öğretilmez, program öğretilir. 3-Grafikerlik kursları adı altında grafik...
  16. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

1-Grafikerlik kursu başka şeydir, güzel sanatlara hazırlık kursları başka şeydir. 2-Grafikerlik kursları diye bir şey yoktur, grafik tasarımda kullanılan programların kursları vardır. Bu kurslarda grafikerlik öğretilmez, program öğretilir. 3-Grafikerlik kursları adı altında grafik programları...
  17. farukcagla

Serkan beyin şu sözleri tekrar tekrar okunmalıdır; Piyasayı bu hale getirenler, ne yazıkki ajansları ve grafikerleride boyunlarını büker hale getirmişlerdir. En başta insanların kendi mesleklerine olan saygılarını yitirmelerine sebep olmuşlardır. İşte bu saygıyı yitirmeye başladığımız andan...
  18. farukcagla

@Serkan Baysal Serkan bey; Sizin ve benim yazdıklarımızın ışığında konu başlıklarını tespit ediniz, uygun yerde konuları açınız. Ben sorularımla veya mizahi yaklaşımımla konuların deşilmesine yardımcı olurum. Bir deniz yıldızını daha suya kavuşturursak kardır. Bence G.ORG sitesi dev bir...
  19. farukcagla

@Serkan Baysal
  20. farukcagla

@eminecik xxxxxxxxxxxxxx Sayın Eminecik (Emine Hanım ?), Akıcı üslubumu kesmemenize üzüldüm. Aklınıza gelen meseleleri es geçmenize de üzüldüm. Lütfen aklınıza (konuyla ilgili) ne geliyorsa yazınız. Burada tartışalım. Fikir fikiri açar, düşünce düşünceyi besler, geliştirir. Benim bu...
Yukarı Alt