Ben 2001 Yılında Üniversiteden mezun oldum(Grafik Bölümü değil) ve Tanıdık birinin Matbaasında (ki kendisi Güzel Sanatlar mezunu ve de Matbacılığı Uzun yıllar yapmış bir kimsedir) Freehand 7 programını öğrenerek başladım... Benim şansıma(ben öyle düşünüyorum) sadece bilgisayar üzerinde çalışmadım, aglandizör de kullandım, karanlık odada film de bastım, banyo ettim, montaj masasında elle montaj da yaptım, ustam sağolsun... Daha sonra o matbaa kapandı ve ben daha sadece MAC ve PC operatörü iken, birden grafiker etiketi ile yeni bir matbaada(aslında mekan aynı ama sahibi farklı) çalışır buldum kendimi.(Ondan öncesini staj gibi düşünüyorum) Artık sadece internet, kitaplar ve etrafta gözümün gördükleri ile yetinmek zorunda idim... Grafikerlik ile ilgili bir kursa vb... gitmeyi hiç düşünmedim, çünkü ben de çevremden(sizinde ifade ettiğiniz gibi) bu kurslarda sadece program öğretildiğini duymuştum.... Bilgisayara biraz yatkınlığım olduğundan, bu tarz programları biraz kurcalayarak, netten araştırarak, bir bilene sorarak(bunu bulmak zor oluyor bazen
) işimi görecek kadarını öğrenebiliyorum...
Kendimi "Grafik Tasarımcı" olarak adlandırmak pek istemiyorum, her ne kadar ne olduklarını bilmesemde tasarım esnasında bazı eksiklikler hissediyorum. Hafızasını kaybeden bir insan, neyi unuttuğunu bilemez; benim farkım neyi unuttuğumu değil neyi bilmediğimi bilmiyorum.
Sizin çizdiğiniz bu tabloya göre bu boşlukların ne olduklarını bulup bunarı doldurmak Türkiye şartlarında oldukça zor görünüyor... Umarım gereksiz ayrıntılar ile sizleri sıkmamışımdır... Saygılarımla