Bende renk tonları ile ilgili şu bilgiyi aktarmak istedim, bilenlerimiz vardır ama genede diğer arkadaşlarımıza faydalı olur umarım.Bildiğiniz gibi objelerimizi renklendirirken renk paletindeki her hangi bir renge mouse ile SOL tıkladığımızda objenin içi, SAĞ tıkladığımızda objenin kontürü...
Bu arada belki bilmeyen arkadaşlarımız vardır mesela 10 adet katmanı Transparency Tool ile üst üste bir çizim yaptığımızı düşünelim ve bu katmanları Ctrl + G komutuyla gruplıyalım.Grupladıktan sonra Transparency Tool aletiyle bir kere dokunmamızla tüm katmanlara Transparency Tool aleti ile...
Bu çizimi seçip, Effect / 3D / Extrude & Bevel tuşuna basarak istediğin gibi ayırlıyabilirsin.
Bu dersi birde video olarak sizlere hazırladım, buyrun BURADAN İNDİR
Dersin videosunu rapid'den indirmekten üşenenler BU LİNKTEN izleyebilirler.
@canan çolak
Öylede bunun daha kolay bir yolu yokmu :( Çizdiğim objenin gerçekçi görünmesi için defalarca layer layer bu aleti kullanıyorum her defasında bitmap yapmak çok yorucu, böyle bir seçenek sunsalar mesela add transparency örnek olarak verdim...
Arkadaşlar benim bir sorunum var, ümid ediyorum ki cevabı vardır.Aşşağıdaki resimdeki 1. şekil üzerinde bir kere mouse yoluyla transparan aletini geçirdim.
2. şekildede bir soldan vurdum birde sağdan fakat bildiğiniz gibi transparan aracı ile bu mümkün değil.Yani objeye 2 defa yada defalarca...
Çok üzgünüm X3 ve alt versiyonlar için geçerli, ben bu eklentiyi Corel X3 Türkçeyi temin ettiğim firmanın teknik servisinden aldım.Sizde X4' dünüzü satın aldığınız firmanın teknik servisiyle görüşüp sorununuza çözüm bulabilirsin...
@farukcagla
Teşekkürler Faruk bey, sizin gibi insanların bizleri yönlendirmesine ihtiyacımız var.İlk bakışta sizi anlıyamasamda yavaş yavaş , tasarım ve grafik konusunda görüşlerinizi anladığımı umuyorum.Sizin vesilenizle eğitimin ne kadar önemli bir unsur olduğunu anladım, bizleri...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.