Arama sonuçları

1. farukcagla

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Naci Yavuz'un şu ifadelerine "yiğidi öldür ama hakkını ver" prensibi (kimse yiğit değildir, kimseyi de öldüreceğimiz yoktur, konuyu daha iyi açıklamak için öyle dedik, yanlış anlaşılmasın) gereği (UMUTSUZLUĞU DIŞINDA) ben de katılıyorum; 1-Eğitimli ile eğitimsizin birbirine karıştığı...
  2. farukcagla

Sayın Naci Yavuz; 1-Bir yıl önceki düşündüğünüzden artık farklı düşünmediğinizi, bir yıl önce nasıl umutsuz olduysanız şimdi de umutsuz olduğunuzu yazmışsınız. 2-Bir önceki mektubunuzda bu umutsuzluğunuzun nedeninin F.Çağla gibi öğretim üyeleri olduğunu belirtmiştiniz. Şimdi ise...
  3. farukcagla

Fogbird rumuzlu Sayın Naci Yavuz 'un cevabı çirkindir ve çelişkilerle doludur: 1-Öğretim görevlisine terbiye öğretmek benim haddim değildir diyor ama, terbiye sınırlarını ve dolayısı ile haddini aşarak EDEPSİZ diyor, hakaret ediyor. 2-Bir yıl önce dinlenmiş kafayla yazacağını söylediği...
  4. farukcagla

Müşterilerle yaşadığım ilginç diyaloglar

"anastas mum satsana" cümlesi de iki taraftan aynı okunur. Başka ibretlik anılarınız varsa yazın, ders olsun.
  5. farukcagla

Müşteri herzaman haklı mıdır? Her istediğine evet demek zorunda mıyız?

@Erkan_Nehir Erkan bey, Değindiğiniz konu ve sorduğunuz soru aslında çok karmaşık, çok komplike ve bir çok sebep ve sonuç ile iç içe olan bir konudur. Aslında temas ettiğiniz sorun, bir yaşlı grafikerden anılar, başlığı ile uzaktan ilgilidir. Ama kuşkusuz siz benim anılarımı okuduktan...
  6. farukcagla

Bir Yaşlı Grafikerden ANILAR

Anılarla ilgisi olmayan boş lafları bir kenara bırakalım ve biz yine anılarımızı anlatmaya devam edelim. Gerçekten yaşanmış, olmuş şeyleri, gençler örnek alsın, faydalansın diye buraya yazalım. Yıl 1989... Tepebaşıyla Şişhanenin kesiştiği yerde, Beyoğlu Belediyesinin karşısında tarihi bir...
  7. farukcagla

@Erkan_Nehir Erkan bey, Ben de en kısa zamanda bu anılarımı kitap olarak basacak ve benden basım parası almayacak bir yayın evi bekliyorum. Benden kitap bekleyen dostlarım, bekledikleri kitabın hayata geçmesi konusunda yardım etmeleri gerekir, ben de onlardan bunu bekliyorum. Tasdik...
  8. farukcagla

Konu başlığı ile ilgili anılarımıza dönersek; Yıl 2001, CNN Türk kanalında Soru-Cevap adlı program yayınlanıyor. Ben de PC başında hem iş yapıyorum hem de göz ucuyla bu programı seyrediyorum. Programın konusu; Reklamcılık ve reklam ajansları... Konu bu olunca işi gücü bıraktım daha dikkatli...
  9. farukcagla

@disconnecting Ülkemizdeki hatırı sayılı reklam ajanslarında daha sağlıklı iş bölümü ve ekip çalışması vardır. Yoz kültür ve feodal mentalite; "alırsın bir bilgisayar, oturtursun önüne bir bilgisayarcı, dilediğin tasarımı yaptırırsın", şeklindeki prensip ile tek kişilik grafik tasarım ekibi...
  10. farukcagla

@fogbird Fogbird Naci Yavuz'un bu yazısı üzerinden TAM BİR YIL GEÇMİŞ. BİR YIL ÖNCE, yazdığı yazının yanlış izlenim verdiğini İsmail EV sayesinde fark ederek ne demek istediğini tam ifade edemediğini itiraf etmiş ve DİNLENMİŞ KAFAYLA yeniden yazacağını, yazısından çıkan YANLIŞ İZLENİMİ...
  11. farukcagla

Metin yazarları sanatçı mıdır?

Ayılar çizer değil yazar sever ajanslarda! Ayılar yazar sevdikleri için yazılı ve sözlü reklâmları çok beğenirler. Söz oyunlarına para verirler. Hele maganda dilinde yazılmış reklâmlara bayılırlar. Çünkü kendileri iki kelimelik not pusulası yazamazlar. Dikkat edin, Chat yaparken bile...
  12. farukcagla

Hukuk İle İlgili Soru Ve Sorunlarınız

Değerli üyeler, Grafikerlerin birlik ve dayanışma içinde olmaları konusunda çeşitli görüşler öne sürülüyor. Grafikerler, grafik emekçileridir, kesinlikle sendikalı olmalıdır, sendikalı olmadan kurtuluş yoktur diyenler var. Grafiker; fikir ve sanat eseri sahibidir, Kültür Bakanlığına...
  13. farukcagla

Metin yazarları sanatçı mıdır?

@GürhanErkal Onlara Grafik Tasarım Bürosu veya Grafik Tasarım Ofisi (Design Office) veya Grafik Atölyesi (Fransızca; Atelier- İngilizce WorkShop) denilmesi gerekir. Medya Satın Alma, Medya Pazarlama departmanı olmayan sadece TASARIM YAPAN YERLER AJANS olamaz. Reklam Ajansları Derneği...
  14. farukcagla

Grafik eğitimi veren üniversiteler hangileridir

@fazliyilmazz İstanbul'da bir çok meslek yüksek okulunun yanısıra şu anda benim ders verdiğim İKMYO var. İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu demektir. Grafik Bölümü, Basım Yayın Bölümü, Reklam ve Halkla İlişkiler Bölümü ve Bilgisayar Programcılığı bölümü var. Linki şudur; ikmyo.edu.tr Ayrıca...
  15. farukcagla

Yazar Şükrü KIZILOT, işten çıkarılmayla ilgili şunları yazmış; -------------------------------------------- İşten çıkartılanın yasal hakları Şükrü KIZILOT Yaşanan ekonomik kriz, onbinlerce işyerinin ve yüzbinlerce işçinin, işten çıkartılmasına neden oldu. Maalesef, işyeri kapatma ve...
  16. farukcagla

@YAHYAA Sayın Yahyaa, Sorunuzu Facebook'taki Tüm Grafikerler Dayanışma Derneği grubumuzun gönüllü avukatlarından grafiker dostu ve destekçisi Avukat Sayın Ali EŞKİ'ye ilettim. Kendisi konuyla ilgilendi ve cevap verdi. Kendisine tüm grafikerler adına çok teşekkür ediyorum. Bana özel mail...
  17. farukcagla

Bir minibüs nasıl giydirildi?

@Erkan_Nehir Erkan bey; Yazdığınız yazıda kime cevap verdiğinizi cevap verdiğiniz kişiden alıntı yaparak, yapamıyorsanız adını belirterek anlaşılır kılsaydınız, biz de üzerimize alınmazdık. Siz hem güzel bir PAYLAŞIM diye başlıyorsunuz, ( Paylaşımı yapan Faruk Çağla'yı kastediyorsunuz)...
  18. farukcagla

Bir minibüs nasıl giydirildi?

Sayın Erkan Nehir'in aşağıdaki açıklaması üzerine konunun yanlış anlaşıldığını belirtiyor ve önceki yazdığım yazıyı buradan kaldırıyorum. Erkan Nehir'in son yazısına cevabım aşağıdadır.
  19. farukcagla

Şubat Ayı Grafikerler.org Logo Yarışması Sonuçları

Yarışmaya katılan eserleri değerlendirirken isime veya rumuza bakmadan sadece esere bakarak not veriyorum. İnsanın gözü ister istemez bunu kim yapmış noktasına takılıyor ama, ben değerlendirirken asla kimliğe göre değil, esere göre değerlendiriyorum, bundan emin olunmasını rica ederim. Hiç...
  20. farukcagla

Şubat Ayı Yarışması İle İlgili Önemli Duyurudur

Geçmiş olsun dileklerini ileten sevgili kardeşlerime çok teşekkür ederim.
Yukarı Alt