Arama sonuçları

1. farukcagla

Kaliteli bir Tasarımcı olmak için okulunu okumak mı gerekiyor

@Nilgün Yılmaz Ben de ne insanlar biliyorum kendisi grafik bölümü mezunu olup yanında da grafik mezunu olanları yardımcı diye çalıştırıyor. Ne insanlar biliyorum, kendisi grafik bölümü mezunu olduğu için, grafik bölümü mezunu olmayanların yanında asla çalışmıyor. Ben ne insanlar biliyorum...
  2. farukcagla

Türkçesi varken Neden Yabanci Olanı Kullaniyoruz?

@idris gümüş 1-Türkçe, İngilizce, Kürtçe gibi kelimeler, Türk'çe, İngiliz'ce, Kürt'çe şeklinde yazılmaz. 'çe,'ça gibi ekler üstten virgülle ayrılmaz, çe ve ça ilaveleri ek değildir. 2-Birde kelimesinde -de eki ayrı olacak, bir de şeklinde yazılacak. Kürtçeninde kelimesi Kürtçenin de şeklinde...
  3. farukcagla

Bir minibüs nasıl giydirildi?

Tüm üyelerin dikkatine; Bir minibüs nasıl giydirildi konusuna koyduğum resimler ve yazdığım yazılar yanlış anlaşılmakta ve ilgisiz yorumlar yazılmaktadır. Sanki ben tamponlar folyo kesim olacak demişim gibi; bazı üyeler; tamponlar folyo kesim değil, yağlı boya püskürtme olmalıdır, tamponların...
  4. farukcagla

logo nedir nasıl olmalıdır?...

Sayın Yazarçizer, Sadece bu yazınızda değil, okuduğum diğer yazılarınızda sergilemiş olduğunuz bilimsel ve sanatsal yaklaşımları çok takdir ediyor ve beğeniyorum. Sizin varlığınızın ve yazılarınızın grafikerler.org sitesine çok yararlı olduğunu ve üyelerin sizden çok şey öğreneceğini...
  5. farukcagla

@Ertürk Sayın Ertürk bey, Gerçek uygulama resmi ne yazık ki yok... Şimdi ne yapayım, modellemeyi yayından kaldırayım mı?
  6. farukcagla

Grafiker mesleğini icra etmek için yaş önemli mi?

@GürhanErkal Sorduğum sorulara verilmiş olan doyurucu ve açıklayıcı cevaplara ben de teşekkür ederim.
  7. farukcagla

@GürhanErkal Değerli Gürhan Erkal kardeşime dürüst cevabı için teşekkür ederim. Benim de aklıma dürüst bir soru geldi; "Şu an piyasada da operatör deyimi yerine genelde grafiker deyiminin kullanılıyor olması" bizim de "operatör" yerine "grafiker" deyimini kullanmamızı gerektirir mi...
  8. farukcagla

@Ertürk Sizce bilgisayar modellemesi niçin yapılmış olabilir? Sizce gerçek giydirme niçin yapılmamıştır?
  9. farukcagla

Ali Tekin Çam

Şimdi Portfolyosunu sunduğumuz grafik tasarımcısı; Ali Tekin ÇAM. Ben Ali Tekin ÇAM’ı 2008 yılında Grafikerler Meslek Birliği’ni kurma çabalarımız sırasında şahsen tanıma şansını buldum. Bu çabalarımız sırasında karşılaştığımız zorluklar bizi birbirimize yaklaştırdı, dostluğumuzu pekiştirdi...
  10. farukcagla

@GürhanErkal Sayın Erkal; 1-Grafikerlik ayrı, grafik tasarımcılığı ayrı mıdır? Sizce ayrıysa aralarında ne fark vardır? 2-Böyle bir ayrım yapmak uluslararası grafik tanımlarına veya devletin-üniversitelerin grafiker kime denir tanımlarına uygun mudur? 3-Tasarım bilmeyene grafiker denir mi...
  11. farukcagla

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

Sayın Yazarçizer, Sabri Varol'un bu yazısı beni çok ilgilendirdi, alıntıladığınız için teşekkür ederim. Lakin, başka bir forumda dediğiniz forumun adını yazmanız hem yasa hem de nezaket kuralı gereğidir. Ne yazık ki, sadece yazarın adını yazmamız yeterli olmuyor. Yayınlandığı yeri de yazmak...
  12. farukcagla

Ege SOYLU

Değerli üyeler; Şimdi sırada yine çok değerli bir usta var; Ege SOYLU...! Bu ustamızın yaşı M.Fuat Avcı'dan ve benden çok daha genç, yaşı 35... Yaptıkları ise 35 yaşın tecrübe ve olgunluğunun çok üstünde, sanki akıl yaşta değil baştadır diyor bizlere. Gençlere örnek olsun diye... Anadolunun...
  13. farukcagla

Telif hakları ihlalleri ve çözüm yolları

Naci bey; Yanıtını bilsem sorar mıyım? Diyelim biliyorum ama sordum, bu da insan hakları suçu mudur? Soru cevaptan gençler yararlanıyor fena mı oluyor? Yanıtını ben biliyor olabilirim ama gençler bilmiyordur. Size soru sorulmasından niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz ki...
  14. farukcagla

Telif hakları ihlalleri ve çözüm yolları

@fogbird Naci bey; Kimin nereden, nasıl bir logo yaptığını bilemem ama, ortada çok ilginç bir durum var; bu sitede bir çok üye birbirine rapidshare ve benzeri gibi linkleri veriyor, ve İLLEGAL dediğiniz indirmeleri yapıyorlar. Bu indirmeler dediğiniz gibi gerçekten iLLEGAL ise, bu...
  15. farukcagla

Mehmet Fuat Avcı

Rica ederim Erkan Nehir, Görevimiz grafik tasarımcıyım diyen herkesin çalışmalarını sergilemesine yardımcı olmak, onların tasarımlarını diğer grafikerlerle ve grafiker olma yolunda ilerleyenlerle paylaşmasına yardımcı olmaktır. Tasarım konusunda kendisine ve tasarımlarına güvenen her grafik...
  16. farukcagla

Müşterilerle yaşadığım ilginç diyaloglar

Deli senin üzerine binerse ben buna bindim diye bağırırmış... Sen deliye binersen, bu bana bindi diye bağırırmış. Bu memlekette normal adam yok mu? Diyaloga bak: -En uygun font budur, ARIAL BOLD -Yok olmaz sevmedim, başka bul. -Nasıl başka, binlerce fonttan hangisi? -Onu da sana ben mi...
  17. farukcagla

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Erkan Nehir kardeşimize katılıyorum. Özel mesaj yolunu kullanmalıyız. Ben hastaydım, buradaki dostlar açıktan geçmiş olsun mesajı yolladı... Tuncer bey de genelden yazmak yerine özelden yazıp geçmiş olsun dileklerini belirtti. Tuncer bey ne zaman açıktan ne zaman özelden yazacağını çok iyi...
  18. farukcagla

@Tuncer Özkan Ah Tuncer bey ah; Gerçekten onu yazmak size düşmezdi ama yine sizden beklediğimi yaptınız ve görmek istemediğinizi görmediniz, görmek istediğinizi gözümüze soktunuz... Şu ifademi okuyunuz; "-Benim için "kanı bitlendi" dediniz. Bu ne demektir? Kanı bitlenmek deyimi genellikle...
  19. farukcagla

@fogbird Naci bey; Saldırganlığı barışı, tribünleri hakemi, oyunu , maçı bir kenara bırakalım. Tuncer beyin görmediği Av. Ali beyin yazısını nihayet görmüşsünüz ve demişsiniz ki; "Bir örgütlenme gerekir ama bu Türkiye koşullarında oldukça zordur. Sayın Av. Ali Eşki'nin mesleki...
  20. farukcagla

Naci bey siz bana cevap yazdığınız sırada, ben bundan önceki cevabımı uzun ve derleyici toparlayıcı olarak yazıyordum. Dikkat edilirse oradaki barışçı ve umut dolu ifadelerim görülecektir. Ama açıkça ifade ediyorum ki; sizin karakterinize, kişiliğinize, adalet ve hukuk karşısında aldığınız...
Yukarı Alt