Arama sonuçları

1. farukcagla

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

@ozer 1-Grafiker yetiştiren okullar yararlı mı? 2-Bu okullar olsa da olur, olmasa da olur diyor musunuz? 3-Bu okullardan birinde okumuş olsaydım şimdiki düzeyimden daha iyi olurdum diyor musunuz? 4-Bu okullarda okumama gerek kalmadı, kendimi pek güzel yetiştirdim diyor musunuz?
  2. farukcagla

@ozer Bu tartışma yine anlamsızca uzayacak. Ben yine bıkmadan, usanmadan yazacağım, kim ne kadar anlarsa artık... Dedim ya, bozuk düzenden beslenenler düzeni düzeltmeye yanaşmazlar diye... Eğitim almayan kişiler Grafiker olarak çalışabilir, çünkü işe alırken sertifika, diploma vs...
  3. farukcagla

@ozer Sayın Özer, Sistemden beslenen sistemi değiştirmez, düzeltmez. Türkiyenin en kötü ve en ucuz kartvizit tasarımını yapanlar, grafik tasarımcı değillerdir, tasarımcı öyle kartvizit yapmaz. Adrese emboss ve drop shadow vermez. Tasarım bilmeyene grafiker denmez. Grafikerlik program...
  4. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@inci_grafi Çok doğru ve yerinde tespit. Katılıyorum ve ekliyorum; sistemden beslenenler sistemi değiştirmek veya düzeltmek istemezler.
  5. farukcagla

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

@Nec Sayın Nec tekrar teşekkürler, 1-Alıntı yaptığınız yerin kaynağını bizim sormamıza gerek kalmadan alıntınızı bize sunarken bildirmeniz gerekirdi. 2-GMK, eskiden fiyat listesini üyelerine bile parayla satıyordu, şimdi de öyle mi yapıyor? Bu fiyat listesini temin etmek çok zordu, siz...
  6. farukcagla

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

@Nec Teşekkür ederiz, bu fiyatları belirleyip oraya yazan kişi veya kurumun adı var mı? Bu fiyatları kim belirlemiş?
  7. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

@son Türkiyede sorunuzun cevabı olabilecek ÖSS sınavsız ve YÖK dışı eğitim verebilecek dersane yoktur. Üniversite ve yüksek okulda grafik eğitimi şansını elde edemeyenler için sadece PROGRAM EĞİTİMİ VERMEYİP, GRAFİK TASARIM EĞİTİMİ DE VEREBİLECEK DERSHANELER ACİLEN AÇILMALIDIR. Bu konuda hazır...
  8. farukcagla

Ne Yapmalıyım? (Logo Telif hakkı)

@Hasan Güner ------------ Hasancım; "o atmosferde yanıt vermek yanlış anlaşılmalara yol açabilir " demişsin. İşte bu da bir mahalle baskısıdır. Benim sana önceki cevabım yine silinmiş. Özür dilemek yerine yazı silmeyi tercih ediyorlar. Kedi neyin üstünü kapatır? Beni iyi...
  9. farukcagla

@Hasan Güner Hasancığım, Sadece bu konuyla alakalı değil, daha bir çok konuyla ilgili bilmediğin şeyler olabilir ve benim baban yaşında biri olarak sana veya diğer genç kardeşlerime doğruları (veya doğru bildiklerimi) göstermem bir insanlık vazifemdir. Mesela sen bana bir soru sormuştun...
  10. farukcagla

Hukuk İle İlgili Soru Ve Sorunlarınız

@hakan1378 Anlattığınız problem, MİRAS HUKUKUNA ve MEDENİ KANUN kapsamına girer. Biz burada GRAFİKER HUKUKU ve HAKLARI ile ilgiliyiz. Anlattığınız konu Grafiker haklarıyla ilgili olsaydı az buçuk elimizden gelen yardımı yapmaya çalışırdık. Başınız ağrıyorsa doktora, hukuğunuz ağrıyorsa...
  11. farukcagla

@ozguradam Sayın Özgür Adam, Ben Avukat değilim, ama grafiker sorunları, grafiker hakları ile yakından ilgiliyim. facebook'ta Tüm Grafikerler Dayanışma Derneği grubunun kurucusuyum. En kısa zamanda derneğimizin avukatı tüm grafikerlerin bu gibi dertlerine deva olmaya başlayacaktır. Yasal...
  12. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

@FuLL_@s Sayın Full, "önce işin eğitimini almam için bana uygulamamı önerebiliceğiniz şeyler varmı." diyorsunuz ya, dediğiniz gibi, önce eğitimini almanız gerekli. Önce eğitimini aldığınızda zaten grafikerlik eğitimi almış oluyorsunuz.Ama dediğiniz gibi hem maddi hem manevi olarak hazır...
  13. farukcagla

Ne yapmalıyım?

@grafiker.akif Sayın Akif bey kardeşim, 1-Özel yetenek sınavları barajını geçemediğiniz için fakülte ve yüksek okullarda grafik eğitimi alamıyorsanız, ama aslında lise mezunu iseniz eğer düşük de olsa yeterli bir puanı öss'de tutturabilmişseniz ÖZEL YETENEK SINAVI şartı koşmayan 2 yıllık veya...
  14. farukcagla

Ne yapmalıyım?

@Hasan Güner Alaylı olmanızla ilgisi yok. Sorunuzun cevabı Admininize verdiğim ve sonradan silinmiş olan cevabımda yaptığım alıntıda mevcuttu. Biz bazen mevcut bilgilerimizle bazı şeyleri anlayamayabiliriz ama yaparız. Anlamadan yaparız. Mahalle baskısı diye bir şey vardır. Bu ne demektir...
  15. farukcagla

Ne yapmalıyım?

@Hasan Güner Hasancığım, O ekmek RUGBY topuna benzemişti, ekmek stilizasyonu yapmak için temel sanat eğitimi dersinde stilizasyon eğitimi almak daha sonra da piktogram yapmayı öğrenmek gerekir. Ekmek eğer köpeğe benzemişse köpeğe benzemiş derim ve Binlerce ifade şekli arasında en sade (senin...
  16. farukcagla

Ne yapmalıyım?

@Hakan Konakçı Sevgili ve değerli kardeşim, İçtenliğine gerçekten çok teşekkür ediyorum. İşte o dediğin uzaktan tasarım eğitimidir. Biz o dediğini bu sitenin yöneticileri ile konuştuk, uzaktan program öğretilir ama tasarım öğretilmez. Tasarım eğitiminin interaktif olması gerekir. Yani...
  17. farukcagla

Ne yapmalıyım?

@Hakan Konakçı Hakan bey kardeşim, Bir öğretmen öğrencisine bu şekilde uygulama yaparsa diyorsunuz ya, çok üzülüyorum.Nasıl bir uygulama yapmışım acaba? Be ne kadar berbat bir adammışım ya diyorum. Diyorsununuz ki, "tasarımcı grafikerin t anlamıyor vede anlama özürlüde olsa alıp biraz...
  18. farukcagla

Ne yapmalıyım?

@Hakan Konakçı Sayın Hakan Konakçı; 1-Ben doğru öğrenmenin yollarını gösteriyorum.Öğrendiğini sanıp öğrenmeyenler beni sevmiyor.Her ameliyat acı verir, ameliyat olmadan sürekli uyuşturucu kullanarak hastalık tedavi edilmez. Bunu isteyenler kendilerini kandırır. 2-Benim öğrettiklerim, ne...
  19. farukcagla

Ne yapmalıyım?

@grafiker.akif Akif kardeşim, bir şey değil. Grafiker eğitimini şöyle ölçeceksin; Faruk Çağlanın öğrencilerinin çalışmalarına bakacaksın, öğrenci yorumlarını inceliyeceksin. Sonra dersanelerde eğitilmiş öğrencilerin ne öğrendiğini inceliyeceksin. Sonra internette eğitilmiş...
  20. farukcagla

Ne yapmalıyım?

@grafiker.akif Gladyatör okulunda gladyatör yetişir. Savaş okulunda savaşçı yetişir. Harbiye mektebi harp okulu demektir. Tıbbiye mektebi, doktorluk okulu demektir. Konservatuarda müzisyen ve şarkıcı yetişir. Grafik okullarında da grafiker yetişir. İbrahim Tatlıses konservatuar...
Yukarı Alt