Arama sonuçları

1. farukcagla

Grafiker kursu mu? Grafik tasarım eğitimi veren üniversiteler mi?

Grafikerlik Eğitimi almak isteyen kişiler her hafta Faruk Çağla’ya internetten şöyle sorular soruyor; 1--Faruk bey. Bu tasarım konusunda kendimi geliştirebilmem için daha doğrusu önce işin eğitimini almam için bana uygulamamı önerebiliceğiniz şeyler varmı.çünkü bu mesleği çocukluğumdan...
  2. farukcagla

1 ayda grafiker

Sayın ORBAXY, yazdığınız konuyla ilgili facebook'ta Tüm Grafikerler Dayanışma Derneği (TGDD) grubumuzda geçen bir konuşmayı buraya aynen alıntılıyorum, umarım size cevap niteliğinde olur. ------------------ Hakan Şahin . Hocam Selamlar, Umarım sağlığınız sıhhatiniz yerindedir. Aciz aklıma bir...
  3. farukcagla

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

@orbaxy Teorik konuşmadan, örnekler üzerinden ve kendi deneyimlerim üzerinden konuşursam daha aydınlatıcı olacaktır. Şu linkte görülen METRO logosunu yarım günde yaptım (yaptırdım); http://www.farukcagla.com/metro.html O zamanlar ( yıl 1990) Forum reklam ajansında art direktör olarak...
  4. farukcagla

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

www.tgdd.org.tr adresindeki grafiker sorunlarıyla ilgili hukukçuların görüşlerini yansıtan video röportajlar 2 aydır yayındadır. İlgilenen grafikerler izleyebilir.
  5. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

@bogurtlenlicay Değerli kardeşim, Alıntı yaptığın sayfanın en altında, web sitesinin mesajlarının ve o sayfanın sona erdiği, monitörün bitiş yerine yapıştığı yerde dediğim gibi bir yazı olması gerekir. Kaydırma çubuğu ile en aşağıya dibe kadr inersen göreceğinden eminim, şayet tahmin ettiğim...
  6. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

Sayın Böğürtlenliçay; Alıntıladığınız yazının yeraldığı site, eğer tahmin ettiğim site ise, o sitede yazının yer aldığı sayfanın en altında ve en dipte " bu sitedeki yazılar ve makaleler üyelerimizin göz nuruyla yazılmıştır ve sitemizin öz malıdır, alıntı yapılamaz" şeklinde bir not olması...
  7. farukcagla

Grafik tasarımcı için Diploma (Belge-Sertifika-Ehliyet) Gerekli mi? ( Tartışma )

@cold Sevgili cold, " A ile B ler arasındaki çekişmeden kazançlı çıkan bir çekirge ordusu vardır" ifadeniz çok doğru. Bu; aslında "böl ve yönet" politikasıdır. Alevi-sünni, dindar-laik, solcu-sağcı vs gibi "önce ayrımcılığa inandır, sonra birbirine kırdır" politikasıdır. Aynı politikanın bir...
  8. farukcagla

Grafik tasarımcı için Diploma (Belge-Sertifika-Ehliyet) Gerekli mi? ( Tartışma )

Sevgili Cold, Hakkımdaki beğeni ve takdir duygularına teşekkür ederim. Yazdıklarını bir alaylının feryadı olarak değerlendirdim. Şimdi bir de madalyonun her iki tarafına bakalım; Fakülteler her yıl çok sınırlı sayıda grafiker adayı mezun etmektedirler. Bu; madalyonun bir yüzüdür. Buna A...
  9. farukcagla

@Aslı SAYILIR Bu teknik problem ne yazık ki beni de yanılttı. Ama belki bunda da bir hayır oldu, bunun düzeltilmesine vesile olmuş oldum. İyi çalışmalar.
  10. farukcagla

@Ömer YILDIZ Ömer bey, ben de ihtimal veremedim, fakat görünce çok şaşırdım. Şöyle ki; "dersane" yazdım ve arattım. 5-6 konu çıktı. O konulardaki makalelerde yer alan tüm dersane kelimelerinin olduğu yerler boş çıktı. O zaman kelimelerin silinmiş olabileceği fikri oluştu. Yoksa kimsenin günahını...
  11. farukcagla

Yazı ve makalelerimde kullanmış olduğum "dersaneler" kelimeleri niçin silindi?
  12. farukcagla

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

@pralinsworld Ajansınızı kurduğunuzda haberim(iz) olsun. Başarınızın takipçisi olacağım. Kolay gelsin.
  13. farukcagla

@pralinsworld Sizdeki özgüven bana hakaret düzeyine varmış olmasına rağmen, hatta edep sınırını zorlamasına rağmen sizin bu güveninizi çok takdir ediyorum, hakaret, sataşma ve tahriklerinizi yaşınızın genç olmasına ve başarı hırsınıza veriyorum. Çalışmalarınızı göreyim dedim, gösteremediniz...
  14. farukcagla

@pralinsworld Reklamla ilgili bir çok bilgiye sahipseniz, reklam ajansı açabilirsiniz. Lokantacılıkla ilgili bir çok bilgiye sahipseniz yine lokantacılık yapabilirsiniz. Sütçülükle ilgili bir çok bilgiye sahipseniz sütçülük de yapabilirsiniz. Bunlara kimsenin itirazı olamaz. Üstelik grafiker...
  15. farukcagla

@pralinsworld Alıntı yaptığınız kişi grafikerlikten anlamayan kişilerin grafikerlik yapmasına karşı çıkmış.Grafiker olmayanlar reklam ajansı açmasın dememiş. Ayrıca anketteki herkesin kendini grafiker veya ajans patronu sanması maddesine itiraz ediyorsanız; bir sütçünün veya lokantacının 2...
  16. farukcagla

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

@Emre DEMİRCİ Emre bey, Tüm Grafikerler Dayanışma Derneğinin facebook grubunun şu adresinde; http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151322869502792&type=1 Mali Müşavir İsmail Güner beye şu önemli soruyu sorduk; "Genellikle Grafiker aranıyor ilanlarında; mesai saatleri ile sıkıntısı...
  17. farukcagla

Av. Özge Özşahin ile Tasarım Hukuku Söyleşi

Video'dan edindiğim bilgiye göre; KATALOG ve BROŞÜRDE YER ALAN FOTOĞRAFLARın FİKİR ve SANAT ESERİ olmadığını HAYRETLE öğrenmiş bulunuyorum! Demek ki isteyen istediği broşür ve katalogdan istediği fotoğrafı araklayabilir.
  18. farukcagla

Krizin sorumlusu bulunur / Bekçi

OYUN İÇİNDE OYUN, MİLLETİ YAPTILAR KOYUN... TUTTURMUŞLAR BİR KRİZ VAR KRİZ... KRİZ Mİllete var ONLARA yok, BİZİ YAPTILAR KERİZ ! Başvuruyorlar oyun içinde oyuna, Onun için benzettiler bizi koyuna... Uyutuyorlar bizi aç karnımızla koyun koyuna ! Faruk ÇAĞLA (Resimle uyum sağladığı için...
  19. farukcagla

logo nedir nasıl olmalıdır?...

Logo nedir, nasıl olmalıdır? sorusuna şöyle cevap vermek mümkün; Logo; bir firmayı en kestirme anlatan ve tanıtan görsel semboldür. Eskiden logoya alamet-i farika denirdi. Bu; farklılığın işareti demektir. Logo; farklılığınızı belirtmeli, diğer firmalardan ve rakiplerinizden farkınızı...
  20. farukcagla

1-Türkiyede fakülteler, meslek liseleri ve dersaneler layıkıyla grafik TASARIM dersleri...

1-Türkiyede fakülteler, meslek liseleri ve dersaneler layıkıyla grafik TASARIM dersleri vermiyor, tüketiciyi ve öğrenciyi kandırıyor. 2-Bu dediklerimi bu sitenin sahibi Ömer Yıldız'a sor, o da aynısını söyleyecektir. 3-Öyleyse çare nedir? Çare Faruk Çağla'nın gerçek grafik tasarım kursları veya...
Yukarı Alt