Arama sonuçları

1. farukcagla

logo nedir nasıl olmalıdır?...

@Şef Mahko Logo denilen grafik çalışması piksel tabanlı programlarla değil, vektör tabanlı programlarla yapılır, bu nedenle piksel problemi yaşanmamış olur.Vektör çalışılırsa 2 cm den 200 metreye kadar büyütülebilir.
  2. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

@rafet342 Rafetcim, 1-Benim gibi insanlar olduğu için sen sevinirsin, ama taklitci bir grafiker bana düşman olur ve beni sevmez. Ben, doğruyu söylediğim için 9 köyden kovulurum. Şimdi, her önüne geleni grafiker yapacağını söyleyen dersaneler beni sever mi, sevmez! Nereden çıktı bu lanet herif...
  3. farukcagla

İzmir'den eğitimci-grafiker Özge Mardi Bayar Rafet kardeşimizin sorusuyla ilgilendi ve şunları yazdı; Merhaba Faruk Bey, yazıyı okuduktan sonra bende birkaç cümle eklemek istedim. Grafik tasarımcının eğitimi hayat boyu süren bir süreçtir. ve bu süreç öncelikle gözü eğitmekle başlar, iyi...
  4. farukcagla

Tülay Yılgör adlı grafik tasarımcı ve CAT yayın Tasarım'ın sahibinden Rafet kardeşimizin sorduğu konuyla ilgili şöyle bir cevap geldi; DÜNYANIN HER YERİNDE VE HATTA TÜRKİYE DE BİLE BİNLERCE YAZILIMCI ARANIRKEN NEDEN YETENEĞİNİZ YOK iKEN GRAFİKER OLMAK İSTİYORSUNUZ. BİNLERCE YAZILIMCI...
  5. farukcagla

@rafet342 Rafetcim özetlersek; 1-Bilgisayarla çalışabileceğin bir meslek mi edinmen gerekiyor, yoksa grafik tasarımcılık mesleğini öğrenmen mi gerekiyor? 2-Eğer bilgisayarla çalışabileceğin bir meslek edinmen gerekiyorsa, bilgisayarlı muhasebe, bilgisayarda teknik çizim, bilgisayarda...
  6. farukcagla

@scalskan Meslek liselerinin grafik tasarım, basım-yayın matbaacılık, bilgisayar programcılığı bölümlerinden birini seçebilirsin, bir de güzel sanatlar meslek liseleri vardır, ayrıca kız meslek liselerinin web tasarım bölümleri var (erkekler web tasarımcı olmasın istiyorlar herhalde)...
  7. farukcagla

@hakimgüç Dünyanın her yerinde hâlâ en etkin öğrenme-öğretme metodu ister diplomalı okullu, ister dersaneli alaylı olsun USTA-ÇIRAK, KALFA-ÇIRAK eğitim metodudur. Okulda iyi bir hoca aslında iyi bir USTA demektir. Dersanede iyi hoca iyi usta demektir. Çırak da hevesli ve yetenekli olursa, bir de...
  8. farukcagla

Grafiker kursu mu? Grafik tasarım eğitimi veren üniversiteler mi?

@BüMu kurslar dersaneler sana keman çalmayı öğretir beste yapmayı öğretemez.. peki okullar ne öğretir? okullar da keman çalmayı öğretirse; okul ile kurs arasında ne fark var o zaman? Senin içinde varsa keman çalmayı kendi kendine de öğrenirsin , kursa niye gidiyorsun o zaman? İçinde varsa iyi...
  9. farukcagla

Hukuk İle İlgili Soru Ve Sorunlarınız

Benim mail adresime yazın. Yazarken burada yazdığınız probleminizi de yazın. Ben o mektubunuzu avukata ileteyim, avukattan sizin mail adresinize cevap vermesini sağlayayım. Ne yazık ki burada sorularınıza cevaplamak için hazır bekleyen avukat mevcut değil. Bunun için çok çabaladık ama...
  10. farukcagla

TGDD resmi olarak kuruldu. Faruk Çağla Adalet Bakanlığında BİLİRKİŞİ OLDU!

Sevgili Dostlar; Grafikerler.org sitesiyle 4 yılı aşkın bir zamandır bazen tatlı, bazen buruk (ama asla acı değil) bir çok ilişkim ve yazışmalarım oldu. Bu yazışmalar tıpkı bir evliliğin zamanla yerine ve rayına oturması gibi, zaman içinde birbirimizi daha iyi tanımamıza ve dostluğumuzun...
  11. farukcagla

TGDD resmi olarak kuruldu. Faruk Çağla Adalet Bakanlığında BİLİRKİŞİ OLDU!

DİKKAT-DİKKAT-DİKKAT; ------------------------------------ TGDD (Tüm Grafikerler Dayanışma Derneği) 17 Mayıs 2012 tarihinde yasal olarak valilik emriyle Tüzüğümüzün 5253 sayılı Dernekler Kanununa uygunluğunun İl Dernekler Müdürü Sn.Eyüp Dursun ERGÜR onayı ile resmen kurulmuştur. Henüz...
  12. farukcagla

Kaliteli bir Tasarımcı olmak için okulunu okumak mı gerekiyor

@creahmet Tavsiye ettiğiniz yer; ışık-gölge ve renk bilgisi, perfespektif, desen çizim teknikleri, tipografinin kuralları, alan ve yüzey değerlendirmesi, kontrastlık ve harmony, ritm ve denge, sıcak soğuk, uzak yakın iilişkisi, struktur (iç yapı), tekstur (dış yapı), fotografi, grafik sanatı...
  13. farukcagla

MESLEKTAŞIMLA YARATICILIK ve BEDAVA FİKİR ÜZERİNE SOHBET (Değerli okuyucular, bu meslektaşım İstanbul dışında bir alaylı grafiker, 2-3 yıldır benimle grafikerlik üzerine uzaktan chat yapar, benden bir çeşit uzaktan eğitim alır. Sürekli sorular sorar, yaptıklarını yollar, görüş ve eleştiri...
  14. farukcagla

@akozgul Sayın Aközgül; Dilim ağırdır, kilom da ağırdır, kafam da ağırdır, kafamın içindekiler de ağırdır. Kısaca bana ağır adam diyebilirsiniz. Hani ağır ol da molla desinler derler, hamdolsun belli bir ağırlığımız vardır. Gergin insan olmama gelince, normaldir, insan bu kadar ağır olunca...
  15. farukcagla

Ege SOYLU

Değerli genç grafiker kardeşlerim; 1-Grafikerlerin sadece dış düşmanları yoktur. Maaşınızı vermeyen, geç veren, bir maaşı veya yarısını her zaman içeride bekleten, sizleri küçümseyen, sizden olmayacak işler bekleyen sizi hor gören patronlar vardır, benim de 40 yıllık meslek hayatımda böyle...
  16. farukcagla

Ege SOYLU

@foxajans Buraya kendi reklamını yapmak için geldiğin belli oldu. Ege Soylu'nun adını kurnaz emellerine alet etmek istedin. Ama ava giden avlanır dansçı tilki kardeş. Ya gerçek tasarımlarını göster, ya da sus. Artık sana kimse inanmaz.
  17. farukcagla

Ege SOYLU

@foxajans Size artık danseden tilki diyeceğim, çatal kaşıkları kıvırdığınız gibi iyi dans ediyorsunuz. Bana gerçek tasarımlarını göster de dürüst tilki diyelim.!
  18. farukcagla

Ege SOYLU

Sayın Foxajans; Diyorsunuz ki; •"Üç kişi üzerime geldiniz, " Bir tilkinin karşısına 3 tane kurtun çıkması dediğiniz gibi hoş değil, bir tek yaşlı kurt tilkiye yeter de artar, bunu şimdi göreceğiz; Diyorsunuz ki; •"ne göz ver ne nizam..." Reklam ajansı olduğunu iddia eden bir yerin sahibi veya...
  19. farukcagla

Ege SOYLU

Sayın Foxajans; Ege Soylu adlı tasarımcıyı niçin tanıtmak ihtiyacı duyduğumuzu ve portfolyosunu ne gerekçelerle yayınladığımızı belirten yazımızı daha ilk sayfaya koymuştuk. Demek ki dikkatinizi çekmemiş. Bu konu altındaki ilk sayfanın ilk mesajını okursanız sorduğunuz soruların cevabını...
  20. farukcagla

Ege SOYLU

Sayın Foxajans, Şunu beğenmedim, şu gerekçelerle beğenmedim demişsiniz, doğru yaklaşım, çünkü niçin beğenmediğinizi açıklamışsınız. Beğenmedim deyip bir köşeye kıvrılmamışsınız. Ayrıca niçin beğenmediğizi gençlere kötü örnek olmasın diye belirtmek zorundayım demişsiniz ki, bu da çok hayran...
Yukarı Alt