Arama sonuçları

1. farukcagla

DUR demenin zamanı gelmedi mi?

@GürhanErkal Sevgili Gürhan Erkal'a katılıyorum. Elmayı elma diye, armutu armut diye satarlarsa sorun yok. Ama muz diye hıyar satarlarsa "tüketici kandırılıyor" demektir. Bir grafiker olarak değil, aslında "bir tüketici olarak" bunun farkına varmalı ve "farkına varamayanları" uyarmalıyız...
  2. farukcagla

FLAŞ----FLAŞ----FLAŞ----FLAŞ Son Dakika Haberi; ------------------------ Şimdi az önce İstanbul Kadıköyden bir bayan Emlakçı dükkanından (adını sormadım o da kendini tanıtma nezaketini göstermedi, direkt isteğini söyledi) beni aradı (Emlakçıymış bunu ağzından aldım) ve yeğeninin Üniversiteyi...
  3. farukcagla

Değerli arkadaşlar; Bu konu başlığı "DUR demenin zamanı gelmedi mi?" Kime DUR diyeceğiz? Tasarım öğretmediği halde öğrettiğini söyleyen dershanelere... Bunun için ne yapacağız? Afiş yapacağız... Dershaneler tasarım öğretiyorsa bu AFİŞ yapma işini unutalım gitsin. Ama öğretmiyorsa, bu...
  4. farukcagla

@Erkan Nehir Erkancım, Adam bu tasarımın neresini sen yaptın demek istemiş galiba ama öyle bile sorsa yine hakaret. Çünkü bir basın ilanınını koyuyorsan oraya demek ki bu ilanın komple tasarımını sen yaptın ki koydun oraya. Ben bu yaşıma geldim, çok saçma sorularla karşılaştım, ama bir...
  5. farukcagla

Konu cehaletten açılmışken, bakın bir grafiker grafiportta ne sormuş; http://www.grafiport.com/yenigenc-creative--adli-eserin-detayi-135.html Adam tasarımın ne olduğunu bilse böyle sorar mı? Aslında bu cehalete DUR demenin zamanı gelmedi mi?
  6. farukcagla

@Funda Arıcı Funda hanım, Her şeyden önce bana duyduğunuz saygı, güven ve takdir hislerinize çok teşekkür ederim. Ben böyle övgülere bu toplumda fazla alışık değilim. Ben bazı sitelerden kovuldum, azılarında ise kovulmanın eşiğine geldim. Bizim toplum; haklıya ve doğruya değil, güçlüye ve...
  7. farukcagla

Web-Grafik Eğitimi

Evet, Funda hanım gerçek tasarım eğitimi verebilecek kişi veya kurum olarak benim web adresimi vererek beni tavsiye etmiş, kendisine çok teşekkür ederim. Lakin yıllardır benden ders almak isteyen tek bir kişi bile çıkmadı. Çünkü grafikerlik 3 ayda öğrenilecek bir sanat-bir meslek olarak...
  8. farukcagla

@Funda Arıcı Funda hanım, "Hali hazırda bu işi iyi yapan kurumlar" derken, dershaneleri mi yoksa web sitelerini mi kastediyorsunuz? "Kurum" kelimesini ne anlamda kullandınız?
  9. farukcagla

@peronaes Bunun gibi sorunlara DUR demek için GERÇEK GRAFİK EĞİTİMİNİ verecek yerlerin açılması lazım. Bunun için sanal alemde ve internette adı GRAFİK TASARIM OKULU olan web sitelerinin gerçek alemde GERÇEK GRAFİK TASARIMI VERECEK, Gerçek Grafik Tasarım Okulları AÇMASI LAZIM.
  10. farukcagla

Grafikerler.org Türkiye'nin "EN BİLGE FORUM" u seçildi!

Grafikerler.org sitesinin "en bilge forum" seçildiğini öğrenince çok sevindim... En başta bilge yönetici Ömer Yıldız'ı ve grafikerler.org'un herbiri birbirinden bilge yönetici ve yazar kadrosunu ve elbette sayısı yüzbini bulan bilge üyelerini tek tek kutluyorum. Bilgelik bilgiçlikten...
  11. farukcagla

Bir öğrencim anlattı; Geçen yıl Grafik Tasarım dersinde hocanın birine sormuş; hocam vektörel bir programda kalın, etli bir yazının içine bir resim veya fotoğrafı nasıl gömeriz? O kelimenin komple resimden oluşmasını istiyorum, bunu yapmak mümkün müdür? Okula sınavla girmiş, Yüksek lisans...
  12. farukcagla

1 ayda grafiker

Flood yaptığım için kusuruma bakmayınız, dilerseniz bu maili öncekinin dibine ekleyiniz. Sitenizde gezinirken çok ilginç bir mesaj buldum; HASTAM adlı üyeniz, https://www.grafikerler.org/grafiker-ve-egitim/14722-turk-grafik-egitim-sistemindeki-yanlislar-3.html linkinde 25,09,2009 tarihinde TAM...
  13. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

@zeyno-42 Alaylılar yüzünden değil, tasarım eğitimi almayanları tasarımcı diye piyasaya süren ve müşterinin hizmetine sunan uyanık iş adamları ve dersaneler yüzünden... Bir de mekteplerde mekteplilere iyi eğitim vermeyen, bilgisayardan anlamayan karakalemci hoca müsveddeleri yüzünden.Bunlar da...
  14. farukcagla

1 ayda grafiker

Sayın Threebudha; -Kendinizden bahsettiğiniz satırları "böbürlenmek ve caka satmak" gibi görenler bunu yapsalar yapsalar haset ve kıskançlıklarından yaparlar. Bana göre yazdıklarınızda böbür ve caka yoktur. Cenap Şahabettin'in bir sözü vardır; "Fazla tevazu göstermeyin, gerçek sanırlar". Yani...
  15. farukcagla

1 ayda grafiker

Değerli grafikerler.org üyeleri! Eğri oturup doğru konuşmanın zamanı gelmiştir. Beklenenadam 1 ayda grafiker diyor, siz "bu imkansız" diyorsunuz ve yazılarınızla karşı çıkıyorsunuz. Dersaneler 2 ayda 3 ayda grafiker diyor, siz bu kadar şiddetle karşı çıkmıyorsunuz ama bu forumda "2-3 ayda...
  16. farukcagla

1 ayda grafiker

@reborn Önce Sn.reborn dostumuza küçük bir düzeltmede bulunmak istiyorum, sonra beklenenadam kardeşimize değineceğim. Sn.reborn diyor ki; depremzedeler müteahhitler yüzünden mağdur ediliyor. Bu ifade buz dağının su üzerindeki çok küçük bir parçasını gösteriyor ve asıl suçluyu saklıyor. Bu...
  17. farukcagla

1 ayda grafiker

Kardeşimiz iyi yere dükkan açmış. Çok akıllıca bir reklam vermiş. İmzası veya sitesi de çok akıllıca ve reklam harikası; beklenen adam ! 1 ayda grafiker olmak isteyenlerin beklediği adam geldi, işte burada... Grafikerler.org sitesinde... Çok akıllıca taktik... Bu sitede yüz bine yakın...
  18. farukcagla

Grafik eğitiminde matematik var mıdır?

Ben Kavram Meslek Yük. Okulunda 2 yıl grafik tasarım dersleri verdim. Orası 2 yıllık ön lisans okulu olduğu için ve öğrencilerin DGS (dikey Geçiş Sınavı) ile 4 yıllık fakültelerin 3cü sıfından başlamalarını kolaylaştırmak için ve DGS sınavı da ÖSS sınavının benzeri olup bu sınavda da Matematik...
  19. farukcagla

Grafik eğitimi veren üniversiteler hangileridir

@Seda_ İnternette google arama bölümüne Karabük Üniversitesi yaz, okulun web sitesi çıkarsa fakülte ve yüksek okullar, akademik bölümler vs gibi butonlarda ara.Varsa orada yazar.
  20. farukcagla

Fikir ve bikaç bilgi almak istiyorum:..

@Seda_ Sevgili Seda, İçmimarlık grafik tasarıma girmez. İç mimarlık bölümüne sahip üniv. veya yük. okullar Grafik bölümüne sahip olanlara göre çok daha azdır ve genellikle iç mimari bölümüne genel yetenek sınavı ile girilir.
Yukarı Alt