Arama sonuçları

1. farukcagla

Müşteri herzaman haklı mıdır? Her istediğine evet demek zorunda mıyız?

Osmanlı mimarlarından biri güzel bir cami yapmış. Padsişah demiş ki, bu minarelerden şuradaki eğik.Mimar demiş, eğri değil padişahım size öyle geliyor. Padişah demiş, eğri, benden iyi mi bileceksin. Öteden bakmışlar, beriden bakmışlar minare düz, fakat padişah eğri diye ısrar ediyor.Kimse...
  2. farukcagla

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Göç ( GÖÇMEK) kelimesinin iki anlamı vardır Türkçede. Biri uzun süreli yer değiştirmek, ülke veya şehir değiştirmek, hatta dünya değiştirmek. İşte basit bilek gücü de nitelikli beyin gücü de göçüyor Türkiye’den… İkinci anlamı ise, bilirsiniz depremde yıkılan binalara depremde göçtü deriz...
  3. farukcagla

Bir Asansör Firmasında Yaşanan Olay (Mutlaka Okuyun)

@Nillale Sayın Nilay Lale Yılmaz, Aramıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Deneyimleriniz ve yorumlarınızla bize ışık tutacağınıza ve sitemize çok şey katacağınıza inanıyorum. İlginç sentezleriniz sayesinde sitemiz daha da canlanacak ve hareketlenecektir. Bağımsız konular da açabilirsiniz...
  4. farukcagla

Müşteri herzaman haklı mıdır? Her istediğine evet demek zorunda mıyız?

Deneyimler, tecrübeler göstermiştir ki... Usta tasarımcıların ortak kanaati odur ki... İyi tasarım, iyi müşteriye yapılır. (Kötü müşteri iyi tasarımı da bozar)
  5. farukcagla

Bir Asansör Firmasında Yaşanan Olay (Mutlaka Okuyun)

@Sedat Gül 1-) Niçin güzelmiş? 2-) 2,5 yıldır katalogsuz mu durmuşlar? 3-) Güzel olduğunu anladıktan sonra katalog yaptırmışlar mı? 4-) Önce beğenmedikleri ve 2,5 yıl sonra beğendikleri çalışmaya taslak çalışma bedeli ödemişler mi?
  6. farukcagla

grafik tasarım ve kendini geliştirmek

@353n Tasarım programlarını iyi derecede kullanıp, tasarım bilgisi ve tecrübesi olmadığı için ve akademik tasarım eğitimden geçmediği için, iyi tasarım yapamayan arkadaşlar; 1-Müşterinin emrettiği tasarımları körükörüne itaat ederek yapan işletmelerde tasarım öğrenemezler. 2-Yaptığı...
  7. farukcagla

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

Grafik Tasarımcı Şuayip Gündüz'den çok basit bir GRAFİKER TARİFİ; --------------------------------------------------------------------------- 1 Tutam eğitim (İlkokul mezunluğu yeterli) 1 Kepçe Çalıntı tasarım 1 Adet “Mümkünse PC” Bilgisayar 1 Adet Corel Draw, Bol Miktarda Photoshop Effect’i...
  8. farukcagla

grafiker aranıyor

Bu ilanın olması gereken yeri burası mı?
  9. farukcagla

Ne Yapmalıyım? (Logo Telif hakkı)

@archidesigner Bu sorunuzu İst. Avcıılar'da hukuk bürosu sahibi Avukat Turan Hançerli dostumuza iletmiştim, hemen cevap geldi, cevabı aynen aşağıya alıyor, Avukat Turan Hançerli'ye site üyeleri adına teşekkür ediyorum; --------------------------------------------- Asgari ücret...
  10. farukcagla

grafiker olmak???

@mavericx Teşekkür ederim. Sizin gibiler olmasa içimden yazmak gelmiyor. Sizin gibiler olunca yazmak için heves geliyor. Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize.
  11. farukcagla

Ideal grafik eğitimi nasıl olmalı?

@_irem_99 Sn. İrem-99; Grafik Kurslarında tasarım eğitimi de verilmiyorsa sadece program eğitimi veriliyorsa, eğitim en az 2 yıl sürmüyorsa; o kurslarda Grafiker yetişmiyor ve o kurslar yeterli değil demektir. ------------------------------------------------------------------...
  12. farukcagla

@archidesigner Sayın Okay bey, Grafikerler güçlü bir meslek derneğine sahip olsalardı, fiyat tarifesindeki minimum fiyattan aşağıya iş yapmazlar, yapana da çeşitli yaptırımlar uygularlardı, veya caydırıcı önlemler alırlardı, bu bir. GMKnın fiyatları çok yüksek olduğu için grafikerler bu...
  13. farukcagla

@archidesigner Sayın Okay beyin (archidesigner) söylediği bu sorun, bir grafikerin bir başka grafikerden; a) Bitmiş, b) Yarı bitmiş veya taslak c) Hiç başlanmamış veya fikir aşamasında olan, söz ile tarif edilebilen nitelikte olan bir tasarımın kopya edilmesi veya çalınması konusudur. a ve...
  14. farukcagla

@farukcagla Sayın özgüradam a bundan 1 yıl önce yazdığım cavaptan bazı alıntıları yukarıya almak zorunda kaldım. Çünkü; O cevabımda " sözleşme yapmaya gerek yoktur, noter tasdikine gerek yoktur, bilgisayar kayıtlarınız delil sayılır, müşteriyle yazışmalarınız delil sayılır" demişim. Oysa...
  15. farukcagla

Anlaşmazlıklar çözüldü ve aradan bir yıl geçtikten sonra yeniden siz değerli kardeşlerimle bu sitede yazışmaya başladım. Umarım herşey yolunda gider... @ozguradam Özgür adam kardeşime teşekkür ederim, o da benim yıllardır savunduğum grafikerler birlik ve beraberlik içinde olmalı görüşünü...
  16. farukcagla

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

@guento 1-Benim buradaki tüm yazılarımı okuyanlar GMK'nın grafiker haklarını yeterince koruyamadığını ve sahip çıkamadığını savunduğumu ve bu nedenle GMK'dan ayrı olarak TGDD'nin (Tüm Grafikerler Dayanışma Derneği'nin) kuruluş çalışmalarını Facabook'ta başlattığımı göreceklerdir. (Bakınız...
  17. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

@madwoman Eskiden bu sitede yazılarımın olduğu ve abone olduğum konulara gelen mesajlar otomatik olarak adresime gönderiliyordu. Şimdi ise abone lduğum konularda gelen cevaplar bana otomatik olarak ya yollanmıyor ya da aboneliğim silinmiş. Bu yüzden bu önemli soruyu şimdi görebildim ve şimdi...
  18. farukcagla

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

@cell Çok iyi bir soru. Bu soru aslında tasarımcı grafiker ile uygulamacı grafiker arasındaki farka da istemeden dikkat çekiyor. Konsept bulmak, yepyeni bir tasarım oluşturmak başka şeydir, onu değişik ölçülere uyarlamak başka şeydir. Yepyeni ve ilk kez yapılan bir şey TEK'dir, onun...
  19. farukcagla

Sayın Mod, İlk önce şuraya giriniz: M. Fuat AVCI - Yazarlar - Freelance çalışan grafiker nasıl...

Sayın Mod, İlk önce şuraya giriniz: M. Fuat AVCI - Yazarlar - Freelance çalışan grafiker nasıl vergilendirilir? Tatmin olmazsanız tekrar bana yazınız. Kolay gelsin.
  20. farukcagla

Grafikerlik açık liselerde yok. Devam zorunluluğu olan meslek liselerinde grafik bölümü var...

Grafikerlik açık liselerde yok. Devam zorunluluğu olan meslek liselerinde grafik bölümü var. Etilerde Rüştü Akın melek lisesinde grafik bölümü var. Oraya git, geniş bilgiyi oradan alırsın.
Yukarı Alt