Arama sonuçları

1. farukcagla

"Program kullanıyorum, öyleyse grafikerim" demek doğru mudur?

Emine hanım değerli açıklamalarınız için teşekkür ederim. Çok aydınlatıcı oldu. Açıklamalarınızdan sonra aklıma şu sorular geldi; Program BİLİP de tasarım BİLMEYEN grafikerlere ne demeliyiz? Gerçi siz perspektif nedir, ufuk çizgisi nedir bilmeyenlere "cahil" demeliyiz diyorsunuz ama...
  2. farukcagla

"Program kullanıyorum, öyleyse grafikerim" demek doğru mudur?

"Program kullanıyorum, öyleyse grafikerim" demek doğru mudur? "2 program bilen az grafikerdir, 5 program bilen çok grafikerdir" diyebilir miyiz? "2 programla az tasarım yapılır, 5 programla çok tasarım yapılır" demek doğru mudur? "hiç program bilmeyen hiç tasarım bilmez" dersek doğru mu...
  3. farukcagla

Grafik tasarımcı için Diploma (Belge-Sertifika-Ehliyet) Gerekli mi? ( Tartışma )

@Emine Şahin Emine hanım. Geçmişte yaşanan kişisel tartışmaları ve olmuşsa kişisel kırgınlıkları bir tarafa bırakalım. Gördüğüm kadarıyla bırakmışsınız ki bu konuya yazmışsınız, iyi de etmişsiniz. Elbette siyasi cenah ifadenize katılmamak elde değil. Zaten Alman Grafik Tasarımcılar...
  4. farukcagla

Grafik tasarımcı için Diploma (Belge-Sertifika-Ehliyet) Gerekli mi? ( Tartışma )

@M.Vehbi Sevgili Vehbi, Herşey için teşekkürler, tek karıştırdığın nokta 2-3 aylık kurstan alınan sertifika. Sen bunu grafikerlik onay belgesi diye düşünüyorsun. Bu belgeyle Alman Grafikerler Birliği üye kabul etmiyor. Yüksek öğrenimden diploma veya onun yerine geçecek belge diyor. Sen 2...
  5. farukcagla

3D çalışmalarımdan...

Günel Hanım, Bu güne kadar gördüğüm en mükemmel 3 D çalışmaları.Yürekten tebrik ediyor, önünüzde saygıyla eğiliyorum. Hani "ne varsa bizim kuşakta var" diyesim geliyor da gençleri kırmamak için söylemiyorum. Bu sitede 1 yılı aşkın süredir bulunuyorum. Sağlam resim eğitimi almadan iyi...
  6. farukcagla

Arkadaşlar; Grafik tasarımcı için Diploma Gerekli mi? Yani grafiker olduğunu gösteren bir belgeye, bir ehliyete ihtiyaç var mı? Varsa neden var? Yoksa neden yok? Gelin bunun tartışalım. Fikri olan yazsın. Kolay gelsin ----------------------- Tartışmanın önceki yazılarını okumak...
  7. farukcagla

Hukuk İle İlgili Soru Ve Sorunlarınız

@Hakan Dağdeviren Hakan bey; Sizin ve benim bu konu başlığı altında yayınlanan yazılarımız üzerine; yazılanlardan hoşlanmayan bazı kişiler bize Guguk KUŞLARI der gibi HUKUK KUŞLARI diyerek alay etmiştir. HUKUK KUŞLARI başlıklı hakaret ve tehdit dolu yazılarını kendilerine ait yalnızca 20-30...
  8. farukcagla

Hukuk İle İlgili Soru Ve Sorunlarınız

@Hakan Dağdeviren Sayın Hakan bey; Grafikerlerin Hukuk sorularını cevaplayacak kişiler olarak Av. İnan bey ve ekibini göstermişsiniz. Grafikerlere nasıl soracaklarını net olarak belirtmişsiniz. Cevaplayacak hukukçuların isimlerini de net olarak belirtmişsiniz. Oysa bu başlık altında...
  9. farukcagla

BENZER ya da KOPYA TASARIMLAR

@PanterA Sayın PanterA kardeş, Benzer ve kopya tasarımlar başlıklı bu konu altında M. Kıymık adlı bir üyenin kopya tasarım değil, kopya makale yazdığı anlaşılmıştır. Yani adam tutmuş başkasının makalesinin altına kendi imzasını atmış. Biz tasarım hırsızlığını tartışalım derken, makale...
  10. farukcagla

@M.Vehbi Vehbi bey; Saygınızdan ve iyi niyetinizden kuşkum yoktur. Medeni cesaretinizi ve açık sözlü oluşunuzu, çekinmeden itiraz edip fikir beyan etmenizi de ayrıca takdirle karşılıyor ve teşekkür ediyorum. Vehbi kardeşim, Bu gün bir hanım üyeye yazdığım cevap inanın sizin bu şimdiki...
  11. farukcagla

Grafikerlerin uğradığı haksızlıklar.

@Nurten Kaçmaz Nurten hanım; Güzel Sanatlar mezunu olmayı, diplomayı, mektepli grafiker olmayı bir kenara bıraktım artık... Berberin dükkanında ustalık belgesi asılıdır. Terzinin dükkanında, oto tamircisinin dükkanında ustalık belgesi asılıdır. Filanca kişi filanca eğitimleri almış...
  12. farukcagla

Grafikerlerin uğradığı haksızlıklar.

@Nurten Kaçmaz Nurten hanım; Güzel Sanatlar mezunu olmayı, diplomayı, mektepli grafiker olmayı bir kenara bıraktım artık... Berberin dükkanında ustalık belgesi asılıdır. Terzinin dükkanında, oto tamircisinin dükkanında ustalık belgesi asılıdır. Filanca kişi filanca eğitimleri...
  13. farukcagla

@M.Vehbi Aşağıdaki cümleye katılıyor musunuz? "Kabahat grafiker olmadan grafikerim diyenlerde değil, onları eğitmeden bu fırsatı verip onları teşvik edenlerdedir."
  14. farukcagla

@M.Vehbi Sevgili Vehbi bey, Çoğunluk her zaman doğruyu temsil etmez. Benim görüşlerime katılmayanlar elbette çoğunluktadır, onlar bozuk sistemden beslenmektedir ve sistem onları durmadan üretmektedir. Sistem onları üretiyor ve onlar çoğunluktadır diye ben susacak değilim. Ben olması...
  15. farukcagla

@M.Vehbi Vehbi bey, Öncelikle içten sorularınız teşekkür ederim. Konu karışık ve iç içe görünmekte fakat aslında çok basittir. Ancak benzetmelerle anlatılırsa anlaşılabilir. Fakat benzetme yaptığımızda da doktorlukla, otomobil tamirciliği ile grafikerliğin ne ilgisi var diye karşı...
  16. farukcagla

@PanterA Her halde konu başlıklarını karıştırdınız; Burada; "grafiker olmak için belli okulları okumak gerekli midir değil midir tartışması" yapılmıyor. Benzer ya da kopya tasarımlar konusu tartışılıyor. Kastırma meselesine gelince; Her kafadan ses çıkmasına karşısınız. Forum demek...
  17. farukcagla

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

@Süleyman Köklü Süleymancım, Suç işlemek deyince aklıma geldi; Eski avatar resmini neden değiştirdin? Bir de sendikaya üye olacam diyordun, sözünü tuttun mu? Yeni avatar resmin çok yakışmış. Sevgiler.
  18. farukcagla

grafiker olmak???

@alacakaranlik Sayın Alacakaranlık, Sizinle benim yazışmalarımızı okuyan bir kişi kendisinin sahibi olduğu şu sitede; http://groups.yahoo.com/group/g-graf/ beni sizin yeteneğinizi öldürmekle ve sırtınızdan para kazanmakla suçlamış. Bakınız aynen şöyle yazmış...
  19. farukcagla

Reklam sloganı nasıl bulunur?

@danisman Yazdıklarınızdan şu sonucu çıkardım; BEKO'nun kendisinin ya da çalıştığı ajansın iyi bir ekibi ve başında da da iyi bir REKLAM DANIŞMANI olsaydı bu yanlışları yapmazdı. Sonra şu atasözleri aklıma geldi; Zenginin malı, züğürdün çenesini yorar... Kedi erişemediği ciğere mundar...
  20. farukcagla

grafiker olmak???

Sayın Alacakaranlık; Beklediğiniz cevabı vermediğim için üzgünüm.Siz övgü duymak mı istiyorsunuz, yoksa eksiklilkerinizi öğrenip telafi etmek mi? Nasıl bir cevap bekliyordunuz? Şöyle bir cevap sanırım sizi memnun edecek; Elinize sağlık, çalışmalar çok başarılı olmuş, çalışmalarınızın hiç bir...
Yukarı Alt