Arama sonuçları

1. farukcagla

Grafiker İŞ İSTASYONU mudur?

@fogbird Naci bey şu ifadeler Gra-List yahoo.groups'ta bu gün yayınlanmıştır ve size aittir; ---------------------------- Grafiker olarak işe girip "absürd iş istasyonu" gibi çalışan aptaldır. Böyle birini bulan işveren o "absürd iş istasyonunu" üzer, küstürür ya da sömürürse daha da...
  2. farukcagla

@Süleyman Köklü İş istasyonu palavrasıyla sömürünün adını gizliyorlar. Bu gibi girişimlere nasıl tepkili olmak gerekir? Nasıl bir tepki göstermeli? Grafiker dostu gibi gözüken bazı kişiler; iş istasyonu gibi çalışan grafikerler aptaldır diyor. Sanki grafikerler bilerek ve isteyerek , güle...
  3. farukcagla

HayırlıÖmürler

HayırlıÖmürler
  4. farukcagla

Eleştirmek ve eleştirilmek üzerine Lütfen Okuyunuz

"Kusur (yanlışı) bulmak erdem değildir, kusurun (yanlışın) nasıl düzeltileceğini göstermek erdemdir." F.Çağla "Şikayet etmek söylenmektir, çözüm göstermek söylemektir" F.Çağla "Yanlışı gösterenler doğruyu da gösteremezlerse yanlış, yanlış olarak kalır" F.Çağla "Eleştirmek kolay, düzeltmek...
  5. farukcagla

Son yıllarda moda bir deyim var; iş istasyonu bilgisayar, iş istasyonu grafiker! Tıpkı tren istasyonu gibi bir deyim. Bunu icad edenler tüm işleri tek başına kaldıracak kadar güçlü bir bilgisayar veya grafiker anlamında bu deyimi kullanıyorlar. İş istasyonu grafiker deyiminin kapsamının...
  6. farukcagla

Yanınıza oturan müşteriden emir almaktan memnun musunuz?

Yapacağınız işi patron mu tarif etmeli, yoksa müşteri mi? Müşteri temsilcisi denilen kişinin size iş tarif etmesini istiyor musunuz? Yoksa işi direkt olarak müşterinin size tarif etmesini mi istersiniz? Müşteri size işi direkt olarak tarif edince siz kendi kendinize tasarım mı yapacağım...
  7. farukcagla

grafikerlik çocukluktan gelir

Ben 3 yaşımdayken gökyüzünden akıp giden ve şekilden şekile giren bulut kümelerine bakardım. Onların içinden ata benzeyen, kediye köpeğe benzeyen, şapkaya, tencereye benzeyen, hatta saçlı sakallı dedeye benzeyen şekiller seçer ve kağıda çizmeye uğraşırdım. Hatta bir gün gökyüzünde gördüğüm...
  8. farukcagla

Grafikerlerin uğradığı haksızlıklar.

Melih beye ve Sayın Kriptonik'e Telif Hakları konusunu ABARTMAK ya da HİÇ uygulamamak (İFRAT ve TEFRİT) üzerine; -------------------------------------- 1-Osmanlıcada ifrat ve tefrit diye iki önemli kavram vardır ve bunları gençler bilmezler. Biri çok abartıp aşırıya kaçmak ve işin cıcığını...
  9. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

@karameco Sayın Karameco, Öncelikle çok isabetli sorular sorduğunuz ve konuya çok sağlam açılardan yaklaştığınız için sizi tebrik eder, teşekkürlerimi sunarım. Size cevap vermek yepyeni konuları ortaya sermek olacaktır. Bana bu fırsatı vermiş oldunuz. Dediklerinize teker teker değiniyorum...
  10. farukcagla

Haziran Ayı yarışma Sonuçları.

Sayın Danışman'ın Şu sözleri çok anlamlıdır: "Bu yarışmada yarışmaya katılma amacınız nedir? Yani ne için katıldınız? Ben bu yarışmaya katılmış olsaydım eğer, tek amacım olurdu, mesleki anlamda kendimi sınamak ve neler yapabileceğimi görmek olurdu. Yani kendimle yüzleşmek olurdu. Grafikerim...
  11. farukcagla

Faruk bey size ve düşüncelerinize saygım sonsuz ve düşüncelerinize önem veriyorum. Fakat ,duygusallıkla alakası olmadan ve göze ve nizama bakabilecek kabiliyette olduğumu düşünerek bu yarışmadaki sonuçların ve puanlamanın çok adil olduğuna inanmıyorum. daha önce bu sitede çok fazla bulunmadım...
  12. farukcagla

@Sabahattin ÖZLÜ Sevgili Sabahattin, Yarışmaya katılmak demek, yarışmayı kabullenmek demektir. Yarılmayı kabul eden, yarışmanın adil olacağını ümid ederek, yarışma jurisinin adaletine güvenerek yarışmaya girer. Buna adaletli oyun (fairy play) denir. Adaletin tecelli etmesi için oy birliği...
  13. farukcagla

@ozlem_acikgoz VASAT demek; ortalama düzeyde, orta kalitede, sıradışı olmayan, sıradan, alışılmış demektir. Aşağılayıcı bir kelime değildir. Vasat kalite, orta kalite demektir. Vasati 40 kibrit çöpü, demek; aşağı yukarı, ortalama 40 kibrit çöpü demektir. Dolayısı ile vasat kelimesi emeğe...
  14. farukcagla

Benim gerekçesiz puanlarımın gerekçeli kararımın altına eklenmesini rica ederim. Gerekçeleri olmasa da hiç olmzsa kime kaç puan verdiğimin bilinmesi gerekli. Saygılar.
  15. farukcagla

Grafik tasarımcı için Diploma (Belge-Sertifika-Ehliyet) Gerekli mi? ( Tartışma )

@İsmail Ev İsmail Bey, Benim kadar uzun yazmıyorsunuz. Kısa ve öz, yalın ve net yazıyorsunuz. Bir yazıyor, pir yazıyorsunuz. Aklına sağlık, kalemine kuvvet kardeş. "program biliyorum o halde tasarımcıyım" konusuna verdiğin cevabı da çok beğendim, şimdiki cevabını da. Allah senin gibi...
  16. farukcagla

Grafik tasarımcı için Diploma (Belge-Sertifika-Ehliyet) Gerekli mi? ( Tartışma )

Vehbi madem bu kadar çabuk anlaşacaktık, neden; "belge al dediği vakit kıyameti kopartırım" dedin be kardeşim? Maksadın beni yormak mı? Bir de kuyu derin, taş çok derinde diyorum da inanmıyorlar. Niye bu jetonlar bu kadar köşeli? Hani leb demeden leblebiyi anlıyorduk? Şimdi son soru...
  17. farukcagla

Sevgili Vehbi, Biz seninle anlaşacağız ama, bu bir kaç yılımızı alacağa benziyor. Sana göre müşteri işe bakar işi beğenirse senin grafiker olduğuna karar verir. O zaman Alman Grafiker Birliğine falan gerek yok. Demek ki; Almanlar boşuna kurmuşlar bu birliği. Alman müşterisi, Alman...
  18. farukcagla

"Program kullanıyorum, öyleyse grafikerim" demek doğru mudur?

Sayın Kriptonik; Beni çok mutlu eden yazınız içinçok teşekkür ederim. Gerçekten çok can alıcı noktalara apaçık, net ve uzatmadan değinmişsiniz, bravo. https://www.grafikerler.org/grafiker-ve-egitim/13311-grafik-tasarimci-icin-diploma-belge-sertifika.html#post73910 linkinde tartıştıklarımızla...
  19. farukcagla

Sevgili Vehbi, Alman Grafikçiler Birliği kuralları Türkiyede geçmiyor. Ben keşke geçse derim ama, geçerse kendine grafiker diyen bir çok Türk grafikeri memnun olmaz sanıyorum. Bir kere Alman Grafikçiler birliği kesinlikle diploma istiyor ve kesinlikle güzel sanatların üniversite diplomasını...
  20. farukcagla

"Program kullanıyorum, öyleyse grafikerim" demek doğru mudur?

Sayın Emine hanım, Cevaplarınız için gerçekten çok teşekkürler. Ben diğer üyelerin de yazmasını isterdim. "grafik tasarımcıyı belirleyen bir merci mi var ayıklasın? yok maalesef..." cümleniz ile grafik tasarımcının grafik tasarımcı olup olmadığını belirleyen bir merciinin olmasını...
Yukarı Alt