Sanıyorum gradientten bahsediyorsunuz. İndesign'da alan açıp içerisne renk verirseniz gradient yapamazsınız. Ancak alan açtıktan sonra sağdaki menüler içerisinde gradienti seçmelisiniz. Oradan istedğiniz rengi verip, koyuluk veya açıklığını ayarlayabilirsiniz.
Sevgili paylaşımcı;
Bu çalışmalar başarılı çalışmalar ancak bu tür çalışmaların ne işe yaradığını ben bir tasarımcı grafiker olarak yıllarca anlayamadım. Belki program hakimiyetini geliştiriyor olabilir ancak bunlar sana ekonomik olarak geri dönüşüm sağlamaz yani dergi, katalog, el ilanı...
Belki bazılarının hoşuna gitmeyecek ama saygı ve sevginin temelini inanç oluşturur. Çünkü inanç insanları dizginler, sakinleştirir. İnancını kaybetmeye başlayan bütün toplumlara bakın mutlaka bu tür problemlerle uğraşıyorlardır. İnançsız ama birçok saygılı insan var denebilir fakat bunların...
Mantıklı olan işi kendi ebatında çalışmaktır. Tabii ebat belirlenkende kağıt zayiatını düşünmek, en az fire verecek şekilde ebat ayarlamak gerekir. Sizin sorunuza göre ise A3 boyutunda bir çalışma gelse ve kesim işaretleri olsa ve ebat A4 boyutuna düşecek kadar kesilme ihtimali olsa öncelikle...
Ben illustratorden anlamam fakat pdf'e göre etrafındaki boşlukların bir önemi yok senin verdiğin kesim payları önemli. Yani matbaacı senin verdiğin paya göre hareket eder. Ancak 3 mm yerine 5 mm vermek her zaman daha garantilidir. İşin özü pdf'teki gibi basılır ancak senin verdiğin taşma...
Ben hep şunu merak etmişimdir; mesela bu tabloyu Picasso çizerken bütün bu anlamlarını düşünerek mi çizmiştir yoksa modern sanat anlayışıyla bu tablo yeniden değerlendirilerek sonradan mı bu anlamlar yüklenmiştir. Bana göre bu ve benzeri tablolar, şiirler sanki sonradan ressam/şair şunu demek...
Yarışma sonucu açıklandı. Benim 2 favorim vardı: Birincisi kum sanatçıları diğeri şarkı söyleyen kıbrıslı küçük kız.(ismini hatırlayamadım) Taklitçi gençte iyiydi ama sonuçta taklitti. İllustrasyonlara ise baştan beri kuşkuyla baktığım için kazanmamaları isabetli oldu.
Konuyla bağlantısı ise...
Sayın Yakan;
Kişilere göre yorumlardaki değişiklik insanın yapısında vardır. Bunun önüne kimse geçemez. Yorum yazarken o konu hakkında gerçekten bilgi birikimi varsa yorum yapmak gerekir. "Eline sağlık güzel olmuş" demek o insana pozitif enerji katar ancak bu bir yorum değil, düşünce...
İki resim arasındaki 7 farkı mı bulacağız Yaşar Abi :))) Illustrator maşallah bayağı ilerlediniz artık sizden çizgi film kahramanları bekliyoruz. Eline sağlık güzel olmuş. Başarıların devamı dileği ile...
Baş harflerle şiir yazmak zordur, bazen baş harfe uydurmak için anlamsız cümleler kurulur. Fakat sizin her bir cümleniz anlamlı ve bütünlük arzetmiş. Sadece "muzaffer" değil "muzafferimsin" ifadesi bile başka anlamlı. Tebrik ediyor ve daim mutluluğunuzu temenni ediyorum...
Müşteri farklı bir çalışma istemiş siz de yapmışsınız ama alyans imal eden bir firmaya gidermi bence gitmez. Kapak ön kısmına alyanslı çekici bir bayan görseli bile koysanız sanırım şuankinden daha uygun olurdu. Müşteri bu tasarıma ne dedi bilemiyorum ama müşteriye tercih olarak değil de...
Farklı birşey yapılmaya çalışılmış fakat bence de dergi kapağı olmaktan uzak ancak bu haliyle bir aile albümü için kapak olabilir. Tabii üzerinde oynanırsa gerekli değişiklikler yapılırsa o zaman değerlendirilir. Şu haliyle çok emek verilmiş gibi durmuyor veya emek verilmiş olabilir ancak...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.