Arama sonuçları

1. Gül Pekşen

Her gün yeni beş desen

bugünkü desenlerimiz: Devamı yarın...
  2. Gül Pekşen

Her gün yeni beş desen

bugünkü desenlerimiz: Devamı yarın...
  3. Gül Pekşen

Temel bilgi-Raportlama-Çevirme raport

DESENİ ÇEVİRME RAPORT SİSTEMİNE GÖRE ÇİZME Çevirme Raport Sistemi ve Özellikleri Çevirme raport kapaklama raporta benzer. Ancak 1/4 oranında hazırlanmış kapaklama yoluyla tamamlanamayan desenler için uygun bir raportlama sistemidir. 1/4 oranında hazırlanan desenin bir kenarının öbür kenarla...
  4. Gül Pekşen

Temel bilgi-Raportlama-Kapaklama raport

DESENİ KAPAKLAMA RAPORT SİSTEMİNE GÖRE ÇİZME Kapaklama Raport Sistemi ve Özellikleri Eşarp mendil gibi belirli sınırlar içine basılacak kumaşlarda kullanılan raport türüdür. Kapaklama raport tekniği uygulanacak desenlerde birim raport 1/2, 1/4 ve 1/8 oranlarında hazırlanır. Birim raport...
  5. Gül Pekşen

Bugün Ne Dinledik ?

Bugün Günel hocamızın tavsiyesine uyarak http://www.welkestijl.nl/ dinliyorum. Harika...... şu an Demis Roussos - Good Bye My Love Good Bye ,çalıyo. Herkese tavsiye ederim,şarkıların hepsi harika.
  6. Gül Pekşen

Temel bilgi-Raportlama-Diyagonal (üslup) raportlama

DESENİ DİYAGONAL (ÜSLUP) RAPORT SİSTEMİNE GÖRE ÇİZME Diyagonal (Üslup) Raport Sistemi ve Özellikleri Küçük alanlar içine dizilmesi gereken motiflerin kullanıldığı desenlerin raportlanmasında kullanılan diyagonal raport, temelde soter raportun aynısıdır. Tek farkı bir yöne doğru kaymalar sadece...
  7. Gül Pekşen

Temel bilgi-Raportlama-Yarım(Soter)Raport

DESENİ YARIM (SOTER) RAPORT SİSTEMİNE GÖRE ÇİZME Yarım (Soter) Raport Sistemi ve Özellikleri Birim raport karesinin bir yöne doğru 1/2 oranında (atkı yönünde), diğer yöne doğru ise (çözgü yönünde) dik açı yapacak şekilde sıralanması ile oluşan raport sistemidir. Bir raport karesi altı akstan...
  8. Gül Pekşen

Temel bilgi-Raportlama-Düz raport

Kumaş üzerindeki desen motiflerinin eşit aralıklarla enine ve boyuna tekrar eden en küçük parçasına raport denmektedir. Raportlama ise; desen üzerindeki motiflerin birbirine yakınlığı, uzaklığı, büyüklüğü, renk sıralamaları ve gruplaşmaları, biçim dengesizliklerinin ortadan kaldırılarak farklı...
  9. Gül Pekşen

Her gün yeni beş desen

bugünkü desenlerimiz: devamı yarın...
  10. Gül Pekşen

Her gün yeni beş desen

bugünkü desenlerimiz:
  11. Gül Pekşen

model ve desen

desenler ok güzel denizkızı , paylaşımlarınızın devamını bekiyoruz,elinize sağlık
  12. Gül Pekşen

Adım adım desen çalışması

Bir üyemizin yardım istediği deseni ele alarak bu dersi hazırladım. Sizlere adım adım izlediğim yolu aktarmaya çalışacağım. Desenimiz: Desenimizin konturünü Pen Tool kullanarak çizmeye başlıyalım İkinci aşamada siyah rengin tramlarını Brush Tool kullanarak, yumşak geçişler...
  13. Gül Pekşen

Her gün yeni beş desen

bugünkü desenlerimiz: devamı yarın.....
  14. Gül Pekşen

Desenleri CMYK olarak çalışmak ( soru)

Bilgim dahilinde olan konularda seve seve yardımcı olmaya çaışırım denizkızı.
  15. Gül Pekşen

model ve desen

tabiki denizkızı , burası zaten paylaşım sitesi .herzaman bekleriz.
  16. Gül Pekşen

Sümene manastırı-CMYK -çalışması

Birilerine bi nebze yardımı olacaksa,ne mutlu bana... Teşekkürler Ömer bey,Hakan bey.
  17. Gül Pekşen

Desenleri CMYK olarak çalışmak ( soru)

denizkızı merhaba Olmayan ne pek anlayamadım ,siz olmadı derken neye göre değerlendiriyorsunuz ? Aslında çok basit ,hiç abartılacak yanı yok. Dilerseniz bu vermiş örnek üzerinden beraber çalışma yapalım tekrar. Deseni CMYK olarak açtığınızda,chanaal olarak ayrı ayrı her rengin kopyasını...
  18. Gül Pekşen

Emprime Soru - cevap

Denizkızı ısrarla ''CMYK desen çalışmanın incelikleri bir kaç satırla nelerdir?'' diye sormaktasınız. Sizin için elimden geldikçe görsel olarak anlatmaya çalışacağı. Sitemizden: Dersler-Emprime Desen dersleri - başlıktan takibedin.
  19. Gül Pekşen

Emprime Soru - cevap

Tüncer bey vermiş olduğunuz yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim. Öğrenmenin yaşı yoktur,ve her yeni gün ,yeni bilgiler oğreniyoruz. Bu sitenin kurulması , çok faal şekilde çalışması ,bilgilerin burda paylaşılması çok güzel. Bilgi paylaşıldıkça çoğalan yegane şey bilgidir.
  20. Gül Pekşen

Sümene manastırı-CMYK -çalışması

Yukarıda verilen değerler ,her desende aynı olacak diye bir kural (şart) yok.Desenin boyutı,basacağı malzeme hepsini göz önde bulundurup ona göre değerlendirilmeli,ve ayrıca bunun kesin bir formulü de yok. Bu ancak seneler içerisinde çalıştıkça,daha iyi yorumlamanızı sağlayacaktır. Başka...
Yukarı Alt