Arama sonuçları

1. farukcagla

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

@Caner Berrun Sömürüye karşı olmanın neresi ayrımcılık? İşçi olmazsa, patron olmaz... Doğrudur. Patron olmazsa işçi olmaz bu da doğrudur...(Gündüz olmazsa gece de olmaz, iyi olmazsa kötü de... Hayat olmazsa ölüm de...) Bunlar doğrudur diye işçi ile patron arasında çıkar çatışması vardır...
  2. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

1)Genellikle forum sitelerini düzeysiz bulduğumdan, bütün paylaşımlar sadece "emeğine sağlık" gibi beylik cümlelerle geçiştirildiğinden bir çok foruma üye dahi olmadım. Fakat görüyorum ki burada enine boyuna tartışılabiliyor. Gerçek anlamda bilgi görgü alışverişinde bulunulabiliyor. Bu tür bir...
  3. farukcagla

Grafik eğitimi veren üniversiteler hangileridir

Ben de İstanbul Aydın Üniversitesini inceledim; çorbada tuzum olsun diye yolluyorum. F.Çağla xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxİSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİxxxxxxxxxxxxxx .::Bölümler::. >> Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü >> Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü >> Drama ve Oyunculuk...
  4. farukcagla

Grafik eğitimi veren üniversiteler hangileridir

@Zeynep Tüfekçi Abdullah beyin bu konuyu açmış olması gerçekten çok yararlı bilgilerin bir yerde toplanması bakımından çok faydalı. Her yıl yeni üniversite açılıyor veya var olan üniversitelerin içine yeni meslek okulları ekleniyor ve bunların içinde de yepyeni grafik bölümlari açılıyor...
  5. farukcagla

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

@İsmail Ev İsmail bey; Gerçek hayat ile ideal Hayat arasındaki dengeyi TEK ŞEY KURAR O DA EĞİTİMdir. Adem oğlunun yer yüzünde var olduğu günden beri insan oğlunun yaptığı yanlışları düzeltmek için ona ideal hayatı öğretip gerçek hayatı ideal hayata uydurmak için gönderilen peygambrler aslında...
  6. farukcagla

Grafikerlerin uğradığı haksızlıklar.

Sayın Aydın YAMAN, sayın Eyüp GÜLTEKİN, sayın Erkin KARATAŞ, Sayın İsmail Ev, sayın Fatih Can; 1-Lütfen bu sitede; https://www.grafikerler.org/grafiker-grafik-tasarimci-amp-grafik-tasarim/5744-grafikerlikte-usta-cirak-iliskisi-nasil-olmali-5.html#post51903 linkindeki yazımı okuyunuz. 2-Sonra...
  7. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

@Ayhan Balkan Ayhan bey, daha net olması için kısa maddeler halinde yazıyorum; 1-Eskiden grafikerler arasında art direktör, grafiker, yardımcı grafiker, sayfa sekreteri (mizampajcı), pikajör(kes yapıştırcı), dizgici, montajcı, filmci gibi rütbeler vardı. 2-Bunlar için asla alaylı mektepli...
  8. farukcagla

@Eyup Gültekin Eyüp bey, Grafikerler Birliği kurulması için adım atıldı, 400 destek veren grafiker ile 56 kurucu üye bulundu, sonradan bazı bölünmeler yaşandı ve durakladı. Şimdi yeniden gündeme gelirse siz var mısınız?
  9. farukcagla

@Eyup Gültekin Eyup bey, bu sitede; GRAFIKERLERIN UĞRADIĞI HAKSIZLIKLAR başlığı altında bir konu açılmalı ve sizin yazdıklarınız ile Aydın beyin yazdıkları o konu başlığı altına taşınmalı ve üstüne de yeni gelecek olan şikayetler yer almalı... 1-O zaman bu konu bu başlık altında olmaktan...
  10. farukcagla

@Aydın YAMAN Aydın bey, 1-Adını andığınız 78 kuşağındanım. 2-"Tek yol"un ne olduğunu ve "kurtuluş"un nerede olduğunu biliyorum. 3-Siyaset'e bulaşmadan deyiminize katılmıyorum. 78 kuşağı mensupları her mücadeleyi siyasetin parçası olarak görürler. Benzin zammına veya doğal gaz zammına...
  11. farukcagla

@Aydın YAMAN Sayın Aydın bey, Tek bir sorum olacak; "Siyasi amaç gütmeden" birleşmemiz gereken "tüm dalları kapsayan sağlam bir gövde" nedir, neresidir?
  12. farukcagla

@Aydın YAMAN Aydın beyciğim, şu kökten çözümleri biraz açıklayabilirseniz daha iyi aydınlanacağım. Ağacın bir dalı olarak değil tüm ağaç olarak birlik olmak mıdır kökten çözüm? Herkes elinden geleni nasıl yapmalı? Hem topluca ve kökten çözüm, hem de tek tek elden gelenin yapılması...
  13. farukcagla

@Aydın YAMAN Aydın bey, Yanlış anlamadıysam siz; tüm grafikerler birlik olsun yerine tüm işçiler ve emekçiler birleşirse ancak bu sorunlar çözülür diyorsunuz. Doğru mu? Bir de tepki koymaktan bahsetmişsiniz. Tepkiyi tüm emekçiler mi koyacak, yoksa grafikerler mi? BU tepki koymak sizin...
  14. farukcagla

Konya esnafından grafikerlerin ortak şikayeti; 1-Namaz kılıp oruç tutuyorlar ama işçinin hakkını yiyorlar. (Yani müslüman gibi görünüp gereğini insani ve ekonomik ilişkilerde yerine getirmiyorlar, kul hakkı yiyorlar) 2-Grafikerin sigortasını ödemiyorlar. 3-Yasalara aykırı olarak günde 12 saat...
  15. farukcagla

TÜRKİYE’DE BILLBOARD’lar ve GRAFİK KİRLİLİĞİ

@muratz Birlik olmazsan tek tek işte böyle kırarlar... Üstelik seni kırmakla kalmazlar, senin diğerlerini de kırmanı sağlarlar, senin vasıtanla diğerlerini de kırarlar... Çözüm birliktir. Birlik olmaza dirlik olmaz. Birlik fikrinin dışındaki her çözüm boş, her şikayet güçsüz birer...
  16. farukcagla

@Emine Şahin ATATÜRK'ün BURSA NUTKU HAKKINDA; 1975 yılında; ilk kez yazılı metin olarak, Cafer Tanrıverdi tarafından halka dağıtılmasından sonra, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan kovuşturmada, dönemin Türk Tarih Kurumu Başkanı Enver Ziya Karal ve Öğretim Üyesi Sami N...
  17. farukcagla

@Mehmet Öztürk Vatan şairi M.Akif'in bu müthiş şiirini okuduktan sonra; Grafikerlikte usta çırak/alaylı-mektepli ilişkisi nasıl olmalı, sorusuna vereceğimiz cevap bu şiirle bağlantılı olarak nasıl olmalı? Usta-çırak/alaylı-mektepli ilişkisiyle ilgili olarak, kim nasıl bir ders çıkardı?
  18. farukcagla

@Mehmet Öztürk Mehmet bey; Türkiye'de hiç bir şey düzelmez. Böyle gelmiş böyle gider mi diyorsunuz?
  19. farukcagla

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

@tenedos Var tabii, olmaz mı? Buna İsmail Ev kardeşimiz çok güzel bir yanıt vermiş bir sitede. Şöyle demiş; "Estetiğin bir tanımı vardır. "Olumlu çokluğun birliği" Bu çokluk, iyi, güzel, hoş, doğru, orantılı, çekici,... Bunların hepsinin birarada olması esastır. Bunlardan bazılarını alıp...
  20. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@coşkun UYUMAZER Ahh, ah ! Ne yazık ki cehalet diz boyu... Şalgam pazarında mücevher satmak çok zor... Kırık camları mücevher sanıyorlar, gerçek mücevherler çamur içinde... Her işin başı kültür! Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?
Yukarı Alt