Arama sonuçları

1. farukcagla

D.B.Ş.T Tiyatro Atölyesi Logosu

@İnan Kılıç Amblemlerin yazılı açıklaması amblemlerden daha etkili. Demek ki artık her amblemin altına açıklayıcı bir yazı şart gibi gözüküyor. Bundan sonra logo-amblem yapan her arkadaş neyi niçin yaptığını böyle anlatırsa yanlış anlamalara yol açmaz. Tebrik eder başarılı "açıklamalarının"...
  2. farukcagla

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

@Engin Çınar Ajans fiyat listesini de gönderebilir misiniz? @BURÇİN DAMLA YETEN Burçin hanım, 15 liraya logo yapan kişinin hikayesini şu linkte okuyunuz; https://www.grafikerler.org/grafiker-ve-grafik-ile-ilgili-tanimlar/9423-tasarim-bilmeyene-grafiker-denir-mi-4.html Dakikası 1 liraya...
  3. farukcagla

Tartışma : Grafik Tasarımcı Denince Aklınıza Ne Geliyor?

@ece s. kaya Ece hanım, Grafik tasarımcının tasarımcı olup olmadığının aldığı maaşla veya kazançla ölçüldüğü nerede görülmüş? Bu tanımları yapan kardeşlerimize bunu sormak gerek. Ben 4 yıl önce 3,5 milyar maaş alıyordum. 2 yıl önce 2 milyar maaşa güç bela iş bulabildim. Şimdi 1950 ye iş...
  4. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

@kamuran sadak Kamuran bey; Grafik tasarımcıların okuması gereken kitaplar listesi oluşturulması konusunda bildiğiniz kitap isimleri varsa lütfen burada söyleyiniz. Ayrıca literatür konusundaki bilgisine ve titizliğine çok değer verdiğim Sayın Ece S. Kaya adlı üye kardeşimiz yabancı dili...
  5. farukcagla

Yetenek sınavı ile üniversiteye öğrenci alımı.

@Sabahattin ÖZLÜ Sabahattin bey; Şimdi oldu işte. Demek ki özel istekli rica yapmamız gerekiyormuş, fikirlerinizi öğrenebilmemiz için. Şimdi yine özel bir istekte bulunayım; "Bu konu hakkında aslında konuşulacak, denilecek çok şeyler var" diyorsunuz ya, işte nelerdir bu konuşulacak çok...
  6. farukcagla

Yetenek sınavı ile üniversiteye öğrenci alımı.

@Sabahattin ÖZLÜ Sabahattin bey; "Bu gibi eğitim yerlerine gereken önemin ve desteğin sağlanması kanaatindeyim..." cümlenizde ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. 1-"Bu gibi eğitim yerleri" dediğiniz eğitim yerleri nereleridir? 2-"gereken önemin ve desteğin sağlanması"...
  7. farukcagla

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

@İbrahim TOROS İbrahim Kardeş, Desteğin için teşekkür ederim ama bir daha böyle kısacık yazma. Bu forum; "Eline sağlık", "güzel olmuş", "çok beğendim", "ayyy harika", "üüüf müthiş" gibi kısa ifadeler yerine; niçin beğendiğini veya niçin beğenmediğini belirten daha nitelikli ve gerekçeli...
  8. farukcagla

Tasarım bilmeyene Grafiker denir mi?

@Süleyman Köklü Bir yıla yakın zamandır adı grafikerler kelimesi ile başlayan bir kaç sitede birden GRAFİKERLERİN BİRLİK OLMAKTAN BAŞKA ÇARELERİ YOKTUUUR diye bas bas bağırıyorum. Bu sitelerden birinden KOVULDUM ! Grafikerler.org sitesinde ise BİRLİK olunması konusunda YÖNETİM tarafından...
  9. farukcagla

@ece s. kaya Evet, tasarım bilmeyenlere; ve operatör kelimesinden rahatsız olanlara; a) Uygulamacı grafiker veya b) Yardımcı grafiker denmesi daha uygundur. Hiç olmazsa bunların da içinde de grafiker kelimesi geçmektedir ama; tasarım bilmeyene "grafiker", bilene sadece "tasarımcı" veya...
  10. farukcagla

Sektörde Kadın Olmak.

@Bahtınur YILDIZ Bu konu başlığı altında yazılan mesajlar size yeteri kadar cevap vermiş. Bu bakımdan size özel olarak cevap vermeyi düşünmüyordum. Yalnız ikide bir ben şöyleyim, ben böyleyim deyip duruyorsunuz. Sizin ne kadar rahat olduğunuz geneli bağlamaz. Erkeklere nazaran az ücret almıyor...
  11. farukcagla

Sektörde Kadın Olmak.

@Bahtınur YILDIZ Allah Allah, İnsanlar nasıl da benzer olaylara bazen ak, bazen kara diyebiliyorlar? Ben "bayanlar daha mı yaratıcı" konusuna bir süre evvel şunları yazmıştım: "1-Tasarım yaparken ana okulundaki yavrusunu düşünen bayan grafiker, 2-İşinden çıkıp eve gidince ne yemek...
  12. farukcagla

Tartışma : Grafik Tasarımcı Denince Aklınıza Ne Geliyor?

GRAFİK SANATI NEDİR? * İlk çağ insanları duvarlara iz bırakmışlar... * Grafik; kağıda (yüzeye) bırakılan iz ile akıllara iz bırakma mesleğidir. * Grafik; yazılı-çizili-basılı her şey demektir. GRAFİKER NEDİR? * Grafik tasarımcıdır. * Güzel Sanatlar meslek grubu içinde Müzisyen, Besteci, Yazar...
  13. farukcagla

Arkadaşlar; İsmail beyin sözü üzerine söz söyleyen çıkmadı. Kimsenin yazacak sözü, söyleyecek fikri mi kalmadı? İsmail beye katılıyorsanız katıldığınızı belirtin, katılmıyorsanız itiraz edin, doğrusunu yazın. Bakın; 1-Grafik tasarım alanı kontrolsüz ve yaptırımsızdır diyor. Katılıyor...
  14. farukcagla

@Erkin KARATAŞ Eğer herkeS kendinin tasarım bilen veya bilmeyen grafiker olduğunu iddia ediyorsa, konunun netleşmesi için bu satırları okuyan arkadaşlara şu soruları soralım; 1-Tasarım biliyorsanız kendinizi sanatçı olarak mı görüyorsunuz? Tasarım bilmiyorsanız kendinizi zenaatçı olarak mı...
  15. farukcagla

@Erkin KARATAŞ Bu görüşünüz mac operatörlerine grafiker ünvanı vermekten başka işe yaramaz, ve doğal olarak katılmıyorum. Ayrıca bu saatten sonra değişmez derseniz zaten değişmesini istemiyorsunuz ve bu saçmalığı kabullenmişsiniz demektir. Grafikerlik başka bir meslek oldu demeniz bile...
  16. farukcagla

@Erkin KARATAŞ Erkin bey, Neyi "Grafiker ve Tasarımcı olarak iki koldan" inceleyelim.? Bu cümlenizden çıkan sonuca göre; "Tasarım bilmeyene grafiker, bilene tasarımcı grafiker denir" sözünü onaylıyorsunuz, yanlış mı anladım?
  17. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

Kamuran bey, Dürüst ve içten ifade tarzınıza teşekkürler. Şimdi de konu modernizme gelip dayandı. Zenaat ve sanat tartışması içinde toplum için sanat veya sanat için sanat noktalarından tutunuz da bedavaya çalışan grafik işçilerine kadar konu yine genişledi. Demek ki ne uçsuz bucaksız...
  18. farukcagla

@kamuran sadak Kamuran bey, Konu dallanıp budaklanıyor, genişliyor. Daldan dala sıçrıyoruz. Zaptedilemez, kontrol edilemez bir hale geliyor. Şimdi bakınız burada kilit kelime KONTROL etmek kelimesidir. Diyoruz ki; mesleğe yeni başlayan tasarımcılar yaptıklarını sergiliyor ve ücretsiz olarak...
  19. farukcagla

@kamuran sadak Kamuran bey, Aslında Ayhan beye yazmış olduğum sizden önceki uzun mektubu dikkatlice okursanız, size yazacağım cevapların orada mevcut olduğunu göreceksiniz. Ama yine de sizin şahsınıza özel olarak yazacağıma söz verdim ve yazıyorum: 3)-Bu maddede yer alan ifadenizde grafik...
  20. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@cavit nogay Cavit bey, ben inanıyorum ki bu sorunuzun cevabını da siz gayet iyi biliyorsunuz. Benim tüm yazılarımı okuyanlar bu sorunların eninde sonunda grafikerlerin bir çatı altında toplanmasıyla çözüleceğini artık hissediyorlar. Hissediyorlar diyorum, çünkü inanmasalar bile sanki...
Yukarı Alt