Arama sonuçları

1. farukcagla

Son tasarıma adım adım nasıl ulaşıldı?

@Arzu ULUIRMAK Tasarım bilmeyen ve bildiğini sanan eski arkadaşlara da faydalı olacaktır.
  2. farukcagla

Bir minibüs nasıl giydirildi?

@Mehmet Atik Artık bildiklerimi öğretmeyeceğim. Baksanıza tamponlar için folyo kesim olmayacak oto boyası ile boyanacak dememişim. BU affedilmez TASARIM KUSURUNU işleyen biri olarak demek ki yanlış veya eksik bilgiler veriyorum. Bu nedenle eksik bilgi vermektense hiç vermemeyi tercih...
  3. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@Bilal Kılınç Bilal bey, sadece Fotoğraf konusu ile ilgili değil, grafik tasarımın her alanında bir grafikçinin bilmesi gereken şeyler veya tartışması gereken konularla ilgili çok sayıda yazılar yazıyorum. Bu yazılarım bu sitede mevcut, lütfen tüm yazılarımı bulup okuyunuz. Fikir ve görüş...
  4. farukcagla

Sonsuz Aşk

@Aykut Gündüzgören xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dekupe boyasına APTEK deniyordu, kahverengi ile kırmızı arası mat bir rengi vardı. Bir de kırmızı seloteyp vardı. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  5. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

@Zeynep Tüfekçi Zeynep hanım, Akşamları gideceğiniz bir grafik programı kursu kesinlikle bulursunuz. Dikkat ediniz onlar grafik programı öğretirler, tasarım öğretmezler. Tasarımı iş yerinde ve bir ustanın yanında öğrenirsiniz. Başarılı olacağınıza olan inancımı tekrar eder, saygılar...
  6. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

@Zeynep Tüfekçi Aman Zeynep hanım, siz güzel güzel yazarken küstahlık ettiysem affınıza sığınıyorum diyorsunuz. Rica ederim ne küstahlığı... ? Sizin bu edepli, saygılı ifadeleriniz küstahlık edenlere ibret olmalı, ders olmalı. Siz haddinizi de aşmıyorsunuz, yerinizi de biliyorsunuz...
  7. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@Buse Türüdü Buse Hanım, Lütfen adımın üzerine tıklayarak profilime gidiniz ve oradan da tüm yazılarımı okuyunuz, görüşlerinizi bildiriniz. Tekrar teşekkür ederim. F.Ç.
  8. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@Zeynep Tüfekçi Sayın Zeynep hanım; Sizin diğer mektubunuza ilgili olduğu konu başlığı altında uzun bir cevap yazdım. Lütfen onu da okuyunuz. Sizin bana teşekkür etmenizden onur ve mutluluk duydum. İyilik at denize at , balik bilmezse halik bilir diye bir söz vardır. Allahtan siz...
  9. farukcagla

@Zeynep Tüfekçi Sayın Zeynep Hanım, alıntınızda altını çizdiğim satırlar çok dikkatimi çekti ve bana aşağıdaki mektubu yazdırdı. Teşekkür eder, saygılar sunarım. Faruk ÇAĞLA xxxxxxxxxxxx Eğitim şart ise nasıl bir eğitim şart? Eğitim nasıl olmalı? Diploma için mi? Öğrenmek için mi...
  10. farukcagla

Grafik eğitimi veren üniversiteler hangileridir

@Abdullah Şahin Kadir Has Üniversitesinde de başlamış. Ayrıca Kültür Üniversitesinde ve Aydın Üniversitesinde de olduğunu duydum. Doğru mudur? FÇ
  11. farukcagla

işte komedi :)

@Bahtınur YILDIZ Valla Bahtınur hanım, Sezar demiş ya "Sen de mi Brutus?" diye... Siz de mi Bahtınur hanım? Haklısınız, imsakiyede görmeye alışık olmadığımız bir şey. Evet HERKES DE esprili bulmuş. Bu gerekçenize bayıldım... Demek ki insanlar bir şeyi esprili bulunca, hoşlarına gidince...
  12. farukcagla

işte komedi :)

@Emine Şahin Emine hanım; 1-Bana şekilci diyorsunuz. 2-Bu giysilerin manevi atmosferini ve TASAVVUF boyutunu hiç anlayamayacağımı söylüyorsunuz. 3-Bu kişilerin böyle giyinmelerinin peygamber efendimizin giyinmesini taklit etmek olduğunu ve bunun da normal olduğunu ve doğru olduğunu...
  13. farukcagla

Bayanlar daha mı iyi tasarımcıdır ?

@Emine Şahin xxxxxxxxxxxxxx Emine hanım nihayet bana karşı çıkacak bir fırsat buldunuz. Ben de sizin itirazınızı objektif bulmuyorum. Bana hak verecek bayanlar olduğuna inanıyorum. Siz akşam ne yeriz gibi düşünmeyebilirsiniz, sizi arabasıyla alacak erkekler olabilir ama bu durumda olmayan...
  14. farukcagla

Bayanlar daha mı iyi tasarımcıdır ?

@İsmail Ev xxxxxxxxx İsmail bey; Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum. Konsantrasyon dediniz de; 1-Tasarım yaparken ana okulundaki yavrusunu düşünen bayan grafiker, 2-İşinden çıkıp eve gidince ne yemek pişireceğini veya dünden kalan yemeğe ne ilave edeceğini düşünen bayan grafiker, 3-İş çıkışı...
  15. farukcagla

Grafikerlerin ve Ajansların Sıkıntıları Nelerdir?

@Uğur Gedimbeyli Sayın Uğur bey; Azerbeycanda Ruslar Creative graphic designer olarak çalışır ve pahalı işler yapar cümleniz ziyadesiyle nazar-ı dikkatimi celbetti. Türkiye'de durum farklıdır; 1-Türkiye'de Creative Graphic Designer mertebesi yoktur, Creative mertebesi sadece reklam...
  16. farukcagla

@Volkan Baki Hür Tamponlar folyo kaplama olacak da dememişim ya, neyse... Peki giydirmeyelim, boyatalım. Ben o taslaklarda tamponları renksiz mi yapsaydım? Yoksa folyo kaplanmayacak, boyanacak diye not mu düşseydim? Not düşmediğim için siz haklısız. Perspektif giydirme yapmak çok iyi resim...
  17. farukcagla

Grafikerlerin uğradığı haksızlıklar.

@Telve Emek hırsızı olmak ve esnaf olmamak kavramları sadece Konya'da mı var? Emek hırsızı olmak ne demektir? Esnaf nasıl olunur? Bunların grafik tasarımcıya yansıması nasıldır? Hakaret çizgisine getirmeden objektif ve bilimsel anlatılabilirseniz sevinirim.
  18. farukcagla

TÜRKİYE’DE BILLBOARD’lar ve GRAFİK KİRLİLİĞİ

@Özge Boral Güzel bir tasarım gördüğünüzde önce müşterisini tebrik ediniz, çünkü kötü müşteriye iyi tasarım yapılmaz. Faruk ÇAĞLA
  19. farukcagla

@lord_dragon Çalışmalar nasıl gidiyor?
  20. farukcagla

Grafikerlerin ve Ajansların Sıkıntıları Nelerdir?

@noatabu Sayın Noatabu; Ben Azerbeycan'da, Baku'da 1997 yılında 11 gün kaldım. Nerimanov caddesinde Eldar Kurbanovun resim atölyesinde yattım. Sonra Ekologia Lisesinde (Tramway son durağının orada) sergi açtım, konferans verdim. Gençlere Grafik tasarım üzerine seminerler verdim. En iyi soruyu...
Yukarı Alt