Arama sonuçları

1. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

@Ömer Ayar Ömer bey, Sanıyorum şöyle bir sonuç çıkıyor; Özel dersanelerin verdiği Grafik PROGRAM KURSLARI'nı eğer grafik tasarım öğreten liselerin veya üniversitelerin müfredat programına koydurabilirsek problem çözülecek gibi, ne dersiniz? Saygıyla...
  2. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

@Ömer Ayar Ömer bey, 1-GRAFİK AMELESİ ÜRETEN SİSTEMİ bir sorgulayalım, demişim. Böyle bir sistem var mıdır? Ben vardır diyorum. Grafiker değil, grafik işçisi, grafik amelesi yetiştiriliyor, grafiker diye piyasaya salınıyor diyorum. Buna katılıyor musunuz? 2-Güzel Sanatlar fakültelerinin...
  3. farukcagla

Grafik tasarımı nedir? Lise Ödevi :(

@eDDy grafik tasarım bölümüne girmen gerekiyor desem inanır mısın? bazı üniversitelerin iletişim tasarımı , hakla ilişkiler vs. bölümleri içinde grafik tasarımı dersleri gösteriliyor. bazı üniversitelerin iletişim fakülteleri içinde grafik tasarımı bölümü var... bu sitede sayın Abdullah...
  4. farukcagla

Bir Yaşlı Grafikerden ANILAR

@eray2509 Bravo, sizin gibi kararlı ve mücadeleci grafikerleri Grafikerler Meslek Birliğinde görmek isteriz. Ne dersiniz? Grafiker haklarını korumaya var mısınız?
  5. farukcagla

Bu müşterimle bir veya bir buçuk yıldan beri tanışıyordum. Ama bana türlü tasarım işi vermemişti. Bir defa lüks bir kahve içim salonuna çağırdı, bir fincan kahveye 20 milyon falan ödedi. Yanında eşi de vardı. Eşim diye tanıştırmadı, bayanın adını söyledi. Hanım arkadaşı sandım. Bir ürün...
  6. farukcagla

@By_Design_Omer Valla Ömer beycim, Benim de onca yazıyı iki parmak yazmaktan parmaklarım uyuşuyor. Şimdi görüyorum ki, eksik okuyorsunuz: Okullarda sadece resim bilgisi verilmiyor. Tipografi de veriliyor. Dedim ya, gözünüzden kaçmış, grafik tasarımın püf noktaları öğretiliyor dedim. Ama...
  7. farukcagla

@By_Design_Omer Ömer bey çok haklısınız. Ben de hep şunu söylüyoruM; 1-Üniversitelerde tasarım eğitimi veriliyor, ama bir kitap kapağı 3 ayda yaptırılıyor. Her öğrenciye yeterince bilgisayarlı eğitim desteği verilemiyor. Ama Allah için fırça, boya, elle çizim, temel sanat eğitimi, desen...
  8. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@roze Rica ederim. Yararlı olabiliyorsak ne mutlu. Kolay gelsin.
  9. farukcagla

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

@emrovski Şimdiiiii; doktora giden bir hasta, şuramdaki uru çıkarma, öteki taraftaki uru kes çıkar. Apandisit ameliyatımı göbeğimden değil sırtımdan yap, ayak baş parmağımı kulağıma kulağımı ise dizime dik derse doktor ne yapar? Açım işsizim, Ne iş olsa yaparım abi der mi? Bunu böyle yapan...
  10. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@Hakan KALMIŞ Allah razı olsun Hakan bey kardeşim, Bakınız pc operatörüyüm diyebilme dürüstlüğünü gösteren graffix kardeşimiz bile teşekkür ediyor. Bunlar bana cesaret veriyor, yalnız olmadığımı gösteriyor. Ama hala anlamayan çok sayıda kardeşimiz var, bu da onların suçu değil elbet...
  11. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@Serkan Baysal Serkan beycim, Bu mesleği kurtaracak insanların kuyusu kazılıyor, tarafsız kalınıyor. Buna ne demeli? Esrar adlı üyeye yazdığım cevabı bir daha birdaha okuyunuz... Satır aralarında çok şey var. Susanlar, boşuna susmuyor. Dilsizler zulme ortak olanlardır. Her kavim...
  12. farukcagla

Grafikerlerin ve Ajansların Sıkıntıları Nelerdir?

Ajanslarınkini bilemem. 10 maddede grafikerler ne yapmalı? 1-Grafikerler mesleklerinin ilkelerini ve sınırlarını iyi belirlemeli. 2-Mesleklerinin onuruna, haysiyetine sahip çıkmalı. 3-Meslek dışındaki zararlı etkileri tespit edip, önlem almalı. 4-Meslek içindeki mesleğe zarar veren unvanı...
  13. farukcagla

@grafiker17 Sayın Pınar hanım; Dayım Çanakkele lisesinde tarih öğretmeniydi, adını özelden vereyim size, 8 yıldır görüşmüyoruz, öldü mü kaldı mı söylersiniz bana... Evet konumuza dönersek; bu sitedeki aşağıdaki linkte sizin yazınızı bir arkadaşımıza cevap olarak yolladım. Okuyunuz...
  14. farukcagla

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

@invincible Nasıl birlik sağlanabilir? Bu konuda ne yapılabilir? Çanakkaleli bir genç bayan grafiker kardeşimiz, yeter artık bu çektiklerimiz, grafikerler ayaklansın artık diyor. Bakınız ne diyor; "Merhaba Faruk Hocam,* Adım XXXX, 25 yaşındayım ve tasarım yada dizgilik işini 4 yıldır...
  15. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@suleymankoklu BÜTÜN GRAFİKERLERE, GRAFİKERİM DİYENLERE; Bakınız Süleyman Köklü kardeşimiz ne demiş; "sizin bahsettiğiniz konular tamamen müşteri memnuniyetine yönelmiş ulusal-uluslararası ve profesyonel firmalar tarafından yapılıyor." 1-Yani benim anlattıklarım uluslararası firmalarda...
  16. farukcagla

Değerli kardeşim Esrar; Kısa kısa madde halinde cevap vereceğim. Öncelikle medeni üslubun, tartışma edebin için çok ama çok teşekkür ederim. Şimdi; 1- Alıntı yapmaya karşısın; kelime değil cümle değil, paragraf alıyorum. Cümlenin önü ve arkası ile birlikte alıyorum, hiç bir şeyi kesmiyorum...
  17. farukcagla

KONYA 'da Grafikerliği Gösterebilecek 'Usta'Arıyorum !

@lkmn20 xxxxxxxxxxx Valla ben herkesin 1000 aldığı zaman 400 aldım ve macintosh bilmiyorum öğretin diye bir ajansa girdim. Onlar aldılar. Ucuz emek bulunca kaçırmazlar. Sen bedava çalışmayı göze almazsan bu iş olmaz gibime geliyor. Bu siteden çıkacak usta da Konyalı olacak ve işi...
  18. farukcagla

herkeze merhaba

@qo_kHan Tebrik ederim. Yalnız lütfen herkeZe değil, herkese yazalım. Doğrusu odur. Türkçeyi doğru kullanalım. Öğretmen olacaksınız inşallah. Öğretmenler bu konuda da örnek olmalı, tekrar tebrik ederim.
  19. farukcagla

Sayın Esrarlı Mim kardeşim, Yine mektubunuzdaki bir çok ifadeye katılıyorum fakat yorum, sonuç ve analizlerinizin bazılarına katılmıyorum. Sizin de geçmişte GMB yönetimindeki mektuplarınızda çok sık kullandığınız bir cümle vardı; “Söylediğiniz her cümleye verilecek...
  20. farukcagla

Grafikerlerin uğradığı haksızlıklar.

@lkmn20 Ben Istanbulda oturuyorum. Konya'da grafik ve ajans dünyası nasıldır diye internette araştırırken bir çok ajans arasında aktif medya adındaki ajansı beğendim. Belki o ajansta çırak grafiker olarak işe başlayıp ustalaşabilirsiniz. Onları gözüm tutmuştu. Kolaygelsin.
Yukarı Alt