Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

İndesign yardım

Bu kadar canlı bir soruya yanıt vermeden geçemezdim doğrusu. İndesign'de, İllustrator'daki gibi resimler bağımsız nesne olarak gelmezler. Mutlaka bir taşıyıcı, konteyner içinde gelir. Yani Indesign'da resimlerin iki özelliği vardır. Biri, resmin kendisi, diğeri ise konteyner. Her iki özelliğe...
  2. Tuncer Özkan

Kenar İnceltme Yardım

Bu arada dört versiyon geriden gittiğinizi görüyoruz. En kısa zamanda cs6 'ya yükseltmelisiniz. Ayrıca, siz de belki farketmişsinizdir, Türkçe versiyonlarda kavramlar; daha anlaşılır olacağının aksine daha fazla işin içinden çıkılmaz hale gelmekte. Umarım Adobe, programların dillerinin...
  3. Tuncer Özkan

Kenar İnceltme Yardım

Sayın Ahmet009, Derdinizi sanırım anladım. Ama yine de tekrar ediyorum. Diyorsunuz ki, fotoğraf üzerinde bir seçili alanım var. Bu alanın kenarlarını yumuşatmak istiyorum. Bunun için seçili kenarı incelt komutunu veriyorum. Gelen pencerede inceltme miktarını (Feather) belirledikten sonra...
  4. Tuncer Özkan

Font istek

Kemal Bey aradığınız fontu Corel Draw içinden arattırarak Webde buldum: http://www.myfonts.com/fonts/mawns/echinos-park-script/ kolay gelsin, başarılar. T.Ö.
  5. Tuncer Özkan

Corelde font yapimi

İyi akşamlar Kemal bey, görüşmek üzere. T.Ö.
  6. Tuncer Özkan

Corelde font yapimi

Kemal Bey, Tekrar iyi günler dileğimle. Öncelikle oldukça (kendimce) mütevazi yazmaya özen gösteririm. Hele hele, bildiklerini aktarma konusunda karşılıksız çaba sarfedenlerin için ise, onların başımın üstünde yeri vardır. Mesaja gelince, "içtenlikle" bilginizi aktarmanızı takdir ettiğimi...
  7. Tuncer Özkan

Corelde font yapimi

Sayın Aksekioğlu, İçtenlikle anlattığınız konu için ufak bir hatırlatma yapayım. Konuyu Corel Draw'da değil, bir başka programda yani Corel Designer'de anlatıyorsunuz. Oysa yaygın olarak kullanılan program Corel Draw'dır. V12 bile olsa. Fakat bu anlattığınız konu, Corel Draw ile aynı yönteme...
  8. Tuncer Özkan

dergi sayfası çalışmaları

Burada bir dergi sayfası göremiyorum. t.ö.
  9. Tuncer Özkan

Motion Grafiker

Sayın Muratamam, Böylesine detaylı bir arşiv çalışmanız karşısında epeyce şaşırdığımı söylüyor ve bize (tesadüfen) bu arşivi sunduğunuz için yürekten teşekkür ediyorum. Mesleğin eğitimi konusunda söyleyeceklerinizi dikkatle okuyor olacağım. Bu sözlerimden sizi borçlu çıkarmış gibi oluyorum...
  10. Tuncer Özkan

İndesing metni her iki tarafa yaslama sorunu - Acil yardımınız gerekiyor

Muhtemelen metni tirelememişsindir.
  11. Tuncer Özkan

Illustrator'den Photoshop'a Renk Değişimi

Merhaba Grafikerler, Öncelikle, A.İ. ile P.S. un aynı görüntüleme profiline sahip olmadığını, ama yaklaştırılabileceğini söyleyebilirim. Hatta, belki siz de farketmişsinizdir, A.İ. de CMYK oranlarında yüzde birlik bir hassasiyet varken PS de bu hassasiyet yoktur. Örneğin magenta için %33,54...
  12. Tuncer Özkan

İllustratörde Renk ayırımı yapmak mümkün mü?

Yaşar Bey, sizin de oldukça verimli katkılarınız için teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Benden de size saygılar, sevgiler. T.Ö.
  13. Tuncer Özkan

İllustratörde Renk ayırımı yapmak mümkün mü?

@kedikafası Sayın Kedikafası merhaba, Böyle "Kedikafası" şeklinde hitap etmek biraz tuhaf kalıyor ama yapacak birşey yok. Sorularınıza gelecek olursak, A.İ.'de tabii ki renk ayrımı yapılır. Zaten renk ayrımı olmadan renkli işler basılamaz. Çalışmanız emprimeye yönelik olduğuna göre renk...
  14. Tuncer Özkan

Brush Tip Shape Çalışmıyor

Merhaba, Bu gördüğünüz fırça değişikliği, pen-tablet ile photoshop'ta çalışma anında kalemin basınca duyarlı hale getirildiği zaman olur. Demek ki, bir tablete ihtiyacınız var. Üstelik bu tabletin basınca duyarlı olması gerekiyor. Basınca duyarlı tabletler, gerçek hayattaki fırçayı simule eder...
  15. Tuncer Özkan

Yardım: Skew

Merhaba, Size arkadaşlar çok güzel yardımda bulunmaya çalışmışlar. Fakat Illustrator'de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Örneğin sizin sorununuz gibi. Bir dörtgen çizip bunun köşelerine müdahale etmek istiyorsanız, Ermann arkadaşımızın dediği gibi siyah ok aracında iken ctrl...
  16. Tuncer Özkan

Dergi Kapak Tasarımı

Merhaba Can Bey, Sırf eleştirmiş olmak için sormuyorum ama İmirzalıoğlu'nun fotoğrafının en az yüzde 15 yatay esnetme yapmanızın nedeni ne olabilir acaba? Aslında pekala yeriniz de var sanıyorum. Ayrıca sağ taraftaki dişi başlıkların okunması biraz zorlaştırılmış. Genel yayın yönetmeniniz böyle...
  17. Tuncer Özkan

İŞ

Merhaba, Mesaj metninizi düzeltirseniz, iş bulma hatta ciddiye alınma konusunda şansınızı biraz daha yükseltebilirsiniz. Başarılar dileğiyle. Tuncer ÖZKAN
  18. Tuncer Özkan

Adobe Creative Suite öldü, yaşaşın Adobe Creative Cloud!

Teşekkürler Sayın Gezegen. Yaptığınız bilgilendirme ve başlattığınız tartışma çok ilgimi çekti. Yakında ben de görüşlerimi ileteceğim. T.Ö.
  19. Tuncer Özkan

Ai, yada Corel'den FreeHand'e aktarılan dosya nasıl anlaşılır?

Merhaba, Sorunuza yanıt olarak söylemek gerekirse, FH'ye diğer programlardan kopyala-yapıştır yöntemiyle nesne ekleme, dikkatli bir FH operatörü tarafından anlaşılabilir. Çünkü, her programın kendine özgü nesne yapısı vardır. Her zaman olmasa bile, genellikle bazı ipucları ile bu ortaya...
  20. Tuncer Özkan

Yazılarımın PT değeri arttıkça gözükmüyor

Layerlerin iç içe girmesini engellemek için "move" tool ile sürükleyerek yerleştirmeniz gerekiyor. Layer mod, layer panelinde üst tarafta "Mod" diye yazan yazının içeriğidir. Layerin yapısını değiştirir. Anladığım kadarıyla, hazır bir tasarım üzerinde değişiklikler yapmaya çalışıyorsunuz...
Yukarı Alt