Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Göremediklerimiz...

Biz, insanlar, herşeyi görebildiğimizi sanırız. Oysa insan gözü, doğada ışığın elektromanyetik doğrusu üzerinde çok küçük bir aralığını görür. Doğadaki bütün renkler, işte bu dar aralıkta yer alır. Boyalarımız, kumaşlarımız, resimlerimiz vs. herşey, bu dar aralıkta görülürler. Oysa...
  2. Tuncer Özkan

Güneş... Güneş...

Herkese teşekkür ederim. T.Ö.
  3. Tuncer Özkan

Güneş... Güneş...

Çiçekçinin önünden geçerken aklından bütün çiçekleri satın almak ve ona götürmek geçti. Işıl ışıldı adamın gözleri. Tepesinde pırıl pırıl parlayan güneşten bile daha sivri okları vardı ışıltısında. Daha fazla düşünmedi, neredeyse bütün gülleri demetleriyle kucakladı. Önünü bile zor görüyordu...
  4. Tuncer Özkan

İçini Dök!

İçimi buraya da dökse miydim acaba? Ya da biraz oraya, biraz da buraya mı? Yani çok doluyum da, ondan diyorum.
  5. Tuncer Özkan

Dök İçini Rahatla !

Yorgunum. Çook yorgunum. İçim de dökülüyor, dışım da. Hem de sapır sapır. Şöyle boynuma, omuzlarıma usul usul bir masaj ne iyi gelirdi şimdi. Sabahçıyım. Sabaha kadar çalışacağım. İşleri yetiştireceğim. Yetiştirmeliyim! Yetiştirmeliyim... Dolapta bira da kalmadı. Kahretsin.
  6. Tuncer Özkan

Hangi Programı Kullanmalıyım??

Elbette düşünebilirsiniz. Indesign'ı bir final programı olarak düşünebilirsiniz. Fotoğrafları PS'da editleyip, çizimleri AI'de oluşturup bütün bunları ID'da toparlayabilirsiniz. Nasıl bir katalog olduğunu bilmiyorum ama belki de tamamını da ID'da oluşturabilirsiniz.
  7. Tuncer Özkan

Gıda Sektöründe Öne Çıkan Başarılı Ambalaj Tasarım Örnekleri

Yararlı bir derleme olmuş, tebrikler, teşekkürler. t.Ö.
  8. Tuncer Özkan

...Bıdı Bıdı...

@Bahtınur YILDIZ Zaten öyle değil miydi? 128 sayfalık kataloğun her sayfasını müşteriye imzalattığımı hatırlıyorum. Bunun ayıp bir tarafı yok. Ayıp bir şey olsaydı sigortacılık yüz kızartıcı bir meslek olurdu.
  9. Tuncer Özkan

...Bıdı Bıdı...

@Özgül Aslında bunun yerine türkçe karakterleri kaldırsalar daha iyi olurdu. Türkçe karakterler yüzünden gazetelerde çalışan grafikerler kırk takla atıyorlar.
  10. Tuncer Özkan

...Bıdı Bıdı...

Hmm. Burada sohbet renkliymiş. Arada buraya uğramalı. Ey ahali, Türkçeye x, w Q harfleri geliyor. tipografi bakış açınız değişecek. Şimdiden yeni kelimeleri kafamda uydurmaya başladım bile. Haksızlık: haxızlık eksik: exik... ...
  11. Tuncer Özkan

Masaüstü Yayımcılık (grafik tasarım) Adobe yazılımları

Merhaba, Fotoğraf stüdyosu açacaksanız, fotoğraf editleyebilmek için "fotoğrafçılar için Photoshop" kursuna gitmelisiniz. Bulunduğunuz yer Isparta diye görüyorum. Isparta'da böyle spesifik kurs olabilme ihtimali az. Istanbul'da olsa size 15-20 saatlik bir kur önerebilirdim. Ayrıca böyle bir...
  12. Tuncer Özkan

Gerçekten güzel bir gün bu gün...

Teşekkür ederim Özgül Hanım, Ve size günün anısına aşağıdaki şiiri hediye ediyorum. Yamalarımı geriver Ak düşlerden yamalarımı benim ipekli gülüşlerden, çizgili kuşkulardan dövmeli bileklerimden yamalarımı geriver Benek benek umutlardan yamalarımı benim isteklerden renk renk bakışlardan...
  13. Tuncer Özkan

Evet, bu arada ne kadar tehlikeli biri olduğum ortaya çıkmış oldu. Oldukça iyi gizliyordum, ama en sonunda deşifre oldum yani.
  14. Tuncer Özkan

Bu belalı işlerden ne zaman kurtulacağız? Ekrana bakmak artık gözlerimi bırakın, yüzümü yakıyor yüzümü! Bazen mouse'ı yere atıp üstünde zıplayıp zıplayıp ezmek geliyor.. Gibi şeyleri düşünürken, hadi biraz beladan sıyrıp Youtube'dan Leonard Cohen'i dinliyorum...
  15. Tuncer Özkan

Öpücük...

Merhaba, Az önce, günün sıkışıklığından sıyrılmak için kendime bir kase üzüm hazırladım. Epeyce yemişken, elime ortadan yarılmış bir üzüm geldi. Çürük sandım, ama birden aklıma bunun bir kuş gagası ile yarılmış olabileceği geliverdi. Kim bilir, belki de bir karga gagası. Ama yarılmanın...
  16. Tuncer Özkan

Haklısınız Sayın Gürhan Erkal, Yolun başında iken, herşey başarılabilir, kotarılabilir, erişilebilir... görünürken işin içine girince aslında çok detaylı bir evrene giriş yaptığınızı görürsünüz. Bu durum işte şimdi kişiliği ortaya koyacaktır. Güçlü, dirençli, sabırlı... olabilmek şimdi...
  17. Tuncer Özkan

Merhaba, Samimice yazdığınız belli. Ve yine belli ki, başınız belada! Ama endişelenmeyin. Sistematik ve çok yoğun bir çalışma ile çalıştığınız kurumda olmanız gereken noktaya ulaşabilirsiniz. Dediğim gibi çok çalışmalısınız. Öncelikle, firmanız sizden belli bir alanda çalışmanızı...
  18. Tuncer Özkan

İndesign yardım

O zaman neşen hiiç eksik olmasın Hümeyra. Avatarındaki gibi yüzüne hep gülümseme yapışsın kalsın. T.Ö.
  19. Tuncer Özkan

İndesign yardım

Sayın Joyistik! "Aylardır böyle yapıyorum" demişsiniz. Anlattıklarım anlaşılmamış olabilir mi diye kendi kendime soruyorum. Anlaşılıp anlaşılmadığı hakkında bir mesaj yazabilirdiniz. "Beğeni" göndermenizi, neye yorumlayacağımı bilemedim açıkçası. Bu haliyle sanki boşa kürek çekmişim gibi...
  20. Tuncer Özkan

Bin Dokuz Yüz Seksen Dört / George ORWELL

1974'de, oldukça küçük yaşta okumuştum. Henüz erken olduğu için acaba 1984'de gerçekten böyle mi olacak diye düşünmüştüm. Genel tema, Sovyet rejimi için öngörülmüştü kitapta. Ama gelinen nokta, büyük birader galiba batıda, ABD'de. İnternet üzerinden yapılan izlemeler, telefon şebekesi...
Yukarı Alt