Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

En son ne zaman öldün?

Teşekkür ederim Murat Bey.
  2. Tuncer Özkan

Gazete için çalışılmış infografik ve grafikler

Merhaba, Madem sizi yakalamışken sormadan geçmeyeyim dedim. Zaman Gazetesinde başlığın üstündeki spotlarda neden ısrarla tireleme yapılıyor? Spot bile olsa, başlıklarda genel olarak tireleme önerilen birşey değildir. Çünkü spotlarda tireleme okumayı güçleştirir. Aynı eğilim, oldukça başarılı...
  3. Tuncer Özkan

En son ne zaman öldün?

En son ne zaman öldün! Ya da şöyle sorayım, sen hiç öldün mü? Yine ben yanıtlayayım, sen hiç ölmedin. Ölümü hiç bilmedin. Bilemezsin. Ama ben öldüm.. Hem de kaç defa. Çeşit çeşit. Bir defasında boğularak öldüm. Bunu hiç bilemezsin, ama ben bilirim. Herkesin bildiğinin aksine en güzel...
  4. Tuncer Özkan

llustrator Opaklık sorunu

Şu an bir deney yaptım dediğiniz gibi. Fakat bir sorun oluşmadı. Not. PNG denedim.
  5. Tuncer Özkan

Corel Draw'da font nasıl bulunur?

Maalesef Kemal Bey, C. Designer'da hatırladığım kadarıyla böyle bir yetenek yok. Mutlu günler dileğiyle. Tuncer ÖZKAN
  6. Tuncer Özkan

Bu fontu tanıyor musunuz?

Kemal Bey, sorunuzun yanıtını aşağıdaki linkte verdim. ilginize. https://www.grafikerler.org/corel-draw-dersleri/47260-corel-draw-da-font-nasil-bulunur.html#post211102 t.ö.
  7. Tuncer Özkan

Corel Draw'da font nasıl bulunur?

Corel Draw, bir fontu nasıl bulur? Grafik tasarımlarımızın önemli bir unsuru olan fontları, Corel Draw kolayca bulur. 1-Öncelikle, Aradığınız font eğer bir bitmap şeklinde ise, yani bir fotoğrafta görünüyorsa, o fotoğrafı Corel Draw'a import edin. 2-Menüden text>what the font? satırını...
  8. Tuncer Özkan

Şeffaf görüntü verme

merhaba, Aşağıdaki saydam çizim işini görüyorsa, bunu Corel Draw'da en fazla iki dakikada çizebilirsin. T.Ö. [/IMG]
  9. Tuncer Özkan

Tasarımcının Masası

@GürhanErkal Öyledir bazen, hele gecenin bu vaktinde yazınca nerelerden nerelere gidiyor insan. Aldırma, benimki biraz sohbet niyetineydi.
  10. Tuncer Özkan

Tasarımcının Masası

Gürhan Bey, Masanızdaki evrimi gıpta ile izledim. Benim böyle güzel bir masam yok maalesef. Çünkü grafik tasarım benim hayatımda şu an göreceli olarak daha az bir yer kaplamakta. Ama yıllar önce, yani bilgisayar kullanmaya başlamadan önce çok detaylı bir atölyem(iz) vardı. Pistole (havalı boya...
  11. Tuncer Özkan

Bir grafikerin elinin altında neler bulunmalıdır?

[/IMG] Ayrıca freelance çalışanlar için bu aksesuar da masa üstüne çok yakışır. Sizi ziyaret eden müşteriler için para sayma makinenizin yanında özellikle göze çarpacak bir yerde bulunması çok yararlıdır. t.ö.
  12. Tuncer Özkan

Bir grafikerin elinin altında neler bulunmalıdır?

[/IMG] Her zaman masanızın üstünde durması şart. Yani vakit kaybetmemek için. Benim masamın üzerinde bundan üç tane var. Birinde dolar, birinde Euro, diğerinde ise TL kullanıyorum. Hepsini ayrı ayrı kullanıyorum. Bir grafiker prensip sahibi olmalı. Vaktini boşa harcamamalı. T.Ö.
  13. Tuncer Özkan

Grafik Tasarımcı Olmak için Neler Yapılmalıdır ?

@muratamam Bu düzeyde alındığında buna bir itirazım olamayacaktır. Yaratıcı bir formasyona sahip grafiker, fakat orijinal düzeyde illustrasyon yapamayan, ama derdini iyi anlattığı sürece elbetteki fellik fellik illustrator aramalıdır. Bir logo için olsa bile. Konu iyi anlatabilindiği sürece...
  14. Tuncer Özkan

Corel Draw nasıl bir programdır?

Ben de teşekkür ederim Ömer Bey.
  15. Tuncer Özkan

Söylediklerinizin arkasında durmak gibi bir yaklaşım tarzınız beni fazlasıyla memnun etti. Ama bu söyledikleriniz ise maalesef tatmin etmedi. Çünkü verdiğiniz örneklerdeki grafikerlerin aynı zamanda illustratör olması bir genelleme getirmez. Bir film yönetmeninin aynı zamanda görüntü yönetmeni...
  16. Tuncer Özkan

@muratamam Bu durumda, marifetli tasarımcı dediğiniz kişi aynı zamanda Illustratör durumuna gelmiş olur. Elbetteki, bir grafiker aynı zamanda çizebilmeli. Ama bu, tasarım fikirlerini oluşturmak için gerekli. Oysa ve bana kalırsa Illüstratörlük ayrı bir disiplin gibidir. Her grafiker hatta her...
  17. Tuncer Özkan

Corel Draw X6 | Kıyafet Çizimi Yapabilirmiyim?

@Gizemmx Elbette yapabilirsiniz. Hatta sektörünüzdeki tasarımcıların çoğu Corel Draw kullanmaktadır. Ama bu detaylı bir programdır. Öyle bir iki mesaj ile olacak şey değildir. Başarılar. Tuncer ÖZKAN
  18. Tuncer Özkan

Corel Draw nasıl bir programdır?

Öncelikle, bu yazının konusu Corel Draw programına cila çekmek veya başka bir programı küçümsemek değildir. Maalesef sağda solda birtakım ortamlarda "Corel Draw programını sadece matbaacılar, tabelacılar kullanırlar" yanlışlığını vurgulamak içindir. Pekâlâ büyük bir reklam ajansı da...
  19. Tuncer Özkan

kişisel

Güzel bir kahve yapar mısınız, lütfen. Bol köpüklü güzel birşey olsun, çok memnun olurum.
  20. Tuncer Özkan

Corel Darw'da kesim konturu

Yıllar önce bu sorunu Corel Draw dosyasını DXF formatına dönüştürerek çözüyorduk. Belki de hala aynı yöntem geçerlidir. T.Ö.
Yukarı Alt