Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Müşterinin yapılan tasarımın proje dosyasını istemeye hakkı var mıdır?

@gezegen Sayın gezegen, Bu konudaki bilgisizliğinizi farketmiş durumdayım. Tasarım siparişi veren veya satın alan kişi (veya kurum), bütün yayın haklarını, kullanma ve değiştirebilme haklarını bir sözleşme ile satın almadıkça o eserin tamamına sahip olamaz. Hatta değişiklik bile...
  2. Tuncer Özkan

Ucretsiz Jestsel Tasarim Egitimi

Öğrencilere merhaba, Grafik Tasarım eğitimi alan öğrencilere bir duyurum var. Eminim ilgilerini çekecektir. Lütfen linki klikleyiniz. http://designlab.ku.edu.tr/workshop/ Tuncer ÖZKAN
  3. Tuncer Özkan

Müşterinin yapılan tasarımın proje dosyasını istemeye hakkı var mıdır?

Merhaba, Kendinizi daha önce bir sözleşme ile bağlamadınız ise, yasal olarak sizden böyle bir talepte bulunamaz. Bu arada, çalışmalarınızı bir yöntemle tescil altında tutmanızı öneririm. Eğer müşteriniz, sizinle bir daha çalışma yapmayacağını söylüyorsa, bu çalışmalarınızı belli bir bedel...
  4. Tuncer Özkan

Yazılarımın PT değeri arttıkça gözükmüyor

Merhaba grafiker, Sorularınızın ilkine yanıt verebilirim. İkincisini anlamadım. Projenizde yazdığınız yazının görünmemesinin iki nedeni var. Birincisi, yazınız bir paragraf alanı. Yani text tool ile alan tarayarak elde ettiğiniz bir yazı. Fakat bu yazı alanının büyüklüğü, seçtiğiniz...
  5. Tuncer Özkan

Illustrator'den Photoshop'a Renk Değişimi

Buse Hanım, merhaba. Öncelikle, illustrator'daki çalışmanızda renkleri cmyk olarak belirlediğiniz renkleri rgb'ye çevirin, öyle png yapın. Dosyayı Ps'da açtığınız zaman infoda renklerin rgb cinsinden değişmediğini göreceksiniz. Ai'deyken renkleri cmyk olarak exportlarsanız, Ps'de renkler %4-5...
  6. Tuncer Özkan

Adobe Creative Cloud Photoshop Yenilikleri Crop / Kadraj Aracı

Sayın CreativeArt, Hemen söyleyeyim ki, bu bir sorun değil, bir özellik. Yani, smart object layerlerine sözünü ettiğiniz filtreleri, hatta pek çok Adjustment ayarlarını bile uygulayamadığınızı görüyoruz. Fakat, mutlaka smart object layerinize sözü edilen işlemleri uygulayacaksanız, önce bu...
  7. Tuncer Özkan

Nik Software 2012-Photoshop Filtre Paketi X86-X64

Sayın Neo32, Bakın ben sizi tanımam, bilmem. Kimsiniz, ne yaparsınız, ne yer ne içersiniz. Beni ilgilendirmez, ilgilendirmemeli. Tanımadığım hiç kimseye "giydirme yapayım, şunu haşlayayım" gibi bir derdim yoktur. Kendi yaşantınızda hangi sitelere girer, hangi dosyaları indirirsiniz...
  8. Tuncer Özkan

Sayın forumdaş, ben de sizin iyi niyetinizden eminim. Yazımda, birileri de çıksın bunu araştırsın anlamında bir söz söylemiştim. Fakat kimse çıkmadı, iş başa düştü. Bunu asla sitem etmiyorum. Bu yazıyı, ilgili arkadaş yine bir iki satır okuyup bırakacaktır, ya da öyle diyecektir. Ama...
  9. Tuncer Özkan

Siz de, bütün bu yazdıklarımı sadece sizin için yazdığımı sandınız! Bu yazıyı forum için yazdım. Bundan gerekli dersler çıkarılması içindi. Ne için kendimi yorduğumu sizin anlamanızı zaten beklemiyordum. Üç satırdan sonrasını okumamanız beni pek şaşırtmadı. Oysa sadece sizi uyarmak...
  10. Tuncer Özkan

Indesign menü

Sorularınıza yanıt vermek beni rahatsız etmeyecektir. Başarılar. T.Ö.
  11. Tuncer Özkan

indesingda sayfalara otomatik sayı verme

Bu arada Sayın Gezegen ile pişti olmuşuz. Evet, serde gençlik var. Bu hıza yetişmem olanaksız. Verdiği kısayol, kayda değer. T.Ö.
  12. Tuncer Özkan

indesingda sayfalara otomatik sayı verme

@nuriQocca Evet, bu güzel bir soru. Bunun için iki yönteminiz var. Birincisi, yeni bir master oluşturun. Bu tabii ki boş bir master olmalı. Yani sayfa no prosedürünü içermemeli. Editoryal sayfalar oluştuktan sonra, ilan gelecek sayfaya bu boş master uygulanmalı. Bunun için bu master...
  13. Tuncer Özkan

Merhaba, Sözlerinizi ateşle yakarak yazmışsınız... Hassasiyetime hak veren bir kişinin, aynı konuda kınamasına şaşırmamak elde değil. Alaycı üslübunuz da dikkatten kaçmıyor. Bu durumda benim de alevli yazımı hakkedeceksiniz demektir. Umarım hazmedersiniz. Şimdi yazacağım senaryo, "En...
  14. Tuncer Özkan

Bu kırmızı noktalı dowload siteleri herkesi perişan edebilir. Düşünsenize, ders sırasında bu dosyayı indiriyorsunuz. Görüntü projektörde... Hadi bu durum benim için risk. Ama evde çocuğunuzun yanında bu siteye giriş yaptınız... Lütfen, daha aklı başında download sitelerinden dosya...
  15. Tuncer Özkan

Indesign menü

@ebru_rst İiiişteee bu! Bu iltifattan sonra sizin ne olsa yapabilirim! Aşağıdaki link satırına tıklayın. http://help.adobe.com/tr_TR/indesign/cs/using/indesign_cs5_help.pdf Pdf dosyası ekrana açıldığı zaman sağ-klik yapın ve bilgisayarınıza kaydedin. Burada, 720 sayfalık türkçe...
  16. Tuncer Özkan

Indesign menü

Merhaba, Avatar veya logonuzdaki renk ilişkisini beğendim. Oldum olası, turkuazın bu tonları hep ilgimi çekmiştir. Ama ben bir de turkuazın siklamen tonları ile komplement ilişkiler oluşturmasını da önerebilirim. Ayrıca üst satır yazıyı, alt satır ile bloklarsan biraz daha güzel görünecek...
  17. Tuncer Özkan

indesign'da kesim payı kaldırma

Değerli grafiker, Eğer Indesign'da bir dergi hazırlıyorsanız, sayfalarınız çift çift olmalı. Yani birinci sayfa hariç, sağ ve sol sayfayı aynı anda yan yana görebilmelisiniz. Bu haliyle pages panelinde her iki sayfanın ortasında sırt çizgisini farkedeceksiniz. Bunu oluşturabilmeniz için...
  18. Tuncer Özkan

nesneyi klavyeden ok tuşu ile taşımak

Ayrıca, Shft tuşuna basılı iken yön tuşuna basarsanız, girdiğiniz değerin 10 katı (emin değilim, dört katı da olabilir, lütfen test edin) ittirme de yapılabilir. Hani girdiğiniz değer çok küçük, fakat başka bir iş için daha hızlı adımlarla ittirme yapacaksanız bu yöntem kullanılabilir...
  19. Tuncer Özkan

nesneyi klavyeden ok tuşu ile taşımak

Merhaba, Bir nesneyi, yön tuşları ile belli bir miktar ittirmek istiyorsanız, Edit menüsünden Preferences ve buradan da General sekmesi içindeki keyboard Increment kutusuna ittirme miktarını girmelisiniz. Tuncer ÖZKAN
  20. Tuncer Özkan

dergi iç kapak sayfaları

Herhalde iç sayfa demek istediniz. t.ö.
Yukarı Alt