Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Yufka Ambalaj Çalışması

Zeki Bey, Son yaptığınız açıklama oldukça doyurucu oldu. Forum(lar)da yapılan eleştiriler, maalesef yeteri kadar açıklayıcı, yolgösterici vs. olabilmesi için kanımca, biraz detaylara girmek gerekir. Bu; bizim kendimize, bilgimize, karşımızdakine... ve nihayet bu eleştirileri okuyanlara...
  2. Tuncer Özkan

Yufka Ambalaj Çalışması

Zeki Bey, Eleştirilerinizi dikkatle anlamaya çalışıyorum. Ki mutlaka yararlı şeyler söylemeye çalışıyorsunuzdur. Çünkü bir çaba sarfetmişsiniz. Fakat inanın, anlamakta zorlanıyorum. Eleştirilerinizi ciddiye aldığım için acaba biraz daha anlaşılır yazar mısınız? Bu haliyle sırf eleştirmiş...
  3. Tuncer Özkan

Corel Draw'da nesne çizgileri ile dolgu arasındaki ilişki

Corel Draw'da nesne çizgileri ile dolgu arasındaki ilişki (Veya büyütüp küçültürken nesnenin kenar çizgisi kalınlığı oranı sabit tutma meselesi) Merhaba, Bazen, bu forumda ve başka alanlarda, Corel Draw (CD) ile ilgili olarak yanlış bilgiler gözlemlemekteyim. Özellikle, bir başka...
  4. Tuncer Özkan

Tasarımcının Gücü... İçindeki gizli mesajı görebilen varmı ?

herkese merhaba. Aşağıdaki linkte forumumuzda bu konuda daha önce yayınlanmış yazılar var. Bilginize. Tuncer ÖZKAN https://www.grafikerler.org/temel-sanat-egitimi-amp-grafik-tasarim-sanati/6249-subliminal-bilincalti-reklam.html#post36953
  5. Tuncer Özkan

indesign export Pdf ve EPS

Sayın Arsenal, Durumunuzu anlıyorum, size geçmiş olsun. Piyasada maalesef böyle işletmeler var. T.Ö.
  6. Tuncer Özkan

indesign export Pdf ve EPS

Merhaba, Anladığım kadarıyla, Arsenal kardeşimizi, çalıştığı matbaa yokuşa sürüklemiş. Çünkü, 1-Bütün PDF dosyalarını Adobe Acrobat Reader bile rahatlıkla açar. 2-Acrobat Reader'in print yapabilme yeteneği vardır. Bilgisayara printer (bu film çıkış makinesi bile olur) bağlıysa hemen ve...
  7. Tuncer Özkan

Illustrotor ile otomatik numara basabilirmiyiz

Sayın Sebat34, İllustrator'de sayfaları numaralama diye bir yetenek yok. Yani sayfanın no'su, sayfa içinde her hangi bir şekilde otomatik olarak yerleştirilemez. Elle yazmak zorundasınız. Üstelik, çoklu sayfa desteği henüz yeni kazanmışken, Adobe'den bunu beklemek bence biraz acelecilik...
  8. Tuncer Özkan

Baski nedir? Baski teknikleri

Mehmet Bey, Öncelikle hoşgeldiniz. Konuya yaptığınız odaklanma, dikkatimi çekti. Fakat, Arzu Hanım'ın konuyla ilgili "Sadece bu üç renk baskısı ile gri tonlar elde edilemez. Burada seriye siyah ünitesi ilave edilerek sorun çözülür" saptamasına yaptığınız itiraz yüzünden benim de size...
  9. Tuncer Özkan

illustratörde yazıları objelere çevirme

Sayın Emre Zengin, merhaba. Öncelikle, sözünü ettiğiniz "create outlines" işlemi, bir "embedleme" değildir. Embedleme dediğiniz şey, olsa olsa bir fotoğrafın linkinin kaldırılması işlemi olabilir. Gelelim sorunuza. Bir projede, şu veya bu sebepten dolayı yazıları çizim objelerine...
  10. Tuncer Özkan

Adobe Illustrator CS4, Gölge, efekt, hatası

stk_sahin, merhaba.. Açıkçası, bir yıldır bunun cevabını beklediğinize üzüldüm. Efekt verilmiş bir objeyi parçalamak için, obje seçili iken Object menüsünden Expand apperance satırını tıklatın. Daha sonra, bu bir grup halinde olduğu için Ungrup yapın. Böylece gölge, objeden ayrılır...
  11. Tuncer Özkan

Adobe Illustrator nasıl bir programdır?

Adobe illustrator nasıl bir programdır? Hiç kuşkusuz, A. Illustrator, grafik konusunda en eski programlardan biridir. Hem PC, hem Mac ortamında epeyce zamandır bilinen bir programdır. Fakat gel gelelim, ülkemizde bilinmesine rağmen, bir zamanlar çok da fazla kullanıcısı olmayan bir...
  12. Tuncer Özkan

tonlama karakalem...

Halit Bey, merhaba, Yaptığınız desen çalışmasında dikkatimi çeken bir konu var. Açıkcası, belirtmeden geçmek istemedim. Önde duran yumurtalar için başarılı bir yüzey analizi ve gölge çalışması var. Fakat, arkada duran çerçeve ile ilgili sorunlar görüyorum: Öncelikle, çerçeve içinde...
  13. Tuncer Özkan

Yaratıcı Çalışmalara Devam...

Hakan Bey Merhaba, Öncelikle, çalışmanızı son derece kayda değer bulduğumu söylemeliyim. Aslında böyle çalışmaları eleştirmek bile insana keyif veriyor. Çok dikkatlice çalışılmış. Bunu hemen hissettiriyorsunuz. Biraz kusur bulayım diye epeyce inceledim. Dedim ya, böyle başarılı...
  14. Tuncer Özkan

CrolDrawda Effects menüsü PowerClip yardım

Sayın paxofth, Power clip ile yaptığınız işlemde, aslında resim kaybolmaz. Muhtemelen, kaynak nesne ile taşıyıcı (container) nesne aynı bölgede değildir. Yani, taşınacak nesne ile, taşıyıcı (container) nesne üst üste durmalıdır. Ancak o zaman yaptığınız power clip işlemi tamamlanmış gibi...
  15. Tuncer Özkan

Sanat Terimleri Sözlüğü ' A ' Harfi ( Görsel )

Yasemin Hanım, bu güzel çalışma için tebrikler.. Oldukça sürükleyici, ilgi çekici ve verimli bir çalışma. Şimdiden "B" harfini sabırsızlıkla bekliyorum. Başarılar.. T.Ö.
  16. Tuncer Özkan

Küresel Isınma - 1. çalışmam

ingilizce bilmiyorsak biz bu dünyada değiliz. T.Ö.
  17. Tuncer Özkan

Corel Draw'da Ajanda yapımı (video)

Hadi bakalım, kolay gelsin. T.Ö.
  18. Tuncer Özkan

süblimasyon transfer yardım...

Sayın Nilterlik, maalesef sözünü ettiğiniz konuda yardımcı olamıyorum. Çünkü yıllar önce bu türden işleri kendi matbaamda yapmıştım. Oysa şu an bir matbaam yok. Bu yüzden belli bir matbaayı öneremiyorum. Ayrıca bu konularda uzman bir grafiker tanıdığım da yok. Oldukça spesifik bir konu. Yani bu...
  19. Tuncer Özkan

süblimasyon transfer yardım...

Merhaba, Sorununuzu anlıyorum. Şu bir gerçek ki, ofset yöntemiyle yapılan transfer işlemleri, diğer yöntemler gibi örneğin serigrafideki kadar verimli olmayabilir. Bunun çeşitli sebepleri vardır. 1-Öncelikle, ofset; kağıt yüzeyine basılacak görüntülerin tramlanması ile elde edilen bir...
  20. Tuncer Özkan

Corel x4 yazıcı sorunum var (çok acilll)

Merhaba, Br ihtimal, çalıştığınız layer'in print kutusu pasif olabilir. Bir göz atın lütfen. T.Ö.
Yukarı Alt