Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

İllustrator'da bir nesneyi, başka bir nesne içine gömme

Kübra hanım, merhaba. Sanırım, Freehand programında bir nesneyi, başka bir nesne içine gömme işlemini Illustrator programında nasıl yapılacağını soruyorsunuz. Aslında, bu sorduğunuz soruya yanıt verecek o kadar grafiker var ki! Fakat sorunuzu çok kestirmeden sorduğunuz için hemen...
  2. Tuncer Özkan

Tram....

Sayın Sdbz, Konuyla ilgili, ama başka bir başlık altında yazdığım ilginizi çekebilecek yazım için link aşağıdadır: https://www.grafikerler.org/teknik-bilgiler/19789-mac-ve-300-dpi-3.html#post102795 Özellikle takıldığınız bir konu varsa size yardımcı olabilirim. Başarılar. Tuncer ÖZKAN
  3. Tuncer Özkan

Grafikerler.org Açıldı.

Bu pencereden; bu foruma katkı sağlamış, şu an aramızda olan olmayan bütün forumdaşların bu gününü kutlar, bu başarılı projeyi Türk Grafikerlerine sunan kurucuya, yetkililere, görevlilere ve sorumlulara ayrı ayrı ve yürekten tebriklerimi sunarım. Başarılarınızın ve katkılarınızın devamı...
  4. Tuncer Özkan

freehandde acık nesnelere dolgu renk vermek (Resimli Anlatım)

Yaşar Bey, Ben sizin iyi niyetinizden, yardımcı olabilme duyarlılığınızdan kesinlikle eminim. Gösterdiğiniz tevazu da bunun göstergesi. Keşke herkes sizin gibi olsa! Başarılar dileğiyle. T.Ö.
  5. Tuncer Özkan

freehandde acık nesnelere dolgu renk vermek (Resimli Anlatım)

Merhaba, Forum içinde gezinirken, tesadüfen bu konuya rastladım. Mesajları tek tek okudum. Maalesef verilen bilgilerin yanlışlığı karşısında şaşırmadım desem yalan olur. Arkadaşlar, Freehand programı, hala iş yapan programdır. Hele hele Mac ortamında Illustrator'e henüz ısınamamış...
  6. Tuncer Özkan

Meşgale Örneği

Merhaba, Bir örnek vermek gerekirse; x Grafik Atölyesi olabilir.
  7. Tuncer Özkan

İhap Hulusi GÖREY

Ahmet Bey, Yaptığınız alıntılama için yürekten teşekkür ederim. Ayrıca Ender Merter'e de buradan teşekkür etmeyi borç bilirim. "........Öylesine derinden emekçi bir usta... O kusursuz bir disiplin içindeki siyah-beyaz grafikler... O ne uğraş bilgisi... Tanıtımını yaptığı ürüne insanı...
  8. Tuncer Özkan

Mac ve 300 Dpi

merhaba, Şu bir gerçek ki, bazı kişiler, bilmedikleri konularda böylesine yanlışlıklar yaparak, internet ortamında gençleri son derece yanlış yönlere sürüklemektedirler. Aslında bu konudaki yapılan yanlışlıkları mutlaka birileri görür ve uyarır diye düşünmüştüm. Öyle her yanlış yazılana da...
  9. Tuncer Özkan

Kenar Kalınlığı Nasıl Verilir? Bilen?

Merhaba, Corel Draw diğer çizim programlarından, örneğin Freehand veya illustrator'den farklı olarak, kontür ve dolgu hiyerarşisini, yazıyı konvert etmeden değiştirebilir. Yazıyı kontürlü olarak yazdığınızda daima kontür üstte, dolgu ise altta durur. Kontür kalınlığıını artırdığınız zaman...
  10. Tuncer Özkan

Grafiker, tasarım yapar!

Erkan Bey, Öncelikle, verdiğiniz yanıt için size müteşekkirim. Ayrıca kayda değer bir tartışma üslubunuz var. Sözünü ettiğiniz örnekler, benim de dikkatimi çekti. Hep satan, satıcı, pazarlayan gibi konulardan örnekler vermişim. Konuya dilbilgisi sistematiği içinde yaklaşırsak, önemli...
  11. Tuncer Özkan

Grafiker, tasarım yapar!

Erkan Bey, Aslında böyle bir soruyu bekliyordum. Sorunuzun yanıtı, kısmen yazım içinde var, ama aşağıdaki örnekleri hepimiz günlük hayatta kullanıyoruz. Aynı soruyu bunlar için de sorabilecek miyiz? Alkatraz Kuşçusu (Burt Lancester'in meşhur filmi) Sokak satıcısı Günün şarkıcısı Çorum...
  12. Tuncer Özkan

corelde jpeg-tiff kayıt nasıl yapabilirim?

Sayın Larem, Sadece Corel Draw için değil, bütün çalışma programlarınız için en uygun taşıma şekli, dosyanızı PDF formatına çevirmektir. Böylece vektörleriniz, fontlarınız sorun çıkmadan taşınabilir. Karşı taraf, doğrudan doğruya pdf formatını Acrobat programından açarak baskı yapabilir...
  13. Tuncer Özkan

Grafiker, tasarım yapar!

Grafiker tasarım yapar! Bazı meslek isimleri maalesef yanlış konulmaktadır. Aslında Türkçe; yeni sözcükler üretmek için oldukça elverişli bir dildir. Bu konuda Türk Dil Kurumu'nun yetkin çalışmalarından sözetmek mümkündür. Fakat oniki Eylül ile birlikte bu çalışmalar ve TDK önemli darbeler...
  14. Tuncer Özkan

uzun yazı yazma....

Sayın Acanx, Corel Draw'dan paftalayarak (tile) küçük ebatlı printerinizden, büyük ebatlı çıkış alabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken, her paftayı dikkatlice birbirine yapıştırmaktır. Corel Draw'da bu bindirme yerlerini otomatik olarak ve bindirme miktarını milimetre cinsinden...
  15. Tuncer Özkan

Mac ve 300 Dpi

Emine Hanım ve Emre Bey, Zerafetiniz için ben de sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim. Emine Hanım, genellikle geceleri, özellikle sabaha doğru daha rafine hale geliyorum. Yani gündüz kaosu, koşturmacası, telefonlar.... bunlardan sıyrılınca insan, ne yazacağını daha iyi analiz edebiliyor. Bu...
  16. Tuncer Özkan

Mac ve 300 Dpi

Herkese merhaba, Başından beri gönderilen mesajları görünce sevgili grafikerlerimizin konuya yabancı olduklarını, hatta bazen ciddi kavram yanlışlıklarının yapıldığını üzülerek görmekteyim. Bir grafiker, şu veya bu şekilde edindiği tasarım bilgilerinin yanında, üretimini sürdürebilecek...
  17. Tuncer Özkan

3d Max Çalışmalarım...

Oldukça yetkin parça tasarımları, ışık ve yüzey analizi için sizi tebrik ediyorum. T.Ö.
  18. Tuncer Özkan

Metin yazarları sanatçı mıdır?

Gürhan Bey, Yukarıda Ajanslardaki iş akışını da anlatmıştım ama, ajans tanımları yapacak olursak, genel olarak çizgi üstü ve çizgi altı tanımlarıyla başlayabiliriz. Çizgi üstü ajanslar, ajans tanımı için en uygun yerlerdir. Bunlar, fikir üretirler, yukarıdaki iş akışını uygularlar, konkurlara...
  19. Tuncer Özkan

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Faruk Bey, Ortalığı yangın yerine çevirdiniz velhasıl. Öncelikle, kimseyle kişisel olarak taraf olma, (bu haliyle) ya da kimsenin tarafını tutma gibi bir niyetim yok. Kaldı ki, bu forumda düşüncelerimi aktarmak için bulunuyorum. Burada neredeyse kimseyi şahsen tanımam. Düşüncelerim ters...
  20. Tuncer Özkan

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Faruk Bey, Bunu yazmak bana düşmez ama, yine de söyleyeceğim. Naci Bey yazısında "kanı bitlendi" demiyor. "Biti kanlandı" diyor. Bu söz hakaret yerine geçmez sanırım. Bir yanlış anlama var galiba. İşler iyiye gittiğinde ben bile kendim için "bitimiz kanlandı" diye sohbetimde kullanırım...
Yukarı Alt