Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Cs5 dokumanını CS3 nasıl kaydederım

Sonucunu bizimle paylaşırsan memnun olurum. Oldukça önemli bir konu çünkü. T.Ö.
  2. Tuncer Özkan

Cs5 dokumanını CS3 nasıl kaydederım

Merhaba, Aşağıdaki metin, Indesign cs5'in help dosyasından alınmadır. "Önceki InDesign sürümüne geriye yönelik kaydetme InDesign CS5 belgesini InDesign CS4'te açmak için iki şey yapın. İlk olarak InDesign CS5'te belgeyi InDesign markup (IDML) dosya türü ile export edin. (IDML biçimi...
  3. Tuncer Özkan

Corel Draw'da Ajanda yapımı (video)

Linki yeniledim: http://rapidshare.com/files/427361562/AJANDA_YAPIMI_DERSae_.mp4
  4. Tuncer Özkan

indesign gölge sorunu...

Evet, bildiğim kadarıyla başka bir yöntem yok. Fakat, bitmiş sayfaların montajını yine İndesign programında yapacak iseniz, bleed'leri yapılmış sayfaları kesim kroslarını otomatik vererek pdf formatında kaydederek, montaj sayfasında yerleştirmeyi bir montaj modeli olarak önerebilirim...
  5. Tuncer Özkan

Club & Dj Afişleri - AO Design ( Sürekli Güncellenecek)

Gençler merhaba, Bu başlık altındaki işlerin hepsine baktım. Yapılan eleştirileri oldukça düzeyli buldum. Gördüm ki, olumlu bir eleştiri; eleştirileni belli bir noktaya yükseltmiş. Böyle düzeyli eleştirileri yapanlara, bu eleştirileri ciddiye alarak kendisini geliştiren bütün...
  6. Tuncer Özkan

indesign gölge sorunu...

Sayın Ayaz467 merhaba, Adobe Indesign programında maalesef objeye gölge verdikten sonra objeyi çevirdiğiniz zaman gölge de ona bağlı olarak dönmez. Çünkü Indesign'da gölge efekti (yani dropshadow) içinde ışığın yönünü efekti hazırlarken verirsiniz. Bu yüzden, Indesigin; ışığı sabit tutacağı...
  7. Tuncer Özkan

Tram....

Evet doğru. Eğer resample aktif ise, en üzerine yapacağın değişiklik, boyu orantılı olarak etkileyecektir. Bu durumda boyutlar üzerinde yaptığın bu değişiklik, dosyanın boyutunu değiştirmez. Çünkü boyutlar büyürken, çözünürlük düşer. Bunu, lise bilgilerinden bileşik kaplar teorisi gibi...
  8. Tuncer Özkan

Tram....

Ümran, merhaba.. Seni burada görmek ne güzel.. Şimdi resample seçeneği, eğer seçili ise, fotoğraftaki bütün özellikler, yani en-boy-çözünürlük arasındaki ilişki iptal edilmiş olur. Böylece her üç özellik de ayrı ayrı girilebilir. Fakat en-boy arasındaki orantıyı bozmamak adına, en ve boy ile...
  9. Tuncer Özkan

Eğitim Şart Konulu Afiş Yarışması Sonuçları

Herkese merhaba, Yarışmaya katılarak ciddi çaba içinde bulunan, emek harcayan... Bundan da öte, yarışmaya katılmadan da, eğitimin önemi üzerine en az iki dakika kafa yoran bütün forumdaşlara saygılar sunarım. Özellikle, eğitimin önemini; çok çarpıcı bir fotoğrafı, grafik unsur olarak...
  10. Tuncer Özkan

photoshop ta takı tasarımı yardım lütfen:)

Sayın Dilayyalçın, Takı tasarımı yapacak iseniz, başlangıç olarak Photoshop sorunlarınızı karşılayacaktır. Özellikle bir tablet (bilgisayarda çizim yapabilmek için kalem şeklindeki işaretleyici) kullanarak taslaklarınızı oluşturabilirsiniz. Bu taslaklar onaylandıktan sonra CNC tezgahında...
  11. Tuncer Özkan

Tasarımda Semiyotik Bilimi ve Renkler..

Sayın İpekçe, Verdiğiniz bu değerli bilgiler için yürekten teşekkürlerimi sunarım. Verdiğiniz metinleri oldukça titiz ve düzgün hazırlamışsınız. Çabanıza buradan ve herkesin önünde şapkamı çıkarıyorum. Başarılar ve verdiğiniz bilgilerin herkese faydalı olması dileğiyle. Tuncer ÖZKAN
  12. Tuncer Özkan

Sayın İpekçe, Anladığım kadarıyla ekranın resmini fotoğraf makinesini kullanarak çekmişsiniz. Bir ekran görüntüsünü yakalamak için bu kadar zahmetli bir yola gerek yoktu. Videoyu durdurduğunuz anda, klavyenizdeki "Print screen" tuşuna basarak ekranın o andaki fotoğrafını zaten...
  13. Tuncer Özkan

Merhaba, Yılbaşı yaklaşırken ve de ajanda mevsimi yeni yeni açılmışken, Corel Draw'da ajanda yapımı konusunu es geçmek istemedim. Aslında geçen yıl hazırladığım bir videoydu. Biraz da alalacele idi. Olduğu gibi yeniden yayınlıyorum. Anlaşılmayan kısımlar için sorularınıza detaylı yanıtlar...
  14. Tuncer Özkan

Kırmızı Mutfak

Tebrikler Murat Bey, şimdi tam oldu. Başarılar. T.Ö.
  15. Tuncer Özkan

Amatör bir grafik çalışması

Sayın _sinestezi_, Eleştirimi samimiyetle karşıladığınız için ben de size yürekten teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar diler, yeni tasarımlarınızı da bizlere sunmanızı heyecanla bekliyorum. T.Ö.
  16. Tuncer Özkan

Kırmızı Mutfak

Murat Bey, Tebrik ederim, güzel bir çalışma. Max'e hakimiyetin gün gibi ortada. Fakat... diyordum ki... Mademki işi Photoshop'tan geçirmişsin, bu sandalye ve masanın ayaklarının zemine değdiği yerde birazcık gölge verse miydin? Biraz havada gibi mi duruyorlar ne. Ayrıca mikrodalga...
  17. Tuncer Özkan

Tekrar Merhaba, Hiç kuşkusuz, hepimiz bilgimizi geliştirmek için çeşitli kaynaklara başvururuz. Yetkin bir araştırmacı, en kısa yolu değil, en güvenilir yolu seçer. Maalesef, internet icat olduğundan beri, insanlar, en doğru bilgiyi internetten edineceklerini sanırlar...
  18. Tuncer Özkan

Tebrikler, ama design sözcüğünü yanlış yazmışsınız. Herhalde gözden kaçmış. Ama pek uyaran da yok. Kolay gelsin. T.Ö.
  19. Tuncer Özkan

İllustrator'da bir nesneyi, başka bir nesne içine gömme

Sibel Hanım, merhaba. Öncelikle, Illustrator programında, diğer bütün vektörel programlarında olduğu gibi (Corel, Freehand..) çizilen bir nesnenin iki temel özelliği vardır. Bunlar, dolgu (fill) ve kontür (stroke, outline..)dir. Eğer bu iki özelliğe de herhangi bir atama yapılmadıysa, nesne...
Yukarı Alt