Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Bitmap,resimlere konuşma balonu eklenebilir mi ?

Yusuf Bey, aradığınız böyle bir şey miydi? kolay gelsin. Tuncer ÖZKAN
  2. Tuncer Özkan

E-devlet projesindeki çok büyük tehlike!!!

Bunun Türkçe'si Çırılçıplaksınız! Hatta hastane kayıtlarına girip, ciğerinizin, kalbinizin durumu bile öğrenilebilir. Etiniz, kemiğiniz bile sizi örtemiyor. Ulusal bilgiler, devlet sırları, genetik kodlar.... Bunları zaten çoktandır birileri ezberledi bile. Bana TC numaranı söyle, sana...
  3. Tuncer Özkan

Kağıt toplarının ağırlık formülü..

Yaşar Bey, çok haklısın. Bu da benim hatam olsun. Bakayım düzeltme şansım var mı? Uyarın için teşekkürler. T.Ö. Ya da böyle kalsın. Benim için ders olsun.
  4. Tuncer Özkan

İlk defa yapıyorum hemde CS4 :)

Sayın Mafia24, Sanırım Photoshop'ta yaptınız. Oldukça başarılı bir grafik çalışma. Tebrik ederim. Fakat, politik bir içerik olarak çok tartışmalı bir durumu var. Basayev kişiliğini kan ile özdeşleştirmişsiniz. Şimdi burada Basayev'i kan ile anlatırken akla neler geliyor bakalım...
  5. Tuncer Özkan

Adobe Illustrator CS4, Gölge, efekt, hatası

Sayın Stk_sahin, Bu bir "Illustrator hatası" değildir. Illustrator, ışık kaynağının yönüne göre gölgeyi yapar. Siz nesneyi ne yana çevirirseniz çevirin, Illustrator ışık kaynağını sabit olarak düşündüğü için gölgeyi hep aynı yönde verir. Son derece mantıklı bir durum bu. Fakat gölgenin...
  6. Tuncer Özkan

Grafik Pc

@Serdar Akçıl Serdar Bey, Grafikerlik ile bilgisayar markası arasında korelasyon arayan arkadaşların bile fikirlerini değiştirdiği bir zamanda hâlâ marka derdinde olanları üzülerek görebiliyorum. Kaldı ki, bu forumda bile bunun tartışması yeterince yapılmıştır. Ama yine de devam edebiliriz...
  7. Tuncer Özkan

Sayın Esmakoz, Yazımda belirttiğim gibi, kağıt hesabını iyi yapamamaktan dolayı, zarar eden meslekdaşlar bir hayli çoktur. Bunu, sizin yaptığınız çıkıştan daha iyi anlıyorum. Örnek verdiğim kağıt 170gr., 70x100 idi. Bu kağıda dair, çalıştığınız kağıtçıdan top ağırlığını öğreniniz. Veya...
  8. Tuncer Özkan

Herkese merhaba, Kağıt maliyetinin hesaplanması, önemli bir konudur. Pekçok meslektaş, yanlış kağıt hesabı yaptıklarından, ya zarar etmekte, ya da teklif verirken sıkıntıya düşmektedirler. Kendi bulduğum ve herkese önerdiğim bir formülü sizlerle paylaşmak istedim. Piyasada genellikle 500...
  9. Tuncer Özkan

Solaklar!

Sayın Ahmet Altun, Solaklığınız ile barışık olmanız çok doğal birşey. Ben de solaklığımla barışığım. Ama sorun, solaklık değil, solaklığa bakış açısındadır. Sağ elini kullananların, sol elini kullananlara karşı tutumlarıdır. Mesajımda, solakların yaşadıkları sorunları aktardım. Yoksa...
  10. Tuncer Özkan

Emprime Soru - cevap

Sayın Denizkızı, Tramlar ve renk ayrımı ile ilgili bilgiler forumumuzda mevcuttur. Bunları inceleyin, takıldığınız yerleri yine sorun. Elimden geldiği kadar yanıtlamaya çalışacağım. https://www.grafikerler.org/teknik-bilgiler/14550-tram.html...
  11. Tuncer Özkan

Emprime Soru - cevap

Emprimeci arkadaşlar, herkese merhaba, Bilgilendirmelerinizi dikkatle takip ediyorum. Doğrudan üretimin içinden gelen arkadaşlar, oldukça yararlı bilgiler veriyorlar. Fakat burada herkesin, gelip CMYK'da tıkandığını görüyorum. Bu yüzden konuya ait bazı bilgiler vermek isterim. Öncelikle...
  12. Tuncer Özkan

Amatör Çalışmalarım

Fulya Hanım merhaba, Mesajlarınızın bir kısmını daha önceleri takip ediyordum. Genellikle yapılmış işlere yaptığınız yorumlardı bunlar. Tamamını okumuş değilim. Nihayet, tribünlerden arenaya inmeye karar vermişsiniz anladığım kadarıyla. Tebrik ederim cesaretiniz için. Yürekten kutlarım...
  13. Tuncer Özkan

Solaklar!

Dünya'nın bütün solakları!..... Öyle ya da böyle, solaklar dünyanın en itilmiş insanlarıdır. Azınlıklar için savaşımlar verilmiş, zenciler için, aborjinler için, kızılderililer için.... hak arayışları yapılmış tarih boyunca. Ama dünya nüfusunun yüzde onunu oluşturan bu kesim, yani solaklar...
  14. Tuncer Özkan

Çevremizi Temiz Tutalım

çok şükür işsiz değilim şuan antalyada bir firmadayım Buna sevindim. Hayırlı işler, bol kazançlar. Tuncer ÖZKAN
  15. Tuncer Özkan

Çevremizi Temiz Tutalım

Hasan Bey, Oldukça başarılı bir çalışma. Hem de her yönüyle. Tebrik ederim. Böyle bir yeteneğin hâlâ işsiz olmasına gerçekten üzülüyorum. Yoksa bir iş buldunuz mu? Tuncer Özkan
  16. Tuncer Özkan

Afiş çalışması

Sayın graphicdesigner-tr, Epeyce çalışmışsınız, emek harcamışsınız. Saatlerce bilgisayarın başında cebelleşmişsiniz. Hani bir laf var ya, "üstüne bir de kuş kondurmuşsunuz!" Verdiğiniz emeğe sonsuz saygım var, ama arka planının tasarımı, dünya figürü, onun içindekiler vs. yazılar ve logolar...
  17. Tuncer Özkan

özel kurslardan alınan "Usta Öğretici"belgesi ile iş bulunabilir mi?

Sayın tweety1970, merhaba. Öncelikle, bir eğitim alarak bu mesleğe adım attığınıza göre hayırlı olsun. Teorik olarak, "usta öğretici" olabilmek için sınavını geçmek gerektiğine göre sınav sonunda gerçekten de "usta öğretici" olman gerekir! Fakat dediğim gibi teoride. Çünkü pratikte, bu...
  18. Tuncer Özkan

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

Bu mesleğe bu kadar sevgiyle yaklaşan insanı kim tutabilir ki! Başka bir işi yapıyor olmanın ne önemi var. Hemen... şimdi.... Photoshop, illustrator veya Corel Draw yükle. denemelere başla. Forumdaki dersleri takip et. Çok basit de olsa forumda yayınla. Acımasız da olsa eleştirileri bağrına...
  19. Tuncer Özkan

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

Sayın GnyKbr, Hem foruma, hem de konuya duyduğunuz teveccüh takdire şayandır. (Bu kadar türkçe olmayan sözcüğü birarada kullandığım da görülmemiştir!) Konunun günü geçmemiştir. Dahası, bu konunun günü asla geçmez. Eminim ki, meslekten olan ya da mesleğe ilgi duyan herkesin söyleyecek bir...
  20. Tuncer Özkan

+393 ve +359 ile baslayan telefon numaralarına dikkat

Çok enteresan, bu numaraları kim, yani hangi operatör sağlıyor? biliyor musunuz? Daha fazla bilginiz varsa aydınlatabilir misiniz? T.Ö.
Yukarı Alt