Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

CorelDRAW x8 cmyk renk sorunu

Merhaba. İki şekilde aşabilirsin. 1. Sözü edilen bölgeleri BW fotoğraf haline getirerek, 2. Sözü edilen bölgedeki objeleri seçip siyah beyaz paleti uygulayabilirsin. T.
  2. Tuncer Özkan

Toplu Nesne Odaklı Oto Resim Kırpma(Yardım)

Merhaba, Amazon'un yaptığını yapmak istiyorsan ve bunu toplu işlem olarak yapmak istiyorsan, Photoshop'un "Trim " yeteneğini batch olarak yapabilirsin. Şöyleki, Kenarlarında eşit olmayan beyazlıkları otomatik almak için menüden Image>Trim komutunu kullan. Gelen penceredeki Top left pixel color...
  3. Tuncer Özkan

Ai Cc 2019 Kılavuz Çizgileri Hakkında

Mustafa, bizi çok şaşırtıyorsun çok...
  4. Tuncer Özkan

Grafik Tasarımda Kitap Serisi

Merhaba Deniz, Şu linkten bazı ücretsiz kitap ve makale indirebilirsiniz. Google Akademik
  5. Tuncer Özkan

indesign portfolyo tasarımı

Merhaba xrefdsak, Sanırım, mimari projelerinizi içeren bir portfolyo olacak. Muhtemelen tamamen fotoğraf veya çizim görsellerinden oluşacak. Eğer uzun uzun anlatacağınız bir metin yoksa, Indesign gibi bir programa hiç bulaşmayın. Böyle bir iş için bence Word yeter de artar bile. Ama sorunuzun...
  6. Tuncer Özkan

photoshop-indesign portfolyo tasarımı

Merhaba xrefdsak, Sanırım, mimari projelerinizi içeren bir portfolyo olacak. Muhtemelen tamamen fotoğraf veya çizim görsellerinden oluşacak. Eğer uzun uzun anlatacağınız bir metin yoksa, Indesign gibi bir programa hiç bulaşmayın. Böyle bir iş için bence Word yeter de artar bile. Ama sorunuzun...
  7. Tuncer Özkan

BASKIDA İLK BASILAN RENK

Merhaba, Teorik olarak cmyk sırasıyla basılır. Renkayrımı da buna göre yapılır. Sarı en saydam olduğu 3.ncü renk olarak basılır. Siyahın son olarak basılması ise toparlayıcı olduğu içindir. Dört renkli makinelerde bu sıra ile basılır. Eğer renk ayrımında trichrome yerine hexachrome...
  8. Tuncer Özkan

Satın alınan font ile yapılan logo

Merhaba, Yazıyı "creat outlines" yaparak gönderirsen font sorunun kalmaz. Çünkü artık o bir yazı değil, bir çizim.
  9. Tuncer Özkan

Corel tek renk yardım lütfen

Merve tekrar merhaba, Aynı mesajı bir başka yerde daha açmışsın. Oradan kopyalayıp buraya da yapıştırdım. Forum yazışma tekniği açısından inşallah bir hata yapmamışımdır.
  10. Tuncer Özkan

Ambalaj Tasarımı Matba Kısmı Nasıl Çıktı Alınır ?

İnstagram'ı yoğun kullandığım söylenemez. Bu benim eksikliğim. Bilgi aktarım konusunda forumu daha çok tercih ediyorum. Size cevap şeklinde yazdıklarımı diğer forumdaşlar da okuyor. Bu yüzden ve daha verimli olmak adına forum daha iyi gibi geliyor bana. Ama tabii ki özelden de yazışabiliriz...
  11. Tuncer Özkan

Renk ayrımı yardım lütfen

Merhaba Merve, Uzun uzun Nick'inizi yazmak yerine doğrudan "Merve" dedim. Umarım bir sakıncası yoktur. Biraz eski kafalı olduğum için bu Nick'li yazışmalara bir türlü alışamadım. Bu tabii ki benim sorunum. Konuya gelecek olursak, renk ayrımında standart CMYK ile çalışırken ara tonlamalar...
  12. Tuncer Özkan

Adobe Illustrator'da çok küçük pikselerde çalışmak

Merhaba Tolga21, A. Illustrator'ün preferences (tercihler) komutundan "General" sekmesine girin, orada sağ tarafta "keyboard increment" satırına rakam girin. Çok hassas olmasını istiyorsan ve eğer birim tercihin mm. ise 0,01mm girebilirsin. Daha da hassas hareket edilebilir. A. Illustrator...
  13. Tuncer Özkan

Yardım - Yüzde kaç opaklık vermeliyim?

Merhaba, Bu tür sorunlar için siyah veya herhangi bir renk için yüzde değeri girerek tonlama yapmak bazen riskli olabilir. Size bu tram tonlaması yapmak yerine ekstra renk kullanarak sorunu çözmeyi öneriyorum. Özellikle gri tonlamalar için Pantone kataloğundan sıcak bir gri işinizi görür. T.
  14. Tuncer Özkan

Tekrar merhaba, Merakınızı takdirle karşılıyorum. Bilgileri sünger gibi çekiyorsunuz. Buradan algı düzeyinizin de yüksek olduğunu görüyorum. Sondan başlayarak, yanıtlamak gerekirse, A4 içinde bir çizimi yine A4 (sayfaya sığdır komutunu vermeden) bastığınızda çiziminizdeki ölçüleri tam olarak...
  15. Tuncer Özkan

Merhaba genç arkadaşım, Ambalaj üretiminde süreç şu şekilde işler. Kutusu yapılacak ürünü müşteri size verir, siz de buna göre tasarımınızı kağıda üç boyutlu olarak kalemle çizerek oluşturursunuz. Müşteri ile bunun üzerinde tartışır, biraz yol alırsınız. Doneleri bir araya getirerek çizim...
  16. Tuncer Özkan

Arkadaşlar ilginç projem için bir sorum var

Böyle bir şey yok. Hicrete devam..
  17. Tuncer Özkan

Illustratorde Cross Ve Taşma Payı Hk.

Bu sözü edilen ikinci yöntemde miter, gönye demektir. Miter limit ise köşe dönüşü için verilen tolerans değeridir. Rakamları küçültüp büyüterek en uygun değeri oluşturmalısınız. Rakamların büyüdükçe dönüşün sivrileştiğini göreceksiniz.
  18. Tuncer Özkan

Tabelacılardan Illustrator kullanan varmı ?

Evet eskiden CD daha makul donanımlarla bile çalışırdı. Fakat hem Indesign hem de Illustrator ile rekabete girişince maalesef program daha güçlü donanımlar istemeye başladı. Corel Draw tutkusu giderek daha fazla harcama yaptıracak gibi. Illustrator'da ise zaten belli bir konfigürasyonun altına...
  19. Tuncer Özkan

Tabelacılardan Illustrator kullanan varmı ?

Merhaba, Sanıyorum, bu sorun A.İ'de print yaparken çözmek mümkün. Ama test etmedim. Projeyi, A.İ. sayfa sınırları içinde orantılı şekilde çalıştıktan sonra, print yaparken Custom Scale ile olması gereken büyüklüğe aynı orantı kullanılarak print yapılabilir. Veya sanal bir postsript yazıcı ile...
  20. Tuncer Özkan

Illustratorde Cross Ve Taşma Payı Hk.

Merhaba Grafiker, Öncelikle, bunun için elinizde bu bıçaklar ile kesilmiş iş olması gerekir. Bunları düzgün bir şekilde tarayıp illustrator'a atmak gerekir. Sonra kenarından giderek veya trace yaparak düzgün bir çizim elde etmelisin. Eğer bu proje zaten çizilmiş olarak var ise, ozaman gayet iş...
Yukarı Alt