Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Stroke'a gradient atamak?

@cagla. Hımmm. Anladım. Çünkü ben örneği herhangi bir nesne üzerinden vermiştim. Oysa siz pi harfini girmiştiniz. Demek ki bu bir yazı. O zaman önce yazıyı Type menüsünden Creat outlines yapmalısınız. O zaman path içindeki komutlar aktif olacaktır. Kolay gelsin. T. Ö.
  2. Tuncer Özkan

Tasarım yaparken olmazsa olmazlarınız neler ?

Evet, tasarım sürecinden sigarayı çıkarıyoruz. Onun yerine, ıslık çalmayı ekliyoruz. Ciklet çiğnemek de olabilir, ama bunun için sürece bir de "sabır" konusunu eklemek gerekecek. T.Ö.
  3. Tuncer Özkan

Stroke'a gradient atamak?

Merhaba, Bu dediğiniz, Illustrator'de kontür (stroke)'den dolgu (fill) elde ederek mümkündür. Illustrator, doğrudan kontüre degrade veremez. Kontürden dolgu yapmak için, 1. Konturu olan nesne, seçili iken object>Path>outline stroke komutunu tıklayınız. 2. Apperance panelinden takip...
  4. Tuncer Özkan

bir resmi parçalayıp oranlarını değiştirme (yardım edermisiniz)

Merhaba, projenizi bir örnek üzerinden açıklayabilirseniz, muhtemelen yardımcı olabilirim. Corel Draw'da bu söyledikleriniz belki de mümkündür. Ama biraz daha detay verebilirseniz, amaca daha hızlı yaklaşabiliriz. Kolay gelsin. T.Ö.
  5. Tuncer Özkan

SCREAM afiş çalışması

Kerim Bey, göstermiş olduğunuz alçakgönüllülüğe şapkamı çıkarıyorum. T.Ö.
  6. Tuncer Özkan

Yardım edebilir misiniz?

@vberk Bunun bir efekt ile elde edildiğini sanmıyorum. Grafiker, burada yazının daha okunabilir olması için, yani oluşturduğu tipografide iç içe geçen harfleri birbirinden ayırmak için elle bu ayrımı elde etmiş. Zaten kesiklerde farklı kalınlıklar kullanması da bunu gösteriyor. Bu haliyle...
  7. Tuncer Özkan

Yardım edebilir misiniz?

Bevel Emboss efekti ile de birşeyler yapılabilir. T.Ö.
  8. Tuncer Özkan

SCREAM afiş çalışması

Kerim bey merhaba, Burada bir espriyi ıskalıyorum galiba. Açıkçası, bu çalışmada tipografı ile ilintiyi kavrayamadım. En az Günel Hanım kadar tevazuyla yaklaşmak istiyorum ama... Acaba bir text çalışması olarak mı demek gerekir? Bu kaçırdığım şeyi biraz açıklarsanız sevineceğim kendi adıma...
  9. Tuncer Özkan

Yardım edebilir misiniz?

Bu tür parlamaları, PS'de Path üzerinden fırça uygulattırarak yapabilirsin. Ama bunun için fırça uçunu iyi tanımlaman gerekir. Köşelere path ile parlaması gereken çizimi yap. Brush ucunu kısa mesafeli olarak tanımla. Ayrıca inceden başlayıp kalınlaşacak ve tekrar incelecek şekilde ayarla...
  10. Tuncer Özkan

D.S.L.R. demek de ne oluyor?

Fotoğraf ile ilgilenen herkesin bildiği bir konu var. S.L.R makineler. Nedir bu slr makineler? Önce slr'nin açılımını yapalım: Single Lens Reflex Evet, tek objektifli refleks makinelere bu isim veriliyor. Bildiğiniz gibi, içinde ayna olan makineler, refleks makine olarak anılır. Yani...
  11. Tuncer Özkan

İfsak Temel Fotoğraf Eğitimi

Link isterken neyi kastetiğinizi anlayamadım. Ama gördüğüm sorun şu: Upload yaptığınız her iki pdf, isimleri ayrı olduğu halde içerikleri aynı. Yalnızca bunu söylemek istemiştim. Acaba bir yanlışlık mı oldu? T.Ö.
  12. Tuncer Özkan

İfsak Temel Fotoğraf Eğitimi

Merhaba, Yayınladığınız her iki Pdf arasında, hızlıca baktım ve bir fark göremedim. dosya boyutları aynı, ama isimler değişik. Bir el atarsanız iyi olur. T.Ö.
  13. Tuncer Özkan

baskı için cmyk pantone ?

Sayın Threebudha, Konuya hakimiyetiniz açısından tebrik ederim. Bunun yüzeysel bir bilgi olmadığını farkettim. Renk konusuna sık sık değinmeme rağmen, grafikerler arasında yeterince sindiril(e)mediğini görüyorum. Bunun nedenlerinden biri de, bizzat verdiğimiz bilgilerin detaylarına...
  14. Tuncer Özkan

baskı için cmyk pantone ?

Merhaba, Hızlı bir bakış için şunları söyleyebilirim: *IPS monitörleri bildiğim kadarıyla patent ve üretim hakları LG-Philips bulunduruyor. Apple, yıllar içinde değişik marka monitörleri (monitör kasasında Apple yazıyor olabilir) kullanmıştır. *Fiyatından dolayı bu iyidir demek...
  15. Tuncer Özkan

Tasarım yalnızca Mac ile mi yapılır?

İsmail Bey, merhaba. Belli ki, bir taşla iki kuş vurmaya çalışırken evdeki bulgurdan olmuşsunuz! Bu söz böyle değildi, ama olsun dedik bir kere.. Yatırım hedefi olarak, macintosh'u seçen grafikerlerin genellikle çalışma ortamları ile ilgili pek şikayetleri olmasa da, aynı ortama Windows'u...
  16. Tuncer Özkan

+1

Hoşgeldiniz, Biz de, her yeni gelenden beklediğimiz gibi pozitif katkıda bulunacağınızı umuyoruz. T.Ö.
  17. Tuncer Özkan

(Soru) Elips içine resim koyma yardım plz

Merhaba, Daha bir saat bile olmadan, yokmu yardım edecek biri? deyince, insanda yardım etme hissi bırakmıyorsunuz. Bu, boyacı küpü değil ki daldır çıkar olsun! Biraz zerafet gösterseniz, pekçok kapı açılır. Hayatın her anında! T.Ö.
  18. Tuncer Özkan

corelde çizimi kapatma sorunu

Merhaba, Yaptığınız çizim seçili iken yukarıdaki düğmeyi tıklatın, Sonuç:
  19. Tuncer Özkan

Steve...

Steve! Dünya artık daha güzel olacak! Son makara Kodachrome de kullanıldı. Steve çekti bitirdi, kurtardı dünyayı, Sovyet işgalinden kurtardı Steve, Afgan kızı'nı!... Bitti mi şimdi acılar, Steve? Hepsi hepsi 36 poz muydu Steve? Hey Steve.. Steve Mccurry! Bir makara da benden...
  20. Tuncer Özkan

GRAFİK TASARIM ve GRAFİKERLİK (OPERATÖRLÜK)

Merhaba, Öncelikle, foruma belki de yeni üye olduğunuzu, daha doğrusu sözünü ettiğiniz kavramlar açısından zihninizi bu konulara yeni açtığınızı varsayarak bu konuyu yeniden tartışma ortamına çekebiliriz. Bu ayrımlar, yani grafik tasarımcı(!) ile grafiker arasındaki ayrıma yalnızca siz...
Yukarı Alt