Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Resmi nasıl saydamlaştırabilirm?

Merhaba, Corel'da bir de lens (efects menüsünde) ile ilgili deneyler yapın. Burada da saydamlık ile ilgili şaşırtıcı sonuçlar alacaksınız. Yalnız lens ile fotoğraflar üzerinde çalışamazsınız. Fotoğraflar için yukarıda arkadaşımızın dediği yöntemi kullanmalısınız. Tuncer ÖZKAN
  2. Tuncer Özkan

İndesign PDF yaratma

Teşekkürler Threebudha, cevaplarınız oldukça düzeyli ve doyurucu. t.ö.
  3. Tuncer Özkan

Corel Draw'da Ajanda yapımı (video)

Bu macro, Corel'de eskidir. Yani elinizdeki versiyonda da olması lazım. Fakat aynı yerde miydi, değil miydi bakın onu ben de hatırlamıyorum. Belki biraz kurcalarsanız bulursunuz. T.Ö.
  4. Tuncer Özkan

İndesign PDF yaratma

@webnet Şimdi ben sizin dediğiniz gibi PDF 3 XA2 satırını Google'da arattırdım. Hiç de sizin dediğiniz gibi bir açıklama gelmedi! Demek ki insanlara yol gösterirken biraz dikkatli olmak gerekiyor. Salladım, ya tutarsa mantığını Nasrettin Hoca uygular. Üstelik tek tek çıkarım da bulun diye...
  5. Tuncer Özkan

Lavinia Dergi kapağı

@webnet Bu fotoğrafın Anonymous'a ait olması ne demektir acaba? Bu hackerler bu maskı tasarlamışlar, sonra da fotoğraf çektirmişler! Böyle birşeyi söylemiş olmanız, olsa olsa cehalet olarak tanımlanabilir. Ya da gündemin detaylarını görmemezlikten gelmiş olmak demektir. Tabii ki, bu...
  6. Tuncer Özkan

Yaş Ortalaması Grafikerler.org

Merhaba, Hiç bir zaman; bir şey yapmak, başarmak, idealize etmek için geç değildir! Üretiyorsanız, verimli iseniz, yaratıyorsanız; sizi kimse tutamaz! Gençken, yani şu anda yaptığnız işlere yirmi yıl sonra baktığınızda ve hâlâ aynı mesleği yapıyorsanız, geldiğiniz nokta sizi...
  7. Tuncer Özkan

Çizimi küçültürken çizgi kalınlığınıda aynı oranda küçültmek?

@samirfarkhad Merhaba, Bu söylediğiniz şeyin, arkadaşın sorduğu sorunun yanından bile geçmiyor. T.Ö.
  8. Tuncer Özkan

Bu sabahki çalışmam :D

@hasana11 Eleştirenler ise ölsün! t.ö.
  9. Tuncer Özkan

eenzame dergisi

Maalesef resim hâlâ görünmüyor. Foruma nasıl resim yüklenir prosedürünü lütfen gözden geçiriniz. Gerekirse sorumlu arkadaşlardan yardım alınız. T.Ö.
  10. Tuncer Özkan

freehand tasarimlarim!!

Tebrikler. Freehand'in sınırlarını epeyce zorlamışsınız. Takdire şayan bir gözlemleme yeteneği ve bunu uygulamaya azimli bir titizliğiniz var. Fakat, şarap kadeğindeki sıvıyı biraz daha saydam çalışabilseydiniz, yani camın iç yüzeyindeki yansımaları da koysaydınız daha verimli olacaktı...
  11. Tuncer Özkan

kitap kapağı

Merhaba, Bir eseri eleştirirken oldukça dikkatli olmaya çalıştığımı hemen belirtmeliyim. Çoğu zaman yapılan eleştirilerin gereğinden fazla yıkıcı olduğuna şahit olmaktayım. Hatta eserin sahibinin eleştiriye olan tahammülsüzlüğünü de işin içine katınca istenmeyen durumlar ortaya çıktığı sıkça...
  12. Tuncer Özkan

Lavinia Dergi kapağı

Merhaba, Tebrik ederim, çok başarılı buldum derginizin kapağını. Logo çalışması gayet iyi. Kapağı oluşturan illustrasyonu da (ya da fotoğraf) siz yaptıysanız, benden 10 numara! Umarım içerik de böyledir. Tuncer ÖZKAN
  13. Tuncer Özkan

2 farklı oda çizim ve boyama

Merhaba, Epeyce emek harcadığınız gözden kaçmıyor. Fakat Işık-gölge ilişkisine, ayrıca perspektif sorunlarına dikkatinizi çekmek istiyorum. Başarılar. Tuncer ÖZKAN
  14. Tuncer Özkan

3D Özelliği neden kapalı ? - Acil cevap ?

Merhaba, Yazılara doğrudan rapousse uygulayamazsınız. Önce yazınızı rasterize yapmalısınız. T.Ö.
  15. Tuncer Özkan

özlü söz

Gölgeleri unutmuşsunuz. T.Ö.
  16. Tuncer Özkan

Extract

Evet Günel Hanım, PS'da extract özelliği kaldırıldı. Benzer, ama daha geliştirilmiş özellikleri Select>Refine edge komutundan (aynı komut, düğme olarak control panel'inde de var) bulabilirsiniz. Bu komut ile gelen pencerede özellikle Edge Dedection seperatörü içinde ve smart dedection kutucuğu...
  17. Tuncer Özkan

photoshopta dekupe yapıp corele almak

Evet, 8bit olarak seçmelisiniz. Ayrıca Corel Draw'da import ederken gelen pencerede "import is editable" düğmesi seçili olmalıdır. Ama bu düğmenin Corel12' olduğundan emin değilim. T.Ö.
  18. Tuncer Özkan

Merhaba, Acele olarak hazırladığım video umarım işinizi görür. http://vimeo.com/26481251 Tuncer ÖZKAN
  19. Tuncer Özkan

Tabiiki yapabiliyoruz. PS'de path'li dosyanızı eps olarak kaydettikten sonra CD'de bunu import etmelisiniz. Path'i clipping path yapmayı unutmayınız. Eğer layer'lar şeklinde CD'ye atmak istiyorsanız, PS'de oluşturduğunuz çoklu layer içeren dosyanızı PSD olarak kaydediniz. CD'de dosyayı...
  20. Tuncer Özkan

Dergi hazırlığında temel adımlar??

Merhaba, Öncelikle, bu forumun bir "grafikerler" forumu olduğunu hatırlatmalıyım. Yani genel olarak sorunların, grafik çerçeve içinden çözülmeye çalışıldığı bir ortam. Fakat bu çerçevenin kesin bir sınır olduğunu da söyleyemem. Hem sohbet, hem bilgilendirme hem de duyuru şeklindeki pekçok...
Yukarı Alt