Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Illustrator Yazı

Merhaba, Ne sorduğunuzu tam olarak anlayamadım, ama çözümü bulduğunuza sevindim. Bütün bunları bize bir güzel açıklasanız diyorum... Aslında çözümü de anlatsanız yeter. Belki oradan soruyu da çıkartabiliriz. Şimdiden teşekkürler. T.Ö.
  2. Tuncer Özkan

Fotoshop'tan Gazete cizimi

Haklısınız belki de Sayın Özgül. En çok "cegirdekten yetişmeyim" lafı beni fena sarstı. Gülsem mi, ağlasam mı bilmiyorum. Cegirdek de cegirdek yani, bayağı kalın kabuklu. T.Ö.
  3. Tuncer Özkan

Fotoshop'tan Gazete cizimi

Merhaba, Üşenmedim, saydım. Bu başlık altında benim mesajıma kadar 60 defa Türkçe katledilmiş. Uyarı yapmak için bile usandırıcı geliyor bu sayı. Ayrıca yardım etme isteği bile bırakmıyor insana. Anlaşılabilir bir ortam yaratmak için lütfen biraz daha özen gösterelim. Türkiye'nin en...
  4. Tuncer Özkan

Grafik eğitimi kursları...

Merhaba, Biri forumdaşımız, "grafik tasarım kursu" ile "grafikerlik kursu" arasındaki farkı soruyor. Konu, çok popüler bir konu olduğu için ayrı bir başlık altında detaylı olarak incelemek istedim. Bu, benim de üstünde ciddiyetle durduğum bir konu. Yani Grafiker ile Grafik tasarımcı(sı)...
  5. Tuncer Özkan

grafiker ve grafik tasarımcı arasındaki fark nedir

Konuyu daha görünür yapmak ve tartışma ortamı oluşturmak için ayrı bir başlık oluşturdum. Lütfen tıklayın https://www.grafikerler.org/grafiker-ve-egitim/33123-grafik-egitimi-kurslari.html T.Ö.
  6. Tuncer Özkan

Yeni Hayat Hastanesi III Afiş Tasarımı

Merhaba, Maalesef, özellikle okumuş insanların cehaleti, insanı bu ülkenin geleceği hakkında karamsarlığa düşürüyor. Sektörümüzde, birbirini çekemeyen kişiler karşısındakini aşağılamak için ilk yaptığı, "hangi okuldan mezunsun" sorusuna muhatap bırakmaktır. Tepki alınca da, "doktor...
  7. Tuncer Özkan

Illustrator'da nesne aynalamak..

Teşekkür ederim Yaşar Bey. Bir forumdaşın Illustrator'da nasıl aynalama yapılacağını soruyordu. Ona orada cevap vermek yerine, bir başlık açıp konuyu detaylandırmak istedim. Fakat, yazımın sonundaki nükte, umarım kimseyi özellikle Illustrator kullananları kırmaz. Bu konuda bütün forumdaşların...
  8. Tuncer Özkan

Illustrator'da nesne aynalamak..

Merhabalar.. Illustrator'da aynalama, yani bir nesnenin ayna görüntüsünü elde etmenin dört ayrı yöntemi vardır: 1. En basit ve pratik olanı, araç kutusundaki reflect aracıdır. Bununla seçili olan nesneye rahatlıkla ayna görüntüsü verilebilir. Bu durumda nesneyi bu araç ile çevirerek...
  9. Tuncer Özkan

Bak beyim sana iki çift lafım var...

Çok güzel, anlaşılır ve temiz bir Türkçe ile bize bu konuyu detaylı olarak açıkladığınız için teşekkür ederim. Konuya ilişkin ayrıntılara olan hakimiyetiniz, bize bu konularda dersler hazırlayacağı intibasını veriyor. Yeniden görüşmek üzere. Tuncer ÖZKAN
  10. Tuncer Özkan

Photosop CS5 te layerları ayrı ayrı kaydetmek

Teşekkürler Günel Hanım. T.Ö.
  11. Tuncer Özkan

Bak beyim sana iki çift lafım var...

Merhaba sayın burnaudio, Çok güzel bir tasarım. Fakat ilgilendiğim için soruyorum. Bu çalışma, tişört üstüne gerçekten basıldı mı? Çünkü siyah bir zemine basmayı gerektiren bir durum var. Bunun nasıl yapıldığını ben biliyorum, ama belki siz daha detaylı açıklarsınız. Gerçi bu mesajı hiç...
  12. Tuncer Özkan

Bilge Forum Maskot Denemesi Bay Pen'in Yeni imajı ?

Merhaba Funda Hanım, Bunların hepsi erkek! Aralarında bari bir de kadın olsaydı. Hani nasıl desem, pozitif ayrımcılık falan. Grafikerlik bir erkek işi mi? Bir "Bayan Pen" olamaz mı? Eminim epeyce kışkırtmışımdır. T.Ö.
  13. Tuncer Özkan

Sadece bir denemeydi :D

Acımasız tuzaklar...
  14. Tuncer Özkan

yazıcı tavsiyesi

Merhaba, Renkli Lazer yazıcıların neredeyse tamamı ofset kuşe kağıdı dediğiniz kağıda baskı yaparlar. Kaliteyi test etmek için çıkış hizmeti veren yerlerden deneme yapabilirsiniz. İnkjet yazıcılarda ise, mürekkebin emilmesi sorunu olduğu için kuşe kağıt istenilen sonucu vermeyebilir...
  15. Tuncer Özkan

Yıkama ve Ütüleme Dükkanı için Afiş Tasarımı

Merhaba, Epeyce emek harcadığınız hemen belli oluyor. Fakat, afişinizin bende bıraktığı ilk etki şu: "Çamaşır makinesi alana bir adet ütü hediye!" Oysa metini okuyunca bir çamaşırhaneden bahsedildiğini anlıyorum. Demek ki, bir afişte görseller, metini desteklemeli, algıyı...
  16. Tuncer Özkan

dpi sorunu, yardım!!

Sayın Hastam, Ben de bir itirafta bulunayım: @Tuncer Özkan Yukarıdaki tanımlamam hatalıydı. DCS'nin doğru açılımı: "Desktop Color Seperation" idi. Özür diliyerek düzeltiyorum. T.Ö.
  17. Tuncer Özkan

Kitap kapağı tasarımı

Merhaba, İlk bakışta şunları söyleyebilirim. 1. Bu bir şiir kitabı mı yoksa öykü veya roman mı? Bunu belirtmelisiniz. Okuyucunun, kitaba daha ilk bakışta bunu bilmeye hakkı var. 2.Kitabın sırt kısmında, ön kapaktan aldığınız illustrasyonun küçültülmüş bir örneğini görüyoruz. Buna hiç...
  18. Tuncer Özkan

overprint leri kaldırma yardım!!!

Merhaba, Indesign CS5'de, size gelen veya sizin ürettiğiniz nesnelerdeki üstünebaskı (overprint) özellikleri rahatlıkla kaldırabilirsiniz. Bunun için, eğer yalnızca siyah yazılardaki üstünebaskı özellikleri kaldırmak için preference içindeki Apperance Black satırından açılan...
  19. Tuncer Özkan

corel drawda pdf,resim,logodan yazı silme ve düzeltme

Şöyleki, Corel Draw 'da import yaptığınız pdf zaten editlenebilir nesneler oluşturur. Bunlara tek tek müdahale edilebilir. Ama bir tif veya jpg vs import ediyorsanız, bunları editlemek için başka yöntemler vardır. Tuncer ÖZKAN
  20. Tuncer Özkan

Graphicriver Summer Party flyer

Merhaba, Çalışmanızdaki cisimlerin gölgeleri, farklı yönlerde görünüyor. Hepsini güneşe göre yeniden düzenlemelisiniz. Özellikle büyüterek koyduğunuz detayda bu durum daha belirgin duruyor. Aslında bütün cisimleri yeniden bir elden geçirmelisiniz. O zaman iyi bir noktaya varacak kanımca...
Yukarı Alt